top of page

7. un 8. nedēļas atskats

Savā lēnā, nepiespiestā gaitā aizritējusi vēl viena nedēļa, atstājot pēc sevis savus notikumus, piedzīvojumus, atziņas un pārdomas. Arī Latvijas Hip-Hop’a nedēļa bija pietiekami aktīva un bagātīga ar saviem notikumiem, kas papildināja mūsu ikdienas, ko daudz maz veiksmīgi esam apkopojuši.


Pirms ķeramies klāt notikumu atskatam, apskatīsim aizritējušās nedēļas Dziesmu un Bītu TOP3.





7. nedēļa


6. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Amanito - Iedomu Dziesma


2.vieta

kepts - Melnā matērija


3.vieta

netirais300 - Rich Day




6. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

IK-EY - Smoke


2.vieta

thundaa - Playa


3.vieta

Beat Macheen - Grand Theft Audio




7. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Pirmspēdējā 371 Battle 1/8 fināla ciņa - Kjuumanis VS Uzeens

371 Battle: Kjuumanis VS Uzeens (4 sezona: 1/8 fināls)




Miksteips no Trapyface “Nejūt' Spriedzi”

Es Mixtape’u izdomāju uztaisīt, jo mans duo partneris Fant4zija taisīja albūmu un es ar gribēju kaut ko tamlīdzīgu uztaisīt. Tā es izdomāju paprovēt un uztaisīju mixtape. Mixtape nozīme ir tāda, ka es neņemu mūzikā pauzes un turpinu darīt kas man ientresē, un mūzikā es pieminu kas ir noticis ar mani, un kas notiek apkārt man. Tāpēc mixtape nosaucu par “Nejūt' Spriedzi.”” - Trapyface




E.V. viesos podkastā “Viesistaba”




Ods viesos Mazajās Sarunās




Burlax izdod albumu “Dvēseles izpēte”


Viens no “Ghetto Games” brīvrunu batla 2022.gada līderiem un “Ghetto Games” gada balvas laureāts, reperis Burlax (īstajā vārdā Olafs Aleksandrs Skulte), nupat izdevis klausītāju ilgi gaidīto albumu “Dvēseles izpēte”.


“Dvēseles izpēte” ir muzikāls projekts, ar kura palīdzību cenšos pavēstīt saviem klausītājiem, ka esmu ceļā uz sevis labāko versiju. Lai līdz tam nonāktu, ir smagi jāstrādā. Es klausītājam cenšos nosūtīt vēstījumu, ka esmu tieši tāds pats cilvēks kā viņi. Arī man ir personības problēmas, bet esmu pietiekami gudrs, lai to atzītu un censtos sevi uzlabot. Katru rītu es mostos, lai būtu arvien labāka sevis versija - labāks dēls savai mammai, labāks vecākais brālis, labāks dzīvesbiedrs savai sievietei, labāks mūziķis saviem klausītājiem u.t.t.,” norāda Burlax.

Viņš arī atzīst, ka rakstot šoalbumu, kas viņa sirdij ir ļoti tuvs, viņš ir ieguvis atziņu - jo vairāk tu pie sev apkārtnotiekošā vaino sevi nevis kādu citu, jo spēcīgāka kļūst tava personība.

Albums sastāv no septiņām kompozīcijām, kas atspoguļo mākslinieka personības izaugsmi. “Dvēseles izpētē” dzirdami tikai trīs viesmākslinieki – dziedātājas Krisy (Kristiāna Skudrupa) un Samanta Balcere, kā arī viens no hip hop apvienības “Avangards” reperiem – Brālēns (Edgars Klindžāns). Par albuma dziesmu ierakstu un apstrādi parūpējies “Avangards” skaņu inženieris un producents Jezups (Jāzeps Žogla), savukārt albuma vāka dizainu veidojis Eduards Žiborkins (Ziborkishdesign).




371 Battle 1/8 fināla noslēdzošā cīņa - 3PK artis VS Silraq

371 Battle: 3PK artis VS Silraq (4 sezona: 1/8 fināls)




Bla Bla Bla epizode Nr.2 (Steps, Ozols, xantikvariāts, Andris Kivičs)




Svaiga solo relīze no SISKELA “Buļ Buļ

Albums tapis divu ar pus gadu garumā un par muzikālo pavadījumu esmu rūpējies pats. Visi bīti (izņemot viens) taisīti bez datora iejaukšanās, uz vecām Bungu mašīnām.

Albumā mēģinu saglabāt veco, labo un tai pat laikā izprast jauno, svešo. Izskan pārdomas par lietām, kas izzūd, par lietām, kas nogrimst dzelmē, peldēt ar zivīm, gan manā dzīvē, gan arī sabiedrībā un tās uzskatos.

Darbi ierakstīti Liepājā pie Jānis Dreiblats

Liels paldies Jānim gan par ierakstu un apstrādi, gan par pāris iespēlētiem sampliem, gan par garajām sarunām un palīdzību izvilkt albumu saules gaismā, ārā no dzelmes.

Tas gan nestādina uz jauniem projektiem.

Stay tuned

Ceru, ka jums patiks sadarītie darbi!

Sekojiet, dalieties un šovakar uzgrieziet albumu tik skaļi, lai Latvijā visi par to zinātu.” - Ar mīlestību, Sisļiks




Kā katru gadu, arī šis gads nebija izņēmums, tas aizsākās ar ievērojamāko pasākumu Latvijas mūzikas scēnā “Zelta Mikrofons ‘23”. Šī gada ceremonija bija daudz savādāka un varētu teikt īpašāka, ne tikai ar to, ka tika pamainīts ceremonijas formāts un bija iespējams ceremoniju vērot klātienē (ne tikai mūziķiem, izpildītājiem utt.). Bet! Ceremoniju atklāja reperu piecinieks - Arturs Skutelis, rolands če, ZEĻĢIS, Ozols un Gustavo, tā iezīmējot (un konkrēti), ka Latvijas Hip-Hop’am ir tur sava vieta, patīk tas vai nē.

Kopumā uz šī gada Zelta Mikrofonu bija pieteikušies 16 albumi, no kuriem pieci albumi tika nominēti “Hip-Hop mūzikas albums” kategorijā.


Zelta Mikrofons ‘23 Hip-Hop mūzikas albums:

Arturs Skutelis – Jā

Fiņķis, PRAGAII – Tāds slinkums

rolands če – visurgājējs

Wiesulis, sangvn – Fianchetto

Zeļģis – Paralēles


Kā par labāko gada albumu tika atzīts rolands če ar albumu “visurgājējs”. Apsveicam roļiku ar iegūto balvu un visurgājēja darba novērtējumu, jo roļiks pagājušo gadu bija visur.

Kā arī jāapsveic Fiņķi un PRAGAII ar Zelta Mikrofonu kategorijā - Videoklips, dziesmai “Sevis mīlestība” no albuma “Tāds slinkums”.


Arī neizpalika bez reperu kāpšanas uz skatuves, ne tikai ceremonijas atklāšanā:








8. nedēļa


7. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

spinaac x Kreatīvs - uz striip


2.vieta

E.V. x VEIDERS x HOTTE x Kaizers - Jaunā Pagrīde


3.vieta

Hartbreix x KASTRACIJA - DJ Pagriez Skaļāk Mūzik




7. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Oriole - Long Live Legends


2.vieta

PRGMAT - American Dream


3.vieta

Udes Beats - Right Timing




8. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Jauns Gads, jaunas apņemšanās un plāni.

Tā iespaidā, nolēmām nedaudz pamainīt formātu un rakstiskā GADA atskata vietā uztaisīt audio formāta versiju. Kaut plānā bija šo ierakstu uzcept ātrāk, bet veselība tomēr nedaudz svarīgāka. Lai vai kā, ieraksts ir gaisā, labāk vēlāk, nekā nekad.




Debijas relīze no netirais300 “Fuck Fame Get Money!”




EP no Lucifers “Dislokācija”

Albums “Dislokācija” radās dzīves apdomu iespaidā, pārdomājot savu dzīvi un savus jaunos mērķus. Albuma mērķis ir, lai cilvēki apdomā savas dzīves vērtības un novērtē ko citi dod, vēl dos!” - Lucifers




Hartbreix nomet albumu “Ta Jau Man Likas”

Albums, ir stāsts par pēdējo gadu notikumiem, piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem manā dzīvē. Dziesmās tiek cilātas gan nopietnas, gan ne tik nopietnas tēmas, bet kopumā projekts ir ļoti personīgs un ļauj klausītājiem mani tuvāk iepazīt. Skanējums ir kaut kas starp trap un R&B, melodiski piedziedājumi mijas ar ritmiskiem pantiem.” - Hartbreix





Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām / publicējam / saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā.

To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:



Liels PALDIES par Tavu atbalstu!



Viena Mīlestība!

bottom of page