top of page

13. līdz 16. nedēļas atskats

Kā sentēvu teicienā “visam savs laiks un sava vieta”, tā mums - savs laiks jaunai atskata pakai par notikumiem scēnā četru nedēļu nogriezumā.

Miers mājās, prātos un sirdīs!





13. nedēļa


12. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta 

silraq - karsts


2.vieta

March - H2O Flow


3.vieta

Yorgens - KOMANTAGADDARĪT




12. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

SHTRA - Eclipse


2.vieta

acog - gass


3.vieta

Mitenberg Massacre - GAP




13. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Jelgavas kultūrvietas Melno Cepurīšu Balerija plašsarunu projekta "Faktogrāfija" ietvaros viesojas pašmāju diskžokejs, mūziķis, producents un komponists DJ Monsta jeb Uldis Cīrulis, kurš intervijas laikā ar Mārtiņu Mārci Beitiņu atceras savus daudzos sadarbības projektus ar dažnedažādākajiem Latvijas un starptautiskiem māksliniekiem, izstāsta kā viņš no "vienkārša" dīdžeja pārtapa par profesionāli izglītotu mūziķi, apraksta programatūru, ko viņš pats savā daiļradē ikdienā izmanto radot savu mūziku un min dažādas skaņuplašu spēlēšanas metodes un paņēmienus.




Fiņķis viesos podkāstā "Sāls"




Noslēdzot četru singlu maratonu, līdz ar muzikālās īsfilmas publicēšanu, tiek izdota Gustavo albuma "Tagad tikai sākās" deluxe versija, kurā papildus līdzšinējam albuma materiālam ir iekļautas četras jaunas dziesmas "Kāds sakars?, "lēmumi lēmumi", "Zeme atveras" (pied. Wiesulis), "ISA" un viena muzikāla etīde "Par atkārtojumu".

Atgādinam arī par Gustavo arēnas šovu, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga un tiks veltīts albumam "Tagad tikai sākās".




Vapify (Green room): Serpentīns VS YAM (1/2 Fināls)


Betsafe X 371 Battle sezona: Serpentīns VS YAM (1/2 Fināls)




BĪTS UN VĀRDS | Elfs




Wiesulis un bītmeikers sangvn izdod albumu "En Prise" 

Albums "En Prise", kas 29. martā ir nonācis visās populārākajās straumēšanas vietnēs, ir pašmāju repera Wiesuļa un bītmeikera un producenta sangvn otrais studijas albums. Albumā piedalās arī tādi viesi kā reperi galeniex un Marko, taču dziesmā "Balkons", kā viesmākslinieks pieaicināts producents Aureum Chaos. 

Albumā mākslinieki reflektē par izjusto un piedzīvoto, kopš debijas albuma "Fianchetto" izdošanas 2022. gada sākumā. Ierakstā tiek runāts par straujām pārmaiņām un to sekām, kas rezultējušās dažādās pārdomās par savu identitāti un vērtībām, vienlaikus ieturot tradicionālo sāncensības garu un tehniski saspīlētus manevrus. Albumā cildinoši aprakstīts jaunības maksimālisms un "visu vai neko" prāta stāvoklis, vienlaikos vēstot par šīs filozofijas negatīvājām pusēm. 

Albums "En Prise" tapis laika posmā no 2022. līdz 2024. gadam. Pārsvarā ierakstīts "Eternal World" studijā producenta un skaņu inženiera Pre’Set pārraudzībā, bet daži no skaņdarbiem ierakstīti mākslinieku radošās nometnes laikā, Itālijā. Par albuma miksu un masteru atbildīgs Pre’Set. 

Wiesulis un sangvn ir apvienības "Klīnikas ieraksti" biedri. Wiesulis (īstajā vārdā - Bruno Jānis Skrastiņš) ir pašmāju reperis, kas savu darbību uzsāka 2019.gadā. 2021.gadā uzsāka sadarbību ar producentu un bītmeikeru sangvn (īstajā vārdā - Jurģis Gundars), nākot klajā ar kopīgiem singliem "Savā joslā" un "Sprāgst!", kuriem sekoja repera un producenta kopdarbs, debijas albums "Fianchetto". 




Burlax viesos Ghetto Games podkāstā




Jaunas sejas pieteikums scēnai

MajorEe "Nepazūdi Dūmakā"





14. nedēļa


13. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta 

Wiesulis x sangvn - Klāt


2.vieta

Kazimirs - Mans laiks


3.vieta

Z0DIAKS - Vientulības Kalts




13. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Udes Beats - Energy Cristals


2.vieta

Stormdidit x Shazy - Bahamas


3.vieta

223 Norin - Carry On




14. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




EP no Kristjix "Kā Es Nāku"

""KĀ ES NĀKU" ir extended play - konceptuāls projekts, kurš sākotnēji bija veltīts Young Dolph un Paper Route Empire (Memfisas leibls). Doma bija sākotnēji nosaukt par "Long Live Dolph", taču tas noteikti būtu nesaprotams vairumam latviešu repa auditorijas, līdz ar to izlēmu, ka sauksies "KĀ ES NĀKU" (nebiju ilgu laiku neko izlaidis tieši solo segmentā). Dziesmas pamatā ir vērsta uz slazdu dzīvi rajonu tumšajā pusē.

Par bītiem atbildīgie ir juivcc un Stereo, par iespēju ierakstīt jāpateicas Yorgenam un PĒ ČETRI SEPTIŅI ierakstu studijai. 

Šis projekts izaicināja mani, gan choppot, gan scratchot, gan apstrādāt vokālus tieši, kā to biju iztēlojies savās vīzijās. Jāpiebilst, ka šis EP tapa īstajā vietā, vidē un laikā (tilpuma dzīvoklī), līdz ar to var just to trepa enerģiju, kuru centos nodot klausītājam." - Kristjix




Dziesma "Nesvinu Paveikto" tapa sadarbībā ar producentu un bītmeikeri Aidzi. Kādu laiku centāmies uzsākt sadarbību, un nonācām pie šī bīta, kas aizšķīla manu radošo aizdedzi.

Dziesma ir par manu, kā arī citu mākslinieku aktīvo pilnpiedziņas darbību Latvijas hiphopa scēnā. Tā atspoguļo enerģiju, kas manāma tikai klātienē, kad mākslinieks, kopā ar klausītājiem var pilnībā izlādēties un radīt tādu kā enerģijas sprādzienu, kas šķietami paceļ mūs citā atmosfēras slānī, kamēr ķermenis paliek te pat uz zemes.

Kopumā šis skaņdarbs bija tāda kā pēdējā kreativitātes izplūde pirms iegrimstu izaugsmes periodā, lai atīstītu savas prasmes un kopējo skanējumu, lai gūtu atpazīstamību hiphopa scēnā.

Tiekās, nepaķer ausu vēzi! Pukins





15. nedēļa


14. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Nātre - Apritē


2.vieta

netirais300 - hood mentality


3.vieta

HAOSS x Rencis x Amanito - kabatas freestyle




14. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Oriole - Night Lights


2.vieta

Kviesis - KOralishkas #5


3.vieta

vientuljnieks - Perc40




15. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Edavārdi sadarbībā ar NiklāvZ izdod albumu "IEKŠAS".  




Edavārdi viesos Ghetto Games podkāstā




Vapify (Green room): Abra VS galeniex (1/2 Fināls)


Betsafe X 371 Battle sezona: Abra VS galeniex (1/2 Fināls)




EP no mazaa reeta un Brūnais Vilijs "reetas SEXTAPE 2"

"Šis ir mans, jau otrais EP. Šoreiz sadarbībā ar manu brāli un labāko draugu Brūno Viliju. Albuma doma ir stāsts, par to cik grūti un kā mums gāja, kad dzīvojam Latvijā precīzāk Pārdaugavā. Visi lika mums dažādus šķēršļus, taču mēs nepadevāmies un devāmies uz priekšu. Tagad dzīvojam Anglijā - Brixtonā, kur mums ir liela māja. Tur mēs ierakstījām pašu EP un Vilijs to apstrādāja." - mazaa reeta




EP no Bobijs Varenais Šāvējs "Domino"

"Sanāca nedaudz savainoties un pasēdēt mājas ilgāku laiku un aiz garlaicības izdomāju, ka gribu pamēģināt uztaisīt beatus. Tad, kad viņi sāka izklausīties daudz maz normāli, parādījas vēlme arī kaut ko ierepot. No sākuma bija plānots izlaist lielāku projektu, ar 16 dziesmām, bet beigās  nolēmu, ka tur ir pārāk daudz no viskaut kā un īsti nav nekāda kopīga skaņa kas tās dziesmas vienotu. No tām visām dziesmām paņēmu vienu, varbūt ne labāko, bet kura pašam tajā brīdī visbiežāk skanēja galvā "3602". Un mēģināju ap viņu kaut ko izveidot. Uztaisīju dziesmu "Domino", ar kuru parādījas iedvesma un pa vienu dienu uztaisīju pārējās dziesmas. Tad kaut kā viss apstājās, laikam apnika un izdomāju, ka nav ko tur baigi marinēt un vienkārši jāizdod. Pašam man patīk visas piecas dziesmas, it īpaši tie beati. Beatmakeriem gan jau nekas īpašs tur neliksies,  bet man kā cilvēkam, kas tikai pirms diviem mēnešiem tā nopietnāk sāka taisīt beatus, liekas diezgan zbis." - Bobijs Varenais Šāvējs




EP no OG reiniitz "Nesāc to, ko nevari pabeigt"

""NESĀC TO, KO NEVARI PABEIGT" - EP ar kuru gribēju izmēģināt kaut ko jaunu. 4 dziesmas ar fresh sound, kas jau sāk līdzināties tam ko cenšos panākt ar savējo skanējumu. Ceru ka izbaudīsiet." - OG reiniitz





16. nedēļa


15. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Piromāns - Duel Mažors


2.vieta

Kabry - Wardog


3.vieta

kirsh - galax




15. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

223 Norin - Can't Save Em


2.vieta

IK-EY - Food At The Table


3.vieta

Stormdidit x pinkgrillz - Ghostrider




16. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Abra viesos Ghetto Games podkāstā




Edavārdi viesos pie Laura Zalāna podkāstā "Atver Muti"




BĪTS UN VĀRDS | Wiesulis




Bītteips no PRGMAT "The Neverending Golden Hour"




EP no G Hussla "suave"

"Salīdzinoši īsais albums tapa vairāku mēnešu laikā, katru nedēļu pavadot daudz laiku studijā rakstot, iedvesmojoties un nemitīgi strādājot pie kā jauna, jauna projekta, jauna eksperimenta, jaunas idejas. 

Man mūzikā svarīgi ir būt sev pašam, radīt to kas ir patiess man un manām izjūtām, veidot savu vilni. Turpinu nemitīgi strādāt pie jaunām dziesmām, un plašāks projekts ar vairākām sadarbībām ar citiem reperiem var būt sagaidāms pavisam drīz. 

Šis albums kalpo kā apkopojums, tas sastāv no līdz šim vislabākajām idejām un momentiem. Caur mūziku vēlos motivēt jaunos latviešu māksliniekus un radošos domātājus, vai tas būtu producēšanā, repošanā, dziedāšanā, filmā vai kur citur. Jebkas ir iespējams ar smagu darbu un ticību sevī, nekad nepadodies un neļauj kāda cita viedoklim ietekmēt paša viedokli par sevi. Neviens īstenībā nezin, uz ko tu patiesi esi spējīgs." - G Hussla




EP no Kazimirs x Amanito x goča "KAMAGOCHI"

"Šis EP kalpo par piemēru, ka labas lietas rodas daudz nedomājot. Tas tika ierakstīts aptuveni trīs dienās nepiespiestā gaisotnē bez jebkādiem cēliem mērķiem. Viegli klausāms un pozitīvs, radīts priekš siltiem vasaras vakariem." - Kazimirs




Ozols: No Rajona līdz Arēnai. Koncertfilma


Ozola radošās darbības divdesmitgades iespaidīgākais arēnas šovs iemūžināts krāšņā teju divu stundu garā koncertfilmā, kas ļaus atgriezties 2023.gada 28.decembra vakara sajūtās Arēnā Rīga, kā arī no jauna tuvplānos ieraudzīt un piedzīvot aizvadītā gada lielāko pašmāju hiphopa notikumu.


“No Rajona līdz Arēnai” veidotājs, režisors Rolands Rekke ir apkopojis ne tikai Ozola vairāk nekā divdesmit gadu muzikālo veikumu, bet arī komentārus un atziņas no mūziķiem un laika biedriem, kas piedalījušies lielkoncertā. Savukārt šova skaņu inženieris Didzis Simanovičs iemūžinājis un apstrādājis mākslinieku dzīvo izpildījumu. Koncertieraksts secīgi iziet cauri spilgtākajiem šova momentiem. Tam ir divas daļas, no kurām pirmā veltīta saspēlei ar Latvijas Radio Bigband un Kristīni Prauliņu, savukārt otrā daļa izteikti atklāj hiphopa žanra būtību un reizē ir retrospektīvs atskats uz spilgtākajiem daiļrades garadarbiem, kuru pārsteigumiem pilnajos priekšnesumos līdzās Ozolam uz lielās skatuves redzami tādi viesmākslinieki kā Dons, Gustavo, Čižiks, ansis, rolands če, Prusax, xantikvariāts, Steps, Hotte, Kurts, Edavārdi, Rick Feds, NiklāvZ un DJ PM2AM.


Filma caur šešpadsmit kameru objektīviem ļauj vēlreiz izdzīvot mākslinieku uzstāšanos un detaļās ieraudzīt tādus leģendārus hitus kā “Rajons”, “Cīņa”, “O.Z.O.Ls”, jaunā albuma spilgtāko singlu “8 pa 8”, “1979”, “Pazudušais Dēls” u.c. pirmatskaņojumums, kā arī iespaidīgu kopdziesmu izpildījumus – “Salauzta sirds” (pied. Dons) un Gustavo jaunākā albuma tituldziesmu “Tagad tikai sākās” kopā ar Čižiku. Skatītāji varēs ielūkoties arī Arēnas aizskatuvē, ieraudzīt koncertu no otras puses aiz tumšā priekškara, sajust atmosfēru un emocijas, kas valdīja lielkoncerta dalībnieku ģērbtuvēs un pirms kāpšanas uz skatuves.


Koncertfilmu iespējams redzēt : 

Rīga,  23.04.24 - Forum Cinemas

Liepāja, 28.04.24  - Cinamon

Valmiera, 30.04.24  - Kinoteātris “Gaisma”

Ventspils, 03.05.24  - Kino RIO

Rēzekne,  Gors kino  (drīz sekos informācija)






Seko mums, dalies ar jaunumiem, meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu sociālo tīklu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info, kas tev ir svarīgs, droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām / publicējam / saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. 

To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:



Liels PALDIES par Tavu atbalstu!



Viena Mīlestība!

bottom of page