top of page
Hip-Hop no LV

41. un 42. nedēļas atskats

Aizritējušas kārtējās nedēļas, nedēļas ar izteiktu rudens nokrāsu un tam piederīgo dzestrumu, bet tas nav bijis par iemeslu, lai kultūrā darbības apstātos, ietītos pledos un dzertu tējas vai ko citu, dvēseli un miesu sildošu.

Viss notiek! Dziesmas un bīti cepas, pasākumi tiek plānoti un organizēti, kas mums ļauj šo rudeni papildināt vēl ar interesantām noskaņām un nokrāsām.


Arī mēs centāmies tam visam izsekot līdzi un apkopot, nu jau ierastā divu nedēļu atskatā. Ņemiet par labu. Miers mājās, sirdīs un prātos.





41. nedēļa


40. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Hitrijs x Dee.Three - Katram Savs


2.vieta

Tritons x Kabry - Par Mums


3.vieta

Marko x Hotte x xantikvariāts - Pop Uz Opp




40. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

ZIƎMELS - pressure


2.vieta

BCKBONE - Dancing Queen


3.vieta

Menaco Beats - Outplayed





41. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




3bītu paka no 2 Much BeatsNew Flavor




graafs izdod otro solo albumu “Ceļā

Albuma storyline ir ieskats tālā pagātnē, kad tika nolemts pamest dzimteni labākas dzīves meklējumos, tam arī atbilst albuma uzbūve, no, esam Latvijā, tas lēnām pāriet uz izbraukšanu un noslēdzas pie dzīves ārpus Latvijas. No tā arī cēlies albūma nosaukums - Ceļā, jo stāsta galvenais varonis atrodas konstantā kustībā, kaut kā meklējumos. Lai gan tēmatika albumam ir vienojoša, dziesmas ir ļoti dažādas, kas nenogurdina klausītāju un palīdz uzturēt intresi.


Albumu ir ieteicams klausīties no sākuma līdz beigām, jo tad veidojas stāsts.


Par albuma muzikālo daļu ir parūpējušies 6 dažādi producenti: Sypooda, AwsmeJ, Hiten, Homage, Young Swedish Prodigy un Gr4ff, pie muzikālās daļas tika strādāts ilgstoši, jo tika atlasīti bīti, kas ir atšķirīgi, bet tajā pat laikā ar līdzīgu vaibu, lai uzturētu kopējo albuma noskaņu. Muzikāli šis darbs ir kaut kas svaigs mūsu platuma grādiem.


Par mix/master ir parūpējies Reinšteins/RZ records.” - graafs


graafs ir underground reperis no austrumiem - Alūksnes.

Pievērsies mūzikai 2010 gadā.

2014 gadā kopā ar grupu D.Z.A izdeva albumu “BLACKOUTS”, pēc kā sekoja ilga pauze.

2020 gadā tika izdots pirmais solo ieraksts “Īsie Stāsti”.






42. nedēļa


41. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

March - Thru Da Roof


2.vieta

Kabry - Delīrija


3.vieta

cykababy x cīgu pārdevējs - vnvp




41. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

1s ViensEss - 15.10.2022


2.vieta

Menaco Beats - Bruce Wayne


3.vieta

AQUASLEEP - Happy Day




42. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Gaisma nonod izvērtēšanas EP “Apgaismības ceļā

EP izveidots dzīvojot dzīvi, no tā saucamā “vērotāja” puses, ejot cauri dažādiem dzīves notikumiem, apstākļiem un vidēm. Dziesmas ir unikālas ar vienreizējo plūsmu un dažādām skaņu ekspermentācijām, kas aizved klausītāju uz pilnīgi nebijušu vietu.” - Gaisma




Moody Tunes nomet svaigu bītteipu “Night Ride Phonk 1 Full EP




Turpinot iesākto sarunu / podkastu tēmu par Latvijas Hip-Hop’a scēnu un tās aktīvistiem, uzcepām jaunu epizodi ar Liriskajiem Sētniekiem, Sprūdu un Tomiju no 3PK, par repu, tā aizsākumiem, jauno relīzi “Parubijies Pur4ikā” un vēl šo to...

!!! UZMANĪBU !!! Necenzēts saturs




Dzejnieka P nomet demo ierakstu paku “Soundcloud Demo Dump




Chuks x Slīmests Slaists - Fantastiskie izgudrojumi a' bišk jift'

Jūlija pilnbriedā, pilnīgā subtropiskajā tveicē ierakstīts chuka abstrakto skatījumu mikslis uz slīmesta slaista sulīgajiem kaklu kratekļiem.

Pavisam netīšs, tomēr apzināts, mēģinājums sniegt to “veco labo”, vai vienkārši “normāls repčiks” skanējumu.

Pieci gabali pilnīgai jūsu pakauša līganai šūpināšanai un kakla skriemeļu izlocīšanai.

Teksts marinēts aptuveni mēnesi ar ieturējumiem no iepriekšējiem gadiem, ierakstīts nedēļā un apčubināts vēl pāris mēnešus, šis ir tas, kas ir uzlikts uz šķīvja, labu apetīti!

Ja dzīvē jūties kā ar vienu aci uz siļķi, ar otru uz kartupeli, tad varbūt tieši Fantastiskie izgudrojumi a' bišk jift' ir tieši tas, kas tev vajadzīgs!” - Chuks




Kreatīvs nomet relīzi “BOO

Ar “BOO” vēlme bija izveidot ko tādu, kas apmierinātu visdažādāko klausītāju kāres, kā arī pašam izmēģināt ko jaunu un paplašināt savas spējas. Pie albuma izveides ķēros šī gada janvārī, taču plāni un idejas jau veidojās pagājušajā gadā. Līdzīgi kā ar EP “Simts”, kuru izlaidu 2021. gada februārī, arī šeit projekta gaitās garastāvoklis vai, citādi sakot, tonis pāriet no gaiša, pozitīva, uzmundrinoša uz drūmāku, tumšāku, tā teikt izolētu nakts “vaibu”. Šī albuma otra puse, kura ir drūmāka, man pašam bija kā jauns lauciņš, kurā atrast vietu sev un pielāgotos, bet šķiet, ka tas ir izdevies, jo pēc IT IS WHAT IT IS INTERLUDE ir rinda ar dziesmām, kuras ir dažas no manām mīļākajām, ieskaitot MIGLA, kuru izpildu kopā ar talantīgo I MEAN LOVE. Paldies viņam par fantastisko pantu.

Arī no tehniskā skatpunkta šis projekts mana deva iespēju izaugsmei, jo aptuveni pusi no dziesmām pats esmu producējis, kā arī gandrīz visas apstrādāju pats, atskaitot vienu: AIZVER ACIS, kurā Oda daļu apstrādājis Pre'set, tāpēc milzīgs paldies viņam. Pieminot Odu, domāju, ka AIZVER ACIS varētu uzskatīt par vienu no manām labākajām dziesmām. Oda pants ir vienkārši bomba. Pateikšu paldies, bet nepieminēšu, ka savu pantu lika man gaidīt. Arī paldies Medusmeistaram un Daaguchii par savu sniegumu divās dziesmās. Domāju, ka katrs šeit kaut ko spēs atrast, kaut ballītei vai solo braucienam vēlā vakarā.” - Kreatīvs




Pēc nelielas klusuma pauzītes DEMAUİ nomet bītu EP “SYNC




Zemsegu Pasaule pēc solo darbības radošās pauzes atgriezies ar singlu “Bēdīgā” no gaidāmā albuma “Rayon Sports”, kā arī pēc liela fanu pieprasījuma palaidis savu apģērbu līniju, kas tiešā veidā sasaucas ar gaidāmo albumu. Dziesmas videoklipu uzņēmis Toms Auziņš, bet pati dziesma ierakstīta pie rolanda če, par apstrādi atbildīgs Fakts.


Dziesma saucās “Bēdīgā”, jo pēdējie divi gadi gaismā iznesa to, kas bija sēdējis tumsā pārāk ilgi. Es pat teiktu visa izolācija un Covid posms mums lika būt ar sevi un saviem dēmoniem tik ilgi, ka pār daļu cilvēku tie guva virsroku - tajā skaitā mani. Šobrīd gan sabiedrībā, gan biznesā, gan mūsu privātajās dzīvēs joprojām notiek rehabilitācijas posms no šī šoka un dziesma ir skarba reflektēšana un pašdestrukcijā pavadītiem mēnešiem, varbūt pat gadiem. Vai es esmu no tā kļuvis ārā un tagad esmu labāks? Grūti teikt, domāju, ka vēl nē, jo cīnos ar to visu katru dienu, taču es noteikti neapstāšos un paskatīties uz to visu no malas ir veselīgi un pat nepieciešami” par darbu stāsta mūziķis.

Komentējot apģērbu līniju un gaidāmo albumu, mūziķis atklāj “es izveidoju pirmo apģērbu metienu tikai tuvākajiem draugiem un ģimenei, par to man cilvēki sociālajos tīklos vaicāja jau ilgi. Tas pagaidām ir attīstības stadijā un to turpināšu pilnveidot, kā arī jebkurš interesents var tikt pie kāda agrīna apģērba, sazinoties ar mani personīgi sociālajos tīklos. Domāju, ka tuvojoties nākamā albuma “Rayon Sports” finiša taisnei, šai līnijai varētu būt atsevišķa mājaslapa”.

Albums “Rayon Sports” sasniegs klausītājus jau tuvākajos mēnešos un tas būs pieejams visās lielākajās straumēšanas platformās.





Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

Comments


bottom of page