top of page

39. un 40. nedēļas atskats

Izskatās, ka reperu vasara veiksmīgi nodevusi stafeti reperu rudenim, aktivizējas telpu pasākumi, dažādu formātu albumu, dziesmu, bītu un video izdošanas daudzums lēnām pieaug, tā parādot, ka pienācis studiju laiks, lai saceptu svaigu materiālu nākamajai koncertu un festivālu sezonai.

Arī mēs centāmies (no labākās sirds) tam visam izsekot līdzi un apkopot, nu jau ierastā divu nedēļu atskatā. Ņemiet par labu un lai tā būda rūc. Miers mājās, sirdīs un prātos.





39. nedēļa


38. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Piromāns x Reinis - 2 min. zapte


2.vieta

TM Locco - Iesauka


3.vieta

AFK x JIGXCLUSIVE - Braucu Ātri




38. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Molotovs - 80's shit


2.vieta

soullove - Cali Dreams


3.vieta

Stilleto Beatzz - Pick Up The Phone




39. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Visu 371 Battle 4.sezonas pieteikumu izskatīšana un novērtēšana, atlasot labākos 20 uz atlasi.

Veiksmīgi, izturību un trakas rīmes. Tik uz augšu!




Svaiga instrumentālo poēmu turpinājuma paciņa no Prgmat - “Solitude Poems EP Vol.2




Nedaudz Latvijas krievvalodīgās scēnas - #16 King Artury ar miksteipu “#StayFocused.

Ayooo, visiem.

Te nu mēs esam un nu jūs varat ievērtēt svaigu miksteipu no #16 King Artury “Stay Focused.”.

Šeit varart dzirdēt dažādus fragmentus un mērces ar dažādiem prodecentiem.

Pilnam lidojumam iesaku noklausīties visu miksteipu.” - #16 King Artury




Pēc nelielas klusuma pauzītes Hariss atgriežas ar albumu “Vecā Skola

Viss šis ir tapis no 2021 vasaras līdz 2022 rudenim! Mans līdz šim ilgāk veidotais albums ever un līdz ar to… Manuprāt labākas un kvalitatīvākais līdz šim.

Katra dziesma tika pa simt reizēm slīpēta mūzikas programmu celiņos, lai viss skanētu pēc iespējas kvalitatīvāk.

Zināms kad iepriekš daudz rakstiju repu uz jaunās skolas bītiem, bet jau no paša sākuma idejas līmenī es zināju kad šis projekts tiks ceps tikai uz classic, boom bap un lofi bītiem… Tāpēc arī “Vecā Skola”... Loģiski.” - Hariss




Ods viesos podkāstā “klausies/neklausies




#AAA_cypher nr. 001 - 3PK artis & ZIƎMELS - Pilnīgi Cits

3PK artis izdomājis uzcept saifera sesijas, kura epizodes iznākšot reizi mēnesī, katrā epizodē būs cits viesis.

Kā pirmās epizodes viesis, bija bītmestars ZIƎMELS, uz kura bītiem tika uzcepts albums “AKMENS”.

Sākums interesants un mūsu platuma grādos kas tāds nav bijis manīts. Novēlesim artim izturību un atsaucīgus viesus jaunām epizodēm. Tik uz augšu!




Jaunu seju pieteikums Latvija bītu scēnai - 2 Much Beats

2muchbeats! Pagaidām esam divu cilvēku kolektīvs ar potenciālu augt. Bīti ir sirdslieta un tajos tiek ieliktas visas gadiem krātās zināšanas.

Pirmais teips "2 Much Beats" ar 20 bītiem ir izdots. Jau tagad strādājam pie nākamajiem , lai varētu tos piegādāt klausītājiem tuvākajā laikā.” - 2 Much Beats





40. nedēļa


39. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Kurts x Ozols - Robežas


2.vieta

Artuuro Schizo Phrenos x Nelietis - Uztver No Attāluma


3.vieta

Hitrijs x Dee.Three - Ielu Gaismas



39. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

KrossBrr - let gull lay


2.vieta

ZIƎMELS - Solomon


3.vieta

soullove - Drinking Games





40. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Latvijas Rapper Tag #53 - BABY STEPS




Nevari sagaidīt “Siera Plate 3”? Satraukumam nav pamata, viss lēnām notiek. Kas un kā ap to visu notiek, rolix N xanars dod iespēju tam sekot līdzi Twitch tiešraidē. Tiešraižu precīzi laiku un dienas tiks un tiek izziņoti rolanda če un xantikvariāta instagram story’jos. Un protams, piesekojiet Siera Plates Twitch kanālam, kas neliks jums aizmirst par dzīvības esamību kanāla ēterā.




Hip-Hop mūziķi un producenti - Armands un Jacques of S'T'A (Žaks no grupas S'T'A) 2004.gadā uzņēma muzikālu videofilmu “Eiropa”.

Filma tika izdota vienīgi VHS formāta videokasetēs, un tādēļ daudziem nav bijusi iespēja to noskatīties.

Tagad, pēc daudziem gadiem, filma “Eiropa” tiek nodota plašākai auditorijai. Tieši šajā filmā , pirmo reizi izskanēja arī populārā dziesma “Vienmēr Tu”, Kulta grupas Saules Krasts izpildījumā.

Režisori, operatori un mūzikas autori: Armands un Jacques of S'T'A




Ipstens Kūns nodod izvērtēšanai neizdotu ierakstu minirelīzi “Demokrātuve

“Tās ir skices, kas nav pat tuvu tam, lai būtu pabeigti darbi...bet arī tiem ir vēlme dzīvot.

Tās ir dziesmas, kas nav iekļuvušas kādā no albumiem un dziesmas, kas savus albumus nepieredzēja. Dziesma “Viss vēl būs” ir vienīgā, kas kaut kad pieredzēs sevi pabeigtu.” - Ipstens Kūns




LINLI nāk klajā ar savu pieteikuma relīzi “ZEM VESTES UN HŪDIJA”. Projektā iekļaujot 8 dziesmas, kuras attaino mūziķa dažādību un spēju veidot kolorītu saturu, neierobežojot sevi.

Ar projekta nosaukumu, mākslinieks atspoguļo savu imidžu, kas ļauj klausītājiem iepazīt satura veidotāja uzskatus un mērķus. Pēc albuma izdošanas tiks ieturēta neliela pauze, taču LINLI cītīgi strādā pie jau pa visam jauniem singliem.




KR Whites debijas albums “Whites

KR Whites ir hiphopa mākslinieks no Latvijas, kurš patiešām vēlas iepazīstināt sevi ar pasauli. Jau no septiņu gadu vecuma mūzika ir viņa kaislība.

Viņš jau gadiem ilgi cenšas atrast ceļu mūzikas industrijā un pa ceļam ir iemācījies daudzas lietas, piemēram, miksēšanu un meistarību, lai katrs skaņdarbs būtu roku darbs ar mīlestību.

Relīze ir veidota divus gadus no vietas. Šī ir tikai pirmā daļa tam, kas vēl ir priekšā. Šajā albumā esmu izlicis visas emocijas, ko es esmu piedzīvojis savā dzīves ceļā. Es runāju šīs visas lietas un vēlos, lai cilvēki sadzird ko es runāju, lai nepieļautu tādas kļūdas kā kādreiz pieļāvu es. Es vēlos lai cilvēki saprot, ka ticība sev ir pats galvenais, un ja tu tici sev tad tev nekad nebūs šķēršļu. Lai arī kāds cilvēks tu būtu, katram ir savs ceļš, sapnis. Tas nav tikai sapņošana, tas arī ir smags darbs. Kā es saku - speak into existence. Tu vari visu, ja var citi, tad tu arī.

Esmu nestandarta mākslinieks ar nestandarta mūziku un uzskatiem. Pat ja tevi diskriminē, tu vienmēr vari atrast spēku tur - kur citi saskata vājību. Nevajag nekad padoties - chase your dreams. Runa neiet tikai par mūziku, bet pilnībā par jebko ko tu dari. Ja es ticu tev, tad, notici arī man. Viss ko es vēlos, lai es varu sniegt pozitīvas emocijas saviem faniem (līdzīgi domājošiem cilvēkiem). Gribu sniegt cilvēkiem - kvalitāti nevis kvantitāti.

Esmu sadarbojies ar daudz ārzemnieku producentiem šim albumam. Gribu likt cilvēkiem saprast, ka valodai nav nozīmes. Nozīmē ir tam, kā tu pasniedz savu message. Es izvēlējos pasniegt savu message tādā valodā kas man padodas vislabāk un vēlējos lai tas nonāk pēc iespējas vairāku cilvēku ausīs.

Man ir bijuši daudz šķēršļi, lai es nokļūtu pie tā kur es atrodos, jo dzīve ir kalni un lejas, bet es ceru, ka pavisam drīz es varēšu jums sniegt savu mūziku ne tikai audio formātā.

Un pēdējais ko es vēlējos laikam pateikt, ka ja jums rūp mana mūzika, tad man noteikti rūp arī jūsu viedoklis un kā mani fani jūtas.

Galvenais ir nodot pozitīvas emocijas un es ceru ka mana mūzika spēs jūs motivēt jūsu ikdienā, darīt to kas jums patīk un dzīties pēc jūsu sapņiem.” - KR Whites




Pulcējot kvēlākos pašmāju hip hop mūzikas fanus un spilgtākos žanra izpildītājus vienuviet, 8.oktobra vakarā Rīgā, klubā “One One” izskanējis repa celmlauža Kurta koncerttūres “Laikā” noslēguma koncerts.

Koncertā, ar zīmīgu nosaukumu “Laikā”, klausītājiem bija iespēja doties muzikālā ceļojumā Kurta daiļradē, no hip hop mūzikas aizsākumiem Latvijā 2000. gadu sākumā, līdz mūsdienām. Koncertā izskanēja dziesmas gan no leģendārās repa apvienības S’T’A repertuāra, gan Kurta pirmā soloalbuma “Pilsētas leģendas” un jaunākā albuma “Laikā”, kas šogad saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons” kategorijā “Hip hop mūzikas albums”, skaņdarbi.

Līdzās Kurtam uz skatuves kāpa virkne Kurta draugu un viesmākslinieku – Ozols, Gacho, Fakts, DJ Krii, BDM, 4ii un Amanito, bet koncerta skanējumu ar perkusijām un bungu pavadījumu papildināja virtuozais bundzinieks Rihards Špats.

Foto - Aksels Bergs




shotbycg (instagram) atskats un foto no Kurta koncerttūres “Laikā” noslēguma koncerta.


Balstoties kā laikapstākļi mainās ik pēc minūtēm un vajadzīgs nostiprināt immunitāti pret visādiem sezonāliem klepiem un iesnām, labākais veids kā nostiprināt, ir labs latviešu hiphop koncerts.

08. oktobrī iekš kluba “One One” norisinājās Kurta albuma “Laikā” noslēdzošais koncerttūres posms.

Koncerta gaitā, vairāk sajūtu raisija cilvēku saliedētība un sadziedāšanās “Laikā” dziesmām tik mazā telpā, jo atgādināja nevis koncertu, bet gan reālu būšanu visiem kopā. Kā arī mazās un mājīgās telpās iekurināt ar latviešu leģendām kā Ozols un Gacho.

Nedrīkst arī aizmirst albuma viesus, kā paši viņi dēvē K-Team – Amanito, BDM, 4ii, kā arī pie pults Krii un pie bungām Spatz Beatz. Uz skatuves arī uzkāpa šī albuma galvenais skaņu vīrs – Fakts, kas iedeva lielu enerģijas plūsmu. Ne pa velti, šis albums tika atzīts par labāko hip-hop ierakstu 2021. Gadā.

Esot dzimušam 95.gadā, cerēju sagaidīt kādu mazu apvienošanos vecu gabalu no STA, bet arī pats Kurts ar BDM no vecajiem gapšiem skaisti pacēla citā universā - “Dziesma manai pilsētai” un “Pēdējie Varoņi 2001-2004”

Liels paldies pašam Kurtam par iespēju piedalīties un uzņemt fotogrāfijas, esot Rīgas pasākumā, saskumu, ka nepabiju kādā no iepriekšējiem tūres posmiem, bet gan jau laiks vēl būs.





Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

bottom of page