top of page

8. nedēļas atskats

Izskatās, ka pirmie saules stariņi un sniegpulkstenīši ir devuši savu iedvesmu un enerģijas devu, lēnām sāk parādīties info par pasākumu plānojumiem, dziemas un bīti arī nedomā pierimt. Saliekot šo visu kopā - droši varētu teikt, ka lēnām viss notiek, bīdās uz to labāko pusi. Tik uz augšu brāļi un māsas! Tik uz augšu!


Arī mēs starp visu savu ikdienu esam veikuši savu darba daļu attiecībā pret projektu, atjaunojot TOP’u darbību, ieviešot dažas izmaiņas balsošanas sistēmā, lai maksimāli mazinātu iespēju šos godīgos balsojumus bombardēt un radīt liekus pārpratumus komūnā.

TOP’u darbība ir atjaunota. Reģistrējies un balso sev par tīkamāko dziesmu un bītu. Kā arī reģistrācija mūsu mājas lapā dod iespēju komentēt vai izteikt savu viedokli rakstos.

Ir dota arī iespēja nobalsot par sačakarēto un izkritušo nedēļu dziesmām un bītiem, tā veidojot objektīvu GADA TOP’u un izrādot savu cieņu pret reperiem un bītmeikeriem.




Aizritējusī nedēļa sākās ar patīkamu ziņu no CONVERSE. Tika oficiāli paziņots un iepazīstināta Latvijas Converse All Star seja - mūziķe, repere, dziedātāja, Zelma Jēgere jeb VIŅA.

“Nevajadzētu būt atšķirībai, kāds ir Tavs dzimums. Svarīgākais ir, cik Tu esi spējīgs, kāds ir Tavs talants, cik Tu daudz strādā pie sevis.” - VIŅA #ConverseAllStars

Apsveicam ar lielisko sasniegumu. Tikai uz augšu!




Neliels, netīrs, veselīga sarkasma pārsātināts miksteips no Grandmasters Neons un Mauku Sencis “GODA VĀRDS”.

““Goda vārds” ir projekts, kas tika radīts 8 stundās. Sākotnēji plāns bija ieslēgties studijā uz 24 stundām un redzēt, cik daudz varētu sarakstīt mūziku. Bet ātri vien sapratām, ka ar 8 stundām būs gana. Teips radās, ilgu sarunu rezultātā par to, cik reāli ir uztaisīt teipu, kas smērē, dienas laikā. Te nu ir rezultāts - par smērēšanu spriediet paši. Teipa galvenie varoņi ir Grandmasters Neons un Mauku Sencis. Fujaki, kam ir pilnīgi pie dirsas. Ods un Goča pa 20€ sarakstīja abiem pantus, tāpēc visa projekta garumā abi reperi tik bieži atsaucas uz Goču un Odu. Projekta mērķis ir vienkārši repot uz netīriem boom bap bītiem un nedomāt par pilnīgi neko. Pliks reps. Goda vārds 2 būs lielāks, labāks un ilgāks. Mauku Sencis un Neons nekur nepazudīs” - Grandmasters Neons un Mauku Sencis




Z0DIAKS savu laiku nav šķiedis nelietderīgi un ieguldījis minialbumā “Skābe”.

““Skābe” manās acīs ir ļoti plašs vārds, priekš manis skābe ir nevis LSD, bet viss kas ar to asocējas - gļuki, pastiprinātas emocijas, milzīgs asinsspiediens utt. Īsāk sakot gribu lai cilvēki uz manu mūziku skatās itkā tas būtu galīgs gļuks, kaut kas neredzēts varbūt pat biedējošs jo cilvēki vienmēr levitē tuvāk nezināmajam. Viss minialbums tapa dažās naktīs kurās nenāca miegs un nezināju ko darīt (var diezgan labi dzirdēt pēc manas balss). Visas dziesmas ir freestyle un lielākoties repoju par vulgārām lietām vissvulgārākajā veidā, jo, rupji izsakoties, piedrāzt cenzūru.” - Z0DIAKS




KIWIE MEISTARKLASE 2021


Pagājušajā gadā man kļuva tik ļoti garlaicīgi, ka es izlēmu padalīties ar savām zināšanām par zīmēšanu/krāsošanu ar krāsu baloniņiem. Viss sākās ar pirmajām 3 privātajām meistarklasēm. Neticami, bet tas viss veicās labāk, nekā es biju gaidījis, tādēļ izlēmu turpināt vadīt meisarklases arī 2021.gadā.


Piedaloties programmā, jūs apgūsiet Graffiti un Street Art kultūras tumšo burvību, kā radīt dīvainas idejas, kā izveidot taisnu līniju, kā izveidot krāsu pārejas un kā pareizi izmantot aerosola krāsu uz sienas vai kādas citas virsmas, izveidojot savu, iespējams, pirmo audekla mākslasdarbu mājas vajadzībām. Un papildus tam, iepazīstieties ar jauniem cilvēkiem un izklaidējieties.


Šī meistarklase ir domāta ikvienam, kurš meklē iedvesmas devu, jaunus ieskatus, piedzīvojumus vai kurš ir tikai noguris no visiem ierobežojumiem.


Rezervācijām pieejami divu veidu semināri – GRUPAS meistarklase ar 10 dalībniekiem grupā un PRIVĀTA meistarklase ar tikai vienu dalībnieku sesijā.


GRUPAS MEISTARKLASE


Šajā meistarklasē vienlaikus piedalīsies tikai 10 dalībnieki, būs pieejamas 7 meistaklases. Dalības maksa ir 170 EUR [ieskaitot PVN]. Grupas meistarklases ir ieplānotas no Aprīļa līdz Oktobrim, pa vienai meistarklasei katru mēnesi.


PRIVĀTĀ MEISTARKLASE


Šī meistarklase ir ļoti privāta un notiek individuālas 2 dienu mācības. Ir pieejamas tikai 3 meistarklases. Dalības maksas ir 800 EUR [ieskaitot PVN]. Prīvātās meistarklases ir ieplānotas Maijā, Jūlijā un Augustā.



Katrs semināra dalībnieks [GRUPA un PRIVĀTAIS] saņems fizisko KIWIE STUDIJAS ATSLĒGU pa pastu. Pie paņemšanas, lūdzu, veiciet dubulto pārbaudi, lai ievadītu Jūsu pareizo adreses informāciju un vissvarīgāko – tālruņa numuru. Visas atslēgas tiks izsūtītas, izmantojot DPD pakalpojumus, sākot ar 1. aprīli. Kad atslēga ir saņemta, turiet to drošā vietā. Iekļūšana meistarklasē būs iespējama tikai ar šo atslēgu. Nav atslēgas, nav meistarklases.


MEISTARKLASĒ IETILPST:


Ievads Graffiti un Street Art vēsturē,

Graffiti un Street Art stili un tehnikas,

Kas ir radošums un kā domāt radoši,

Skiču un konceptu ideju veidošana,

Krasošanas tehnikas ar aerosola baloniņu,

Krāsošanas prakse uz sienām,

Krāsošana uz kanvas.


KATRS DALĪBNIEKS SAŅEMS:


Skiču burtnīca un skiču materiāli

Neierobežots skaits aerosolu krāsas,

Cimdi,

Respirators,

Neierobežots skaits aerosola baloniņu micītes,

1 kanvas virsma 100 × 100 cm.


ATRAŠANĀS VIETA: Kiwie studio/Rīga. Precīza atrašanās vieta nosūtīta tikai semināra dalībniekiem.

VALODAS: angļu, latviešu, krievu


MEISTARKLASES DARBA KĀRTĪBA:


TEORIJA / Graffiti un Street Art vēsture. Kurš izgudroja krāsas aerosola skārdeni? Kāpēc tas viss sākās un kur? Kuri ir slavenākie graffiti un ielu mākslinieki šobrīd un kāpēc? Kā viņi kļuva par pasaulē pazīstamiem? Kāpēc jums vajadzētu un/vai nevajadzētu tiem sekot? Viss, kas tev jāzina par Graffiti un Street Art.


SKICĒŠANA / Skicēšanas māksla. Izskaidrojums kā darbojas smadzenes, kad tās darbojas vislabāk un no kurienes rodas jaunrade? Kā nākt klajā ar unikālām idejām un kā tās likt uz papīra? Kas ir radošā inteliģence? Kāda nozīme ir sava stila skicēšanai un atrašanai? Kā ikdienā apgūt savas prasmes?


GLEZNIECĪBAS PRAKSE / Kā krāsot uz sienām, izmantojot aerosola krāsas? Kāpēc aksesuāri kā cepures, respiratori un cimdi ir svarīgi un kā tos pareizi lietot? Kā sagatavot sienu krāsošanai? Kā savu skici uzlikt uz sienas pareizās proporcijās? Kā izvēlēties pareizās krāsas? Kā izveidot krāsu pāreju un kā uzzīmēt asu līniju? Kas ir pirmais, aizpildījums vai kontūra? Padomi un triki par to, kā krāsot ar un bez pilieniem.


MINDSET / Nobeiguma darbs – Izveidojiet savu gleznu uz kanvas virsmas mājas interjera papildināšanai. Atsakieties no visas pēdējās dienās gūtās informācijas. Kā izmantot šīs radošās zināšanas ne tikai sienu krāsošanā, bet arī savā ikdienas dzīvē, radot daudz piepildītu ikdienas dzīvi.



IEPLĀNOJIET UN REZERVĒJIET LAICĪGI SAVU MEISTARKLASI!


Lai iegūtu papildinformāciju par rezervācijām, lūdzu sazinieties ar KIWIE, izmantojot epastu: contact@kiwie.com


KIWIE mājas lapā: https://ej.uz/kiwie2021


Vai DM uz KIWIE instagram


COVID-19. Šo semināru laikā tiek ievēroti visi drošības pasākumi – visu laiku tiek lietotas maskas un cimdi. Ja Latvijā tiek izdots vēl viens lockdown, semināra datumi tiek bīdīti uz datumiem, kad šāds valdības paziņojums tiek atcelts.




IELU MĀKSLAS FESTIVĀLS "GRAFITI. IZLAUŠANĀS. JELGAVA." 2021


Turpinot meklēt jaunus risinājumus un radošās izpausmes formas Jelgavas pilsēta un iestāde “Kultūra” līdz 15. martam aicina pieteikties māksliniekus dalībai ielu mākslas festivālā “Grafiti. Izlaušanās. Jelgava.” 2021. Festivāla tēma – “Izlaušanās”.


Grafiti festivāla aizsākumi Jelgavā meklējami jau kopš 2003. gada. Savukārt, 2018. gadā no jauna iedzīvinot ielu mākslas tradīcijas, Loka maģistrāles un Aviācijas ielas krustojumā interpretējot tēmu “Brīvības stāsti” tika radīts vairāk kā 60 metru garš mākslas darbs piedaloties 9 māksliniekiem no 4 valstīm.

Šogad Loka maģistrāles un Aviācijas ielas krustojumā jau esošie mākslas darbi tiks papildināti ar jauniem. Apspēlējot šī brīža sajūtas un dīvaino, ierobežojumiem piepildīto laiku aicinām māksliniekus radoši interpretēt festivāla tēmu “Izlaušanās”. Tā var būt izlaušanās no ierastā, laika un telpas vai vispār pieņemtām normām.

Skiču konkursa noslēgumā organizatoru komisija atlasīs deviņus labākos pieteikumus, kas tālāk iegūs iespēju piedalīties grafiti ielu mākslas festivālā Jelgavā. Katrs no dalībniekiem veidos 8 x 1.9 metrus lielu grafiti mākslas darbu, kurus festivāla mākslinieciskais vadītājs, Dainis Rudens, apvienos vienotā ansamblī. Apstiprināto skiču autoru mākslas darbi tiks realizēti šī gada 21. maijā.

Festivāla iesniegtajiem skiču projektiem radoši jāinterpretē tēma “Izlaušanās” un veidojot vienotu kopīgā mākslas darba vizuālo vadmotīvu, tajos jāizmanto tikai sekojoši krāsu toņi – White (R 9010); Tokyo Pink (RV 164); Orchid Pink (RV 165); Sultan Violet (RV 283); Hydra Blue (RV 149); Electric Blue (RV 30) un Black (R 9011).


Mākslinieki aicināti iesūtīt savus pieteikumus par tematiku “Izlaušanās” līdz 15.martam uz

Gundars.caune@kultura.jelgava.lv

Tiks apstiprināti 9 mākslinieki, kas 21.maijā realizēs skices. Katrs no apstiprinātajiem dalībniekiem;

- saņem 250 eur par darba izveidi;

- 20 krāsu aerosolus;

- atmaksātus attaisnotos ceļa izdevumus (sīkāk skat. nolikumā).

Pirmo trīs vietu ieguvēji draudzīgi sadalīs 700 eur naudas balvu + kāds no konkursantiem saņems skatītāju simpātijas balvu!

Pieteikuma anketa un nolikums atrodams šeit:




Aizvadītājā nedēļā mums bija vairāki jubilāri


Sprūds (3PK)

Emanuels Vakars

Reinis Ragga (Rīmdari)

Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!




Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

bottom of page