top of page

Freestyle Jam IV (IPRS)

04.09.2019 Tims Mints

Šajā vakarā notika jau ceturto reizi Fresstyle Jam, ko organizē IPRS.


Kopumā ir pozitīvi, ka ir cilvēki, kas organizē šādus pasākumus un vēlas mūsu Latvijas platuma grādos iedzīvināt un iedrošināt cilvēkus, darboties šajā brīvās runas jomā. Jo salikt normālu tekstu, brīvā stilā nav nemaz tik viegli. Pat ansis ir teicis, ka tas nav viņa lauciņš. Viņš ērtāk un labāk jūtas visā pārējā.


Mēs, hiphopnolv, esam bijuši trijos no četriem šiem pasākumiem, un jau varam tos savstarpēji salīdzināt un analizēt, kādi tie savstarpēji ir bijuši.


"Lai arī ideja un doma ir apsveicama un gribētos teikt, ka ir jāturpina darboties un šādus pasākumus organizēt, jo pat JeeKaa teica, ka šādiem projektiem vajadzētu attīstīties un veidoties, un tas būtu tikai forši, ka nebūtu tikai viens pats Brīvrunu Projekts vien, un tomēr vajadzīgs būt katra vakara plānam, kas ir paredzēts, un to noprezentēt sākumā, lai atnākušie varētu saprast, cik un kas ir paredzēts.


Viens ir eventā ielikt info, ka būs 3īs stundas, bet atnācējam ir svarīgi zināt, cik daudz no tā laika būs reāli pasākums un cik daudz brīvais laiks komunikācijai vienam ar otru. Tā pat vai tas būs vairāku daļu pasākums ar pauzēm, vai arī viena daļa.

Otrs, ja kāds no dalībniekiem jūt, ka nebūs, iespējams, nemaz nevajag kāpt uz skatuves un censties no sevis dabūt kaut ko ārā.

Trešais - prasās, lai pats pasākums, lai gan ir impro, bet viss parējais, pieturētos pie zināma plāna un kārtības, jo tikko arī organizatoriskā puse ir impro, tas nerada sajūtu, ka pašiem, kas to vada ir skaidrs, kas būs un kas vispār sekos un vai vispār kaut kas būs.

Ceturtais - odziņas trūkums. Kāds viesis, kas atnāk, vai kāds jau zināms, vai kāds kas grib izmēģināt savus spēkus. Šajā ziņā ir kur pasmelt un atrast interesentus.

Un viss beidzot, ja izpilda dziesmas, savas, kas nav slikti, tad tām arī būtu jābūt dziesmām, un nevis kā sadaļai no fresstyle kas ir bijis."


Kopumā, novēlam IPRS saņemties, pārdomāt visus plusus un mīnusus un parādīt, ko jaunu un interesantu nākamā Freestyle JAM.

bottom of page