top of page

21. līdz 24. nedēļas atskats

Kaut arī laikapstākļi te drebina publiku kā basi rībina tumbas, te sautē kā vectēva pirtiņa - lai vai kā, bet reperu vasara ir sākusies. Un punkts! Bez garām un dziļām diskusijām - saņem un paraksties!

Fiksi iečekosim pēdējo četru nedēļu notikumus un dosimies ķert vasaru pie tās labumiem.





21. nedēļa


20. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Dzejnieks P - Nekas nav jāpierāda


2.vieta

Raymo x Selin-Dilara - Новый День


3.vieta

Instrumenti x Gustavo - Nāc dejot (Sirdi izkratīt)




20. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Stereo - Chanelly


2.vieta

Menaco Beats - DogTOOTH


3.vieta

juivcc - out of dirt




21. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Bīts un Vārds #4 - Wiesulis, gocha, Pre'set

Džeki bazarēja par ierakstu studijām un komūnām, atšķirībām starp jauniem un pieredzējušiem reperiem, kurš īsts un kurš nē, aprunāja prikolrepa tendences, padalījās pieredzē par soctīklu lietošanu un dripa medībām.


Wiesulis tā nomočīja savu pantu uz Kaizera bīta, kas soctīklos sacēla pamatīgu vētru, kļūstot par laba radio frīstaila piemēru! anša diskorderi momentā nominēja prestižā 5% ordeņa balvai kategorijā Gada pants.

gocha pirmo reizi mūžā ietestē savu repu uz drill bīta. Klausies un mēģini izsekot flowam!




Jauns gads nāk ar jauniem “fakapiem”, bez kuriem neiztikt arī mūsu mazajā scēnā. Šoreiz neražu stāstu vakarā FuckUp Nights Riga savas karjeras neveiksmes nebaidījās atklāt Arturs Skutelis un Fiņķis, tāpat arī citi drosminieki, kuri bija gatavi runāt par savien “fakapiem”.

FuckUp Nights ir globāla kustība, kas ir radusies 2012. gadā Meksikā, kad grupa draugu neformālā gaisotnē dalījās ar neveiksmēm par savu profesionālo darbību. Pašlaik “FuckUp Nights” pasākumi tiek rīkoti jau 204 pilsētās vairāk nekā 40 valstīs, kur sabiedrībā zināmi un mazāk zināmi cilvēki nebaidās atklāt savas karjeras neveiksmes.




Nedaudz tumšā un skarbā reālitātes skanējuma no Artuuro Schizo Phrenos un biedriem jaunajā EP “Sick Collaborations”




c4pars nomet debijas relīzi “Pacel Spaarnos”

“Šis albums tapis brīvajā laikā, taisot mūziku. Nav nekādas dziļas domas aiz šī albuma, mūziku taisu tikai tāpēc, ka man tas ļoti patīk un savā veidā ļauj aizmirst par ikdienu. Prieks beidzot izlaist savu debijas projektu.

Albums sāka tapt šī gada janvārī. Šo 5 mēnešu laikā, no pirmās idejas, dziesmu pa dziesmai ejot, nonācu līdz gala produktam, kas mani ļoti apmierina. Es noteikti vēlos uzsākt pats savu skaņu Latvijas hiphopā, kaut ko atsvaidzinošu. Manuprāt, šis ir lielisks sākums manas skaņas meklējumam.” - c4pars





22. nedēļa


21. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

goča - megodepo (strem hyalite)


2.vieta

ANZY - Varbūt Mīlestība


3.vieta

Brendons x Wolfy - Lido




21. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

IK-EY - Freestyle


2.vieta

juivcc - higher


3.vieta

Stereo - 2 Dead




22. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Svaigs bītteips no PRGMAT - The Allegory of Crystal Shadows

Bītteips pieejams arī audio kasetes formātā PRGMAT Bandcamp kontā. Visiem, kam mīļš taustāmais formāts un labs Lo-Fi skanējums, PASTEIDZIETIES! kasetes ir ierobežotā daudzumā.




Bīts un Vārds #5 - rolands če, Prusax

Sarunas par repa freestyle un radio freestyle formātu, par leibliem, cipariem un auditoriju, koncertu dalīšanu un pieredzi, “Banda Banda” radošo nometni.




Beidzot un veiksmīgi noslēgusies 371 Battle 4. sezona.

MEGA SALŪTS! visai 371 komandai, Fantadromam par telpām, reperiem par battliem un bītmeistariem par bītiem. Tas bija neaprakstāmi. Prieks, ka šis projekts ir atgriezies un turpina attīstību. Patīkami redzēt, ka arī paši reperi šo pasākumu uztver gana nopietni un piestrādā ne tikai pie tekstiem un to izpildīšanas tehnikām, bet arī veido tēlus, kas paceļ battla un šova latiņu daudz augstākā līmenī. Tā kā gaidam jauno sezonu un vēlreiz MEGA SALŪTS visiem kas to bīdīja, turēja pie pulsa un jebkādā veidā veidā lika tam notikt.


Fināla cīņa par 3. vietu

371 Battle: Cīgu Pārdevējs VS MARKO

Fināla cīņa 1. un 2. vietu

371 Battle: Mazais Ruudiz VS Amanito




Svaigs albums no Gaisma “Mozaīka”

“Albuma “Mozaīkas” procesā nācās iet cauri viss dažādākajiem dzīves kadriem, sākot ar uzvarām, krīzes parvarēšanu un beidzoties ar tuvinieku zaudēšanu. Katru reizi, kad bijām studijā, mēs līmējam skaņas kopā kā mazas mozaīkas, no tā kur atradāmies tagadnē. Telefona zvans - “Testaments(intro)” var būt atspūlgs no jebkurienes tu nāc, mūsu gadijumā tā bija “Jelgava”, bet visu albumu var reflektēt uz jebkuru vietu, kas dziļi sirdī katram ir.

P.S. Vēlos ar saviem faniem iztrakoties un iesvīst šovasar haha” - Gaisma




Krišs Baglais no grupas “Rīmdari” sava solo projekta “Loopout” ietvaros izdod jaunu albumu. Albums “Monsters in Dreams” ir stāsts par iztēles radītiem monstriem, kuri traucē piepildīt savus sapņus.


“Šis albums ir cīņa starp divām pasaulēm.” - stāsta albuma autors Krišs Baglais, “Starp ego – šaubām, bailēm, dusmām, kuras noved līdz pašiznīcināšanās slieksnim un mīlestību – sapņiem, pozitīvām emocijām, radošumu un dzīvesprieku.”


“Ir noiets tāls ceļš. Bilde, kura redzama albuma dizainā, ir uzņemta 2003 gadā. Tas bija gads, kad es pirmo reizi dzirdēju repu un tas kļuva par galveno manas iedvesmas avotu,” - atceras Krišs.“Tajā vasarā radās nereālais sapnis - kādu dienu es varētu būt uz skatuves. Bet gadiem ejot sanāca nedaudz pazaudēt ceļu, sastapties ar depresiju, psihozi un citām mentālām problēmām, kuras, pateicoties profesionāliem psihoterapeitiem un atbalstam no ģimenes, ir izdevies atrisināt.”


Albumā ir 13 kompozīcijas – 9 dziesmas un 4 albuma stāstu papildinoši audio fragmenti. Albumu producēja Reinis Kārkliņš (Aleja Records), kā arī trijās no albuma dziesmām dzirdama Baibas Bites balss.

2021. gadā Loopout izdeva debijas mazalbumu “Music from Nowhere” un pagājušā gada oktobrī izdeva albuma tituldziesmu “Monsters in Dreams”, kuras video veidots ar mākslīgā intelekta veidotām animācijām. Loopout ir latviešu mūziķa Kriša Baglā hiphopa solo projekts. Krišs ir Cēsu hiphopa grupas “Rīmdari” dalībnieks.






23. nedēļa


22. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Gacho - 25


2.vieta

mc apšaude - sāp galva


3.vieta

VIŅA - Sliktā Meitene




22. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

silverfoxxx808 - Hyperspace


2.vieta

BeatGoon - Bulletproof


3.vieta

juivcc - chump




23. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Albums “Infaskaņa” no SKABE

“Ideja sākās ar to, ka gribēju uztaisīt 3 dziesmu mixtape, kur visas dziesmas būtu bass boosted un diezgan distorted, tādeļ nosaukums INFRASKAŅA, jo INFRASKAŅA ir pašas zemākās frekvences, arī bass. Bet, kad man uztaisija cover art sapratu, ka viņš ir pārāk labs lai izlaistu tikai ar 3 dziesmām un tā paralēli skolai, recordojot uztaisiju pilnvērtīgu albumu. Mēģināju noturēt vienu vibe caur visu albumu, mana vēlme bija lai šis sūds izklausās kā need for speed underground 2, maņšķiet, savā ziņā izdevās un ir līdzība. Lielāko daļu beatus pats uztaisīju un viss vienkārši organiski gāja kopā, ļāvu visam veidoties. Ar laiku neko neforsēju, ar tādu domu, ka izlaidīšu kad jutīsies gatavs viss un šis bija tas brīdis. Jūtos atvieglots un vispār ahujenna par paveikto” - Skabe





24. nedēļa


23. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Kjuumanis - Margarīns


2.vieta

Ginger Mane - Bounce Back


3.vieta

graafs x Frīmes Rīmes - Gaļa uz grila




23. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

BeatGoon x real_lizgin - Playa


2.vieta

IK-EY - Free Throw


3.vieta

Stereo - Boujee




24. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā


Pēc nelielas klusuma pauzītes Zemsegu Pasaule palaiž gaisā EP “Rayona Sports”




cīgu pārdevējs neatslābinot uzņemto ātrumu nomet EP “uz karstām oglēm”




Gustavo viesos raidījumā “Daudz laimes, jubilār!”




EP no shera! “Twinsay”

““Twinsay” pierāda, ka visiem reperiem ārpus lvbrok3 kolektīva ir pienācis laiks pamest viņu aizsākto mūzikas karjeru. Klausoties sheras un skabes kopizveidoto daiļradi, tu jutīsies labāk par savu blakussēdētāju.” - shera




Albums “Hameleons” no HUNN

““Hameleons” ir divdaļīgs albums, kuru var klausīties no abām pusēm, atkarībā no garstāvokļa, ir dažāda tipa dziesmas, gan kas uzlādē, gan kas nomierina… Es ticu , ka katrs klausītājs atrastu vismaz vienu dziesmu kuru saglabāt savā pleilistē” - HUNN




Albums no Packman “Hao$a Ilūzija”

“Albums sevī ietver personalizētu pieredzi, kura attaino brīvību no pārdzīvojumiem par sapņiem, paralēlām realitātēm.

Dumpinieka gars, kas ir spējīgs pierādīt visiem, kas viņš patiesība ir!! Staigājot pa naža asmeni katru dienu atrodot laiku sev un mūzikai.

Kapēc tieši mūzika?

Jo, tas ir veids, kā izlauzties no komforzonas un tik sadzirdētam sabiedrībā, kura par šo sociālo slāni nēvēlas neko zināt…

Šis ir eksperiments, kurā dažādi mūzikas stili spēj atrast vienādu frekvecnci un kopīgi vismaz ārstēt sociālās problēmas.” - Packman






Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info, kas tev ir svarīgs, droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām / publicējam / saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā.

To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:



Liels PALDIES par Tavu atbalstu!



Viena Mīlestība!

bottom of page