top of page

HiPHOP BLOCK PARTY 2019 (atskats)


10.08.2019 Autentikas telpās notika pasākums, par godu HipHop dzimšanas dienai. Šogad šī kultūra svinēja 46. jubileju.


Arī Latvijā tika svinēta šī jubileja, un kopumā var teikt ka ballīte izdevās pēc visām tām izpausmēm, kas ir Latvijas pusē.


Liels paldies jāsaka Richmaster, par uzņēmību organizēt šādu pasākumu. Autentikas telpās, šāds pasākums notika 3o gadu.

Kā tas viss notika?


Pirmie aktīvisti ieradās jau ap 16iem, lai ķertos klāt pie sienām, un dotu vaļu savai fantāzijai. Tā teikt, Graffiti mākslai. Un šajā ziņā aktīvi darbojas aptuveni 7i aktīvisti. Katrs izpaudās pēc savām sajūtām. No Graffiti dalībniekiem bija arī meitenes, kuru darbs bija patiesi labs, un mūsu hiphopnolv komandai ļoti patika.




Lai arī, netālu esošā Tallinas kvartālā notika Ghetto Dance Hardcore Battle, tas netraucēja uz vietas esošajiem jau sākt iesildīties un izmēģināt trikus brake dance.

Gan Graffiti, gan B-Boys, centās iejusties un atrast savu vietu pasākuma, un tajā laikā par labskaņu rūpējās DJ LeeRoy.

Varēja redzēt, ka cilvēki kopumā jūtas ļoti brīvi, gluži kā mājās, jo kā nekā, ir dzimšanas dienas ballīte.


HIP-HOPnoLV komanda apmeklēja pirmo šādu dzimšanas dienu pirms diviem gadiem, kad viss notika vairāk pirmajā pagalmā. Autentika ir audzējusi savu teritoriju un spēj uz šādiem pasākumiem uzņemt vēl vairāk cilvēkus. Šādiem pasākumiem atveras otrais bārs, un tas ir ērti.



Daudzi gaidīja šī vakara zvaigznes: mixmaster AG; 3PK; Ūga; March; AKE un citus, kas piedalīsies ar savu runātmākslu šajā pasākumā. Bet kamēr bija tāda iespēja, pie pults padarbojas arī 3PK (Siskela).


Pēc LeeRoy plašu spēles, pieķērās Amega. Viņa izvēlētās plates un skanējums, lika sajusties, gluži kā izteiktos 80./90. gados. Līdz ar šo, teritorijā varēja manīt sanākam daļu no tiem, kas bija ņēmuši dalību jau pieminētā Ghetto Dance pasākumā, un otrais pagalms, kļuva jau krietni aizpildītāks. Bija vērojamas vairākas cilvēku grupiņas, kas savstarpēji darbojās Brake Dance stilā. Kad jau pasākumā bija ieradies leģendārais mixmaster AG, un Amega tik pat kā bija pabeidzis savu setu, aktivizējās īsta ielas deju sacencības gars, un apmeklētāji, nevis vnk stāvēja tālumā un vēroja, bet sanāca apkārt un vēroja šo improvizēto sacencību starp B-Boys un B-Girls. Tas vakaram iedeva patīkamu vēsmu. Arī AG piedeva odziņu, jo nekautrējās no mikrofona un izpildīt, dažādus trikus pie tā, pieskandinot pasākumu.

Tikai ap 24iem šīs dejas beidzās, jo kā teica AG: "...rainis neizturēja, un nonāca lejā uz šo pasākumu".




Bet ar to pasākums nebeidzās, jo notika aktīva pārvākšanās uz blakus esošām telpām. Tur varēja baudīt patiesi labu dejām paredzētu mūziku, un tad notika kaut kas unikāls, kas ļoti sen nav bijis baudāms.


Jau pieminētie izpildītāji, nevis vnk pie saviem bītiem izpildīja savus skaņdarbus, bet tas notika uz JAM. Un te fonā palīdzēja AG un ne tikai. Un tas šo pasākumu padarīja neatkārtojami lielisku.

Un uz šīs improvizācijas bīta, varēja nudien klausīties daudz un dažādu izpildītāju veiksmīgu uzstāšanos.



Liels paldies visiem, kas organizēja, un atbalstīja organizatorus. Paldies visiem, kas ieradās un atbalstīja. Un novēlam, organizatoriem, uz nākamo gadu rīkot, nākamo dzimšanas dienas ballīti.

Tie, kas nebija šajā pasākumā, iesakām to apmeklēt noteikti nākamgad, jo ikvienam ir iespēja visa vakara gaitā atrast savu vietu, un izbaudīt lielisko atmosfēru.

コメント


bottom of page