top of page
Hip-Hop no LV

21. un 22. nedēļas atskats

Kaut aizritējušo nedēļu laikapstākļi īpaši mūs nepriecēja, bet tas nebija ne mazākais šķērslis kultūrai turpināt uzņemto virzienu - cepās muzons, relīzes iet gaisā kā salūts izgaismojot tumšos dvēseles kaktus, pasākumi organizējās tā, ka kalendārā sāk aptrūkt vietas pierakstiem un kartē atzīmējas arvien vairāk vietas kuras viennozīmīgi jāapmeklē. Tik uz augšu māsas un brāļi!


Bet! Pirms ķeramies klāt atskatam, pārskriesim pāri Dziesmu un Bītu Top’iem.

Un protams saglabājam modru un gaišu prātu, pieskatiet savus līdzcilvēkus, veselību un izturību.





21. nedēļa


20. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Sudrabu Sirds - Skeleti


2.vieta

Mazirbe - Uz visiem simts 2


3.vieta

Nelietis - FXCK XFF




20. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Nakts ieraksti Production - Space Dive


2.vieta

Menaco Beats - Maybach


3.vieta

FTR$ - Mamasita




21. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Punkts uz I izlaiž maxisinglu “Jāvinnē” un video titulsingalam “Jāvinnē”

Papildus singlam “Jāvinnē”, relīzē iekļautas “Rollerkosteris“ un “Problēmas” dziesmas, kas tapušas paralēli titulsinglam un papildina titulsingla stāstu.

Ilgi nesapratu, ko darīt ar šiem gabaliem un vai vispār vajag, bet te nu tie ir. Sapratu, kas šīs trīs dziesmas ir viens kopējs stāsts no dažādiem aspektiem, ikdienas brīžiem un emocijām, tapēc kādu laika posmu bija grūti izlemt veidu, kā izlaist šo visu, līdz nonācu pie šī formāta” - Punkts uz I




Pagajušajā rudenī Sudrabu Sirds izdodot singlu “Rudens Blūzs” paziņoja, ka pabeigšot pēdējos, iesāktos projektus un likšot mieru repa spēlei.

Tad nu šī pavasara beigās mūs pārsteidza ar smagu, dziļu un Sudraba manierē ieturētu miksteipu “BIG BAD”.

Cerēsim, ka ziemas un agrā pavasara periods ir veicis kādas korekcijas domu lidojumā un mēs vēl, un vēl saņemsim kādu materiālu no Sudraba.




Kjuumanis nomet savu ilgi gaidīto debijas albumu “Vēl smaragdā”.

Albums tapis ņemot dalību tādiem viesmāksliniekiem kā – xantikvariāts, Ods un Flabbijs. Albumu producējuši Pre’set’s, rolands če, xantikvariāts un teacha. Ar bītiem palīdzējuši xantikvariāts, Chris Veiders un Plāksteris.


Čau! Šeit Kjuumanis. 2022.gada 27.maijā izlaidu savu debijas albumu “Vēl smaragdā”. Esmu pazīstams plašākai sabiedrības daļai ar dalību “371 battle” BPM battlu pasākumos. Esmu 371 battle pirmās sezonas uzvarētājs, otrās sezonas finālists, kā arī trešās sezonas žūrijas loceklis. Iespējams būtu uzvarējis arī otro sezonu, bet COVID ierobežojumu dēļ pasākumu nācās atcelt, tādēļ uzvarētājs netika noskaidrots. Pirms “Vēl smaragdā” publicēju vairākus singlus – seko līdzi, laimīgi pa piecīti, viens uz vienu u.c. Esmu ņēmis dalību vairāku citu reperu projektos līdz paņēmu pauzi, lai kārtīgāk saprastu ko es vēlos no muzicēšanas un albuma sagatavošanas. Tagad esmu visu kārtīgi sapratis un tādēļ vēlos atkal aktīvi parādīties sabiedrībā.


Ko nozīmē “Vēl smaragdā”?

Būs mazliet grūti paskaidrot, bet centīšos. Es vēlējos iekļaut zaļo krāsu albuma galvenajā motīvā, jo liela daļa no stāsta ir mani pusaudža gadi Salaspilī. Tagad atskatoties uz to laiku saprotu, ka biju pavisam zaļš, nepieredzējis un stūrgalvīgs. Zaļā krāsa albumā simbolizē , jauneklību, pieredzes trūkumu un brīvu garu, bet smaragds simbolizē dvēseles stāvokli – mieru, prātu un pacietību.

Tātad, zaļā krāsa ir tas, ko es stāstu par piedzīvoto pusaudža gados, bet smarags ir tas, kā es skatos uz to visu tagad. Pusaudža gadu dzīves pieredzi nevaru nosaukt par patīkamu, bet labu gan. Es ātri iemācījos, ka dzīve nav rožu lauks un tagad man šī pieredze ļoti noder.

Tātad zaļais un nepieredzējušais ir izaudzis par prātīgu cilvēku.

Vienmēr ir iespējas augt un sasniegt ko vairāk, tādēļ vārds “vēl” simbolizē sasniegto un to, ka es mērķēju vēl augstāk.


Kas ir galvenais, ko tu vēlējies pastāstīt ar “Vēl smaragdā”?

Uzskatu, ka katrs klausītājs var paņemt no albuma sev tieši to, kas tam ir klausīšanās brīdī nepieciešams, jo albums ir vispusīgs. Tomēr, man patīk domāt, ka es iestājos par cīņu un panākumiem. Mans stāstījums ir, ka es izgāju cauri grūtībām neskatoties ne uz ko un liku lietā iegūto pieredzi.


Cik ilgā laikā ir tapis albums un kas to ietekmēja?

Strādāju ar albumu 2 gadus, bet reāli sakot albums tapa aprīlī un maijā. Es vēlējos izdot albumu jau 2021.gada aprīlī, bet biju saskāries ar radošo krīzi, kas neļāva projektu sagatavot. Man bija dziesmas, kuras bija gatavas publicēšanai un, ja es vēl mazliet pastrādātu iespējams arī būtu bijis iespējams albumu realizēt 2021.gada jūnijā, bet es sapratu, ka materiāls mani neapmierina un paņēmu pauzi, lai uzkrātu spēkus. Labi, ka tā izdarīju, jo “Vēl smaragdā” man pašam patīk klausīties un esmu apmierināts ar gandrīz visiem skaņdarbiem.


Albuma tapšanā iesaistītie vārdi.


Tātad par bītmeikeriem:

Chris Veiders ir producējis divus bītus – “Zāļu skapītī” un “Prospekti ir vārds”. Veidera skanējums ir neatkārtojams Latvijā un šķiet, ka es tādu neesmu dzirdējis arī nekur citur. Ļoti oriģināls materiāls un es uz tā jūtos ļoti ērti.

xantikvariāts ir producējis “Veļu laiks” bītu. Šī dziesma sākotnēji bija paredzēta uz lēna, grūvīga bīta. Diemžēl man nesanāca kārtīgi nokomunicēt ar bītmeikeri, kurš sagatavoja oriģinālo bītu. Es uzsitu ziņu xantikvariātam paskaidrojot situāciju un lūdzu palīdzēt. Satikāmies studijā un xancis man uztaisīja up tempo bītu, kurš labi gāja kopā ar lirikām. Ierakstījām dziesmu un abi nodomājām, ka šis variants ir pat labāks par oriģinālo.

Jaunais, bet daudzsološais bītmeikers Plāksteris ir producējis bītu dziesmai “Pīķa melna”, kura tapusi kopā ar Odu (kolēģis repā, plašāk zināms ar 2022.gadā izlaisto albumu “Nestāsti mammai”).

Albumā piedalās tādi viesmākslinieki kā xantikvariāts, Ods un Flabbijs. Flabbijs ir mans bērnības draugs un tieši ar viņu tālajā 2011.gadā sākām kopā repot. Flabbijs piedalās dziesmā “Pāri kalniem” un pats arī publicē dziesmas spotify, youtube utt.

Pēdējā dziesma “Prospekti ir vārds” ir tapusi speciāli, lai vairāk iepazīstinātu sabiedrību ar manis pārstāvēto hiphopa apvienību “Prospekti”. Prospektos piedalās gan hiphopa aprindās zināmi izpildītāji – Kaizers, xantikvariāts un Flabbijs, gan vēl neparādījušies, bet ļoti daudzsološi mākslinieki – edo, og montekarlo un Klaidella. Plānos ir vasarā realizēt vairākus singlus.

Jāsaka milzīgs paldies par dziesmu mix un masteru – rolands če, xantikvariāts, preset un teacha.

Fun fact

Dziesmā “Pāri kalniem” otrā piedziedājumā sievietes balss, kas ir dzirdama ir mana dzīvesbiedre. Viņai ir muzikālā izglītība un, manuprāt, ļoti skaista balss. Tā es arī palūdzu viņai ieskaitīt klāt un rezultāts pārsteidza!

2022.gada 11.jūnijā Andrejostas kvartālā prezentācijas pasākums! Ieeja bez maksas! Lūgsim dievu par dienu un vakaru bez lietus!” - tā Kjuumanis par savu debijas albumu un tā tapšanu.




Bbyrage nomet minialbumu "2FACEDBBY"

“Eksperimentēju un testēju, ko mana balss var paveikt. Ar šo ieguldīto darbu, noteikti esmu attīstijis savas kreatīvās domāšanas un dziesmas veidošanas skill’u in general vairākās pakāpēs.

2facedbby ir kaut kas jauns, kaut kas vēl nedzirdēts. Latvijā jau sāk veidoties tik daudz subžanru un skaņu, kas skanēs vēl kādu labu brīdi. Cilvēkiem vajag fresh shit, i deliver. Nežēlīgi gandarīts, ka projekts beidzot ir publikas ausīm noklausāms. Tomēr sākumā relīze bija lielāka, daudz kas sen gaidīts būs dzirdams vasarā. Tiekas pūlī.” - Bbyrage




Flip Phone Gallery nomet miksteipu “FPG

FPG mixtape ir tapis visiem Flip Phone Gallery biedriem - krystaalam, Siirupam, Rikardam un Fifi apvienojoties kopīgam projektam. Mixtape ir tapis ziemā un pavasarī, bija brīži kad FPG biedriem nācās veidot dziesmas attālināti. Centāmies darīt visu paši un 11 no 12 dziesmām ir pašu producētas.

Kopumā mixtape ir kaut kas svaigs Latvijas hip-hop scēnā un tam noteikti ir vērts pievērst uzmanību” - Flip Phone Gallery





22. nedēļa


21. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Saylen x Dee.Three - Zaudēts Par Daudz


2.vieta

Kaizers x Riga Rooftops - Lido


3.vieta

DG - Attiecību Filozofi



21. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Nakts ieraksti Production - Labyrinths Of Boulevards


2.vieta

ZIƎMELS - NPC


3.vieta

flux iden - Bittersweet





22. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




NiklāvZ turpina apkopot vecos bītus un izlaiž, nu jau piekto bītu izlasi “SELECTED WORKS V / VI

“Šeit ir mana piektā izlase!

Pēdējā mēneša laikā esmu saskāries ar vairākām iespējām, no kurām dažas es pieņēmu, dažas izlaidu. Kopš pabeidzu studijas reklāmas industrijā, es sāku apzināties kāda tipa cilvēks es vēlos būt, ceļš dzīvē un biznesā sāka kļūt arvien skaidrāks. Es atceros sevi, kad sāku veidot šīs beat-tape sērijas, es biju diezgan iztukšots un kā nedaudz apmaldījies visā. Atskatoties, šis viss sāka kļūt par tādu kā mēneša dienasgrāmatu, kuru interesanti apskatīt un pavērot, kas ir noticis un kas nācis līdz manā ceļā. Nav pagājis pat pusgads un šis jau ir kļuvis par vienu no maniem produktīvākajiem gadiem. Tā kā nākamā izlase ir arī pēdējā izlase, vismaz man tā šķiet, tur būtu jābūt kam interesantam, ar ko pabeigt šīs izvēlēto darbu sērijas. Man ir ideja, bet varbūt tev ir kāds ieteikums, ar ko un kā man pabeigt šo bītu izlases ceļojumu?” - NiklāvZ




Fiņķis viesos raidījumā “NeFormāts”, pastāstīja par saviem repa pirmsākumiem un jauno albumu “Tāds slinkums”.






Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

Comments


bottom of page