top of page

51. un 52. nedēļas atskats

Te nu bija, un te vairs nav, ne tikai sniegs un svētki, bet arī pēdējās 2022. gada nedēļas. Lai nu kā, bet mēs esam piesēduši un apkopojuši, visu to ko scēna mums devusi. Rezumējot, atkal nākas secināt, ka reperiem miera nav pat svētkos - materiāls iznāca līdz pēdējāi 2022. gada minūtei - vārda tiešā nozīmē.


Pirms ķeramies klāt atskatam un nedēļu TOP 3 materiālam, vēlamies paziņot, ka lielie GADA TOP balsojumi gaisā ies 09. janvārī. Nobalsot varēsiet - GADA ALBUMS, GADA DZIESMA un GADA BĪTS kategorijās. Albumu kategorijā apkopots viss mums piefiksētais materiāls (LP, EP, Miksteipi, Bītteipi, Izlases), Dziesmu un Bītu kategorijā apkopoti visu nedēļu TOP1 gabali, tā dodot jums iespēju, mēneša garumā ar balsojumiem noteikt LIELO GADA TOP10. Balsot var tikai reģistrētie lapas lietotāji! Tā kā, reģistrējies un ar savu balsi pacel sev tīkamāko materiālu.


Un, lai Jaunais 2023. gads ir tik pat ražīgs, pārsteigumu (patīkamu) pilns, neizsmeļamu enerģijas un iedvesmas avotu jaunam materiālam un piedzīvojumiem.

Tik uz augšu, tik uz augšu Māsas un Brāļi!





51. nedēļa


50. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

BDM - Cita Dziesma


2.vieta

AWAKE - Iz vītis sādāt


3.vieta

Artuuro Schizo Phrenos x Nelietis - Gaļas āmurs




50. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Udes Beats - Scared to go to school


2.vieta

elgrounde x ziplocker - Sticky


3.vieta

AGONIYA Beatzz - Creepin Night




51. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Lai papildinātu svētku noskaņu, 371 Clique palaida gaisā vairākus Atlases etapa battl’us, tā piemetot ko saldu arī ausīm, paralēli pīrāgiem un rosolam.


6. Atlases battl’a pārī "Kleins vs Mains" notika izmaiņas battl’a norisē, Mains nevarēja ierasties uz battl’u, bet tas nemazināja Kleina gribēšanu prezentēt savus pantus.

371 Battle: Kleins VS Kleins (4 sezona: atlases etaps)




7. battl’s noritēja, tam paredzētā formātā un ar saviem pantiem uz arēnas kāpa Kristjix VS Serpentīns

371 Battle: Kristjix VS Serpentīns (4 sezona: atlases etaps)




Arī Chiko Beats pacentās svētku noskaiņai piedot savu skaņu un piedāvā mums bītteipu “Christmas Tape 2022




Noslēdzot savu, samērā aktīvo gadu, Nelietis piedāvā mums savu pirmo debijas albumu “Mājas kurās esmu svešinieks

Albums sastāv no vienpadsmit kompozīcijām, kas tapušas pēdējo gadu laikā. Albuma veidošanā piedalījās mūzikas producenti 1s, AT94, Lost Laura un Thomas Haze, kā arī viesmākslinieki – Artuuro Schizo Phrenos un Trapzas3000. Albumu producējis, miksējis un māsterējis pats Nelietis.

“Mājas kurās esmu svešinieks” albumā ir vecās labās skaņas kas ir bijis hip-hopā no paša sākuma, pagrīdes skaņas. Tumšs un dusmīgs. Klausoties šo albumu tas rada sajūtu, ka esi nonācis tumšakos rajona stūros kur mētājas adatas un bezpajumtnieki, kur prostitūtas cenšas pārdod sevi, lai tikai izdzīvotu.

Albumā tu uzzināsi par mani un manām gaitām caur rožu dusmām, un to kā es vēlos dzirdēt hip-hop mūziku. Es ticu, ka pagrīdes hip-hops nav miris un ar šo albumu es pierādu, ka viņš būs un paliks mūsu sirdīs. Albums veltīts maniem elkiem un skolotājiem kā arī vecās skaņas cienītājiem.” - Nelietis

Nelietis, īstajā vārdā Nikita Rutkovskis, ir reperis no Tērvetes (dzimis Rīga, bieži mainījis dzīvesvietas), kas savu muzikālo darbību aizsācis 2021.gadā.

Pirms albuma “Mājas kurās esmu svešinieks” izdevis vairākus singlus, tostarp pāris sadarībā ar pieredzes bagāto horror reperi Artuuro Schizo Phrenos no Ventspils




Fronto nomet albumu “Less Of Me

“Less of me” ir Fronto pirmais teips, kas ierakstīts HB office studijā Daugavpilī. Dziesmu krājums radies pēdejā gada laikā, lai gan, liela daļa no projekta tika ierakstiita 2 nedēļu laikā jūnijā. Dziesmā “Comfort Class” featuro Krispys! Vinš dzirdams arī debijas projekta treckā “momma dont know”. Ar mixošans procesu palīdzeja Pre’set un Dejnels. Jaunā gada pirmajās nedēļās tiks izlaisti vairāki klipi. Stay tune” - Fronto




Apvienojot ģitāru un repu, artis ar draugu Andri uztaisa svētku cypher epizodi.

#AAA_cypher nr. 004 (X-MAS SPECIAL) - 3PK artis & Andris Kreicburgs - ZIEMASSVĒTKI 2




Svētku miksteips no goča “UT32

Šis ir promo projekts pirms “yobbanice”, kas sastāv no manā istabā sarakstītiem gabaliem, kuriem nevarēju atrast vietu citos projektos. Tāpat, tur ir arī dažas demkas no mid laikiem un dažas, kurām vienkārši laika gaitā pazaudēti projektfaili. Principā Shibiks kaut kad teica, lai laižu ārā demkas un te ir rezultāts” - goča





52. nedēļa


51. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Amanito - Kabatā


2.vieta

Steps x rolands če - Braten


3.vieta

Hotte - Blaka Blau




51. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

331 - long time searching for le French


2.vieta

IK-EY - Father Time


3.vieta

Molotovs - Parapāra




52. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Plāksteris nomet albumu “ANKH

Albums ar visu ideju kopumā tapa visa 2022. gada laikā, pamazām liekot kopā vairākus trekus, vokālus, idejas. Nosaukums “ANKH” pats par sevi apzīmē dzīvi tāpēc projektā tiek izskatītas vairākas manai dzīvei aktuālas tēmas. Daudz vairāk neko nepateikšu - ļaušu mūzikai runāt.” - Plāksteris




371 Clique svētku salūtam piemet savu devu no atlases etapa battl’u sērijas - Lamberts VS Mazais Ruudiz. Kā arī, izziņo ⅛ fināla pārus. Tā kā, atzīmējam kalendāros un iepērkam laicīgi biļetes, jo solās būt karsti.

371 Battle: Lamberts VS Mazais Ruudiz (4 sezona: atlases etaps)




Skrapneshi “Runā” ar DJ Krii

DJ Monsta's studijā Sound Round notika “urbanais rituāls”, kur Skrapneshi un DJ Krii satikās papļāpāt par dzīvi, Turntablism, DJ, producēšanu un citām skaistām lietām. DJ Krii pastastīja par savu DJ karjeras gaitu, Aka Hip Aka Hop plati, F[ei]k, pirmo Scratch mikseri, Riga Scratch Posse, Bezgalībieši!




Jaunas sejas pieteikums scēnai, Ango ar albumu “Dubultdzīve

Dubultdzīve ir mans pirmais albums, kuru sarakstīju un ierakstīju pats, savā, mājās veidotajā studijā. Ar šo albumu es vēlējos padalīties ar dažādām emocijām, kurām esmu gājis cauri šo pēdējo gadu laikā, jo mums katram ir sava balss un dažreiz jūtamies nedzirdēti, un tādēļ arī nesaprasti. Albuma koncepts skaidro, kā prāts nemitīgi var mutuļot uz labā un kreisā pleca, tomēr skatienam vislabāk būt uz priekšu un augšā.” - Ango




Noslēdzošais, sestais bītteips / izlase no NiklāvZ “Selected Works VI/VI” sērijas.

Te nu tas ir!

Pēdējā sērija no “Selected Works”

Šajā relīzes sērijā ir vairāk rievu un dīvainu basslīnu nekā iepriekšējos laidienos.

Paldies jums, ka esat daļa no šī projekta, un paldies arī tam, kurš dalījās un jutas, ka ar to ir vērts dalīties!

90 bīti, sešās relīzēs, gada laikā, kas to būtu domājis, haha.

Tas bija jautrs brauciens!

Laimīgu Jauno Gadu un Tiekamies Drīz!” - NiklāvZ




Packman un artis (3PK) noslēdz veco 2022. gadu ar albumu "A-Z"

Kā arī nomet jaunu #AAA_cypher nr. 005 - 3PK artis & Packman - A - Z sēriju.

"Gribējām izlaist 1. janvārī, bet izskatās, ka visi tik ļoti nevarēja sagaidīt, ka ''izsprāga'' jau 31. decembrī. Albums tapa pēdējo 3 - 4 mēnešu laikā un esam priecīgi par padarīto. Dziesmu tapšanas laikā sapratām, ka katrā nākošā dziesma ir diezgan atšķirīgāka par iepriekšējām, tāpēc sākām pievērst uzmanību arī tam. Tāpēc, mūsuprāt, albumā var atrast nedaudz no visa. Viss tika ierakstīts pie Packman'a SGS Records studijā, bet par miksu un māsteru atbildīgs bija artis.

Ceram, ka Jums patiks, un sekojiet līdzi informācijai mums sociālajos tīklos, jo būs arī koncerti.

Priekā un laimīgu Jauno gadu." - Packman un artis


Kolektīva Avangards biedri Nātre un Brālēns nodod klausītājiem albumu “Platforma", kurš iznāca 31. decembrī, vecgada vakarā. Albumā iekļautas 10 kompozīcijas, kuras ierakstītas 2022. gadā, Rēzeknē, ierakstu studijā “Jezupa Studeja”.

Albumam Platforma nav konkrēta koncepta, tas ir likumsakarīgs Nātres un Brālēna studijas sesiju rezultāts, kas arī ir kā platforma, atskaites punkts, tālākajiem veikumiem.

Relīzē apvienots klasiskais boom bap skanējums, kā arī gabali mūsdienīgākās noskaņās. No vietējiem bītmeikeriem dalību relīzē ņēmis Jezups, kurš atbildīgs arī par skaņas apstrādi, kā arī Jigxclusive. Piedalās 2 viesmākslinieki – Avangarda biedrs Burlax un Ausmeņa Records pārstāve Ūga. Par vizuālo noformējumu parūpējies Raivis Nikolajevs.






Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!


bottom of page