top of page

34. un 35. nedēļas atskats

Svētais LV Rep!!! Kas notiek!!!???

Savādāk šo divu aizvadīto nedēļu notikumu pārpilnību nevar nodefinēt - reperu un Hip-Hop kultūras aktīvistu līdzdalība bez maz vai katrā pasākumā, ka pat īsti nespēj normāli visam izsekot līdz, pa vidu visam relīžu, dziesmu un bītu strēķi. Vienu brīdi likās, ka LV Repa dievi ir atrāvuši kādas slūžas vaļā un tā mantība gāžas pāri visam.

Uz visu to skatoties un klausoties, sirdi pārņem miers un dvēsele priecājas, ka neskatoties uz sarežģītiem laikiem, kultūra dzīvo, darbojās un attīstās, liekot noprast, ka tas Latvijas Hip-Hop’a vilciens ir vairāk kā stabils un tā vagoni ir pilni laba stafa.

Tā tik turpināt un uz augšu Māsas un Brāļi!


Pirms ķeramies pie aizritējušo nedēļu atskatu apskatīšanas, pārskriesim pāri to Dziesmu un Bītu Top’iem.




34. nedēļa


33. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Punkts uz I x Jānis Krūmiņš x Edžons x Pionieris - Katru Dienu


2.vieta

Goča - man nav darba un ko darit


3.vieta

Nelietis - Sweet Chilli



33. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Platto - Peru


2.vieta

Purple Six Beats - Hoodlum - Gospel Instrumental Beat [ Part 2 ]


3.vieta

thundaa - UDontWantMyLove




33. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Pēc “Ekosistēmām” seko skaļš “ECHO”. “ECHO EP” ir Edavārdi 9 studijas albums. Relīze sastāv no diviem albuma “Ekosistēmas” dziesmu remiksiem kuros dalību ņem xantikvariāts, Steps un Ozols, kā arī trīs iepriekš neizdotām dziesmām. Skaņdarbi “Pirmās pasaules problēma” un “Sūdzība” tika sarakstīti priekš albuma “Ekosistēmas”, bet netika tajā iekļauti. “Free Britney” tika radīts kopā ar bītmeikeru Niklāvu 2021. gada vasarā. Visas dziesmas ierakstījis un skaņu apstrādājis rolands če. EP paredzēts atskaņošanai maksimālā skaļumā.




HIP-HOP dejas izrāde “PUNKTS

Hip-hop dejas izrādes “Punkts” ideja ir radīt citādu skata punktu uz sabiedrībā pastāvošām tēmām, kas tiek aktualizētas hip-hop kustību valodā, tās izteiksmes līdzekļiem un hip-hop kultūrai raksturīgā estētikā. Izrāde vienlaicīgi ir arī skata punkts uz pašu hip-hop kultūru.

Izrādes mērķis ir sniegt izpratni un popularizēt hip-hop kultūras deju kā vienu no daudzveidīgās mākslas veidiem sabiedrībā. Hip-hop kultūras dejotāju un horeogrāfu potenciāla attīstības veicināšana un māksliniecisku vērtību radīšana.

Izrāde tapusi sadarbībā ar Rīgas domes Izgītības, kultūras un sporta departamenta finansiālo atbalstu un mākslas telpas “Točka” atbalstu.

Radošā komanda:

Idejas autori: Maija Tjurjapina, Aleta Pēce, Sofija Gedzeņuka

Režisore: Maija Tjurjapina

Horeogrāfe: Maija Tjurjapina

Horeogrāfa asistenti (līdzhoreogrāfi): Aleta Pēce, Sofija Gedzeņuka

Video režija, kamera, montāža: Valērijs Oļehno

Muzikālais noformējums: Uģis Oskars Vālodze aka beatmaker Oriole, MC Ņikita (ceremoniju meistars)

Scenogrāfija un vizuālais noformējums: Jevgenijs Kapralovs

Dejotāji: Dags Zvirgzdins, Aksels Šelders, Sofija Gedzeņuka, Aleta Pēce, Maija Frida Tjurjapina Mbc, Valentins Jakovecs, Boriss Utimisovs.

Epizodēs: Dzintars Rožkalns, Edmunds Veizāns, Jevgenijs Kapralovs.

Projekta vadītājs: Edmunds Veizāns

Producents: Veizāna deju skola




Nedaudz UK Drill bīta no Rupucs (bītupaka)




Kiwie monstri tagad arī Melnkalnē. Izmantojot vasaru Kiwie bija devies uz Melnkalni, lai radoši atpūstos un papildinātu šinī pavasarī izveidoto NFT kolekciju ar jauniem monstriem. Kā viņam gāja, skaties Melnkalnes brauciena īsfilmā.

"Ceļojums uz Melnkalni bija labs pārbauldījums ne tikai fiziskajā ziņā, bet arī plānošanā. Lai tiktu pie spray-paint cans, nācās doties uz blakus valsti - Bosnija un Hercegovina, jo Melnkalnē gluži vienkārši nav veikalu, kas tirgotu krāsas ar kurām būtu iespējams kvalitatīvi izpausties. Mums par laimi, vietējās varasiestādes izvairās no jebkādas skaidrošanās vai runāšanas ar tūristiem, valodas barjeras dēļ, kas mums ļāva netraucētiem ievest pilnu bagāžnieku ar krāsām. Melnkalnes kolekcijā kopā tapa 7 darbi un viens slepenais darbs, kas netika iekļauts kolekcijā, bet kalpo kā marķējums apslēptiem dārgumiem. Ja atradīsi šo darbu, iespējams atradīsi lokāciju, kur paslēpti ap 30 spray-paint cans. Bet tas, kā mums gāja vislabāk redzams mūsu nelielajā īsfilmā." - Kiwie




#PiecasKartes noslēdz šo sezonu ar braucienu uz Rēzekni, kur tikās ar ŪGU, lai izstaigātu nozīmīgākās ŪGAS vietas Rēzeknē.




Neliels video atskats uz anša solo koncertu Mežaparka Zaļajā teātrī, 19. augustā. Īpašie viesi - rolands če & xantikvariāts, 181h, Oriole, Kashuks, Gints Smukais.




Neliels video atskats no Baldones Waterfest 2021




Aizvadītājā 34. nedēļā mums bija viens jubilārs


BDM


Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!





35. nedēļa


34. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Juniors x Serpentīns - #Ciems


2.vieta

Marko x Hotte - Banda Līdzi


3.vieta

Dreff - Princis Uz Zirga



34. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

webby - Mole


2.vieta

Katapullt x Jacques of S'T'A - Intentions


3.vieta

Lie Detector Beats - Khatarsis




35. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Patiltē ienāk krāsas, patiltē ienāk Patiltes galerija!

No 30. augusta biedrība “Popper” Rīgas vasaras kultūras programmas ietvaros aicina apmeklēt ielu mākslas projektu “Patiltes galerija”. Vietā, kur Gustava Zemgala gatves pārvads šķērso Čiekurkalna 1. līniju, uz pārvada balstiem izveidota Rīgas pilsētvidei unikāla lielformāta gleznojumu brīvdabas galerija.

Projekta mērķis ir aktualizēt kvalitatīvas ielu mākslas potenciālu pilsētvides attīstībā: vizuāli bagātinot publisko ārtelpu, kā arī norādīt uz nepieciešamību pilsētas pārvaldes līmenī stratēģiski attīstīt ielu mākslas aktivitāšu plānošanu, organizēšanu un uzraudzību, tādējādi veicinot legālu ielu mākslu.

Pasākuma organizatori: “Ielu mākslas kustība ir viena no lielākajām mākslas kustībām pasaulē un katrs darbs vai nedarbs atgādina – publiskā ārtelpa pieder mums visiem!”.

Darbi pilsētvidē tiks saglabāti vairākus gadus (līdz Gustava Zemgala gatves pārvada remontam).

Pasākumu organizē biedrība “Popper”, kas līdz šim periodiski izdevusi pirmo mūsdienu ilustrācijai veltīto žurnālu Latvijā, kā arī piedalījusies Rīgas Zīnu festivāla un citu aktivitāšu organizēšanā.

Pasākumā piedalās mākslinieki: Ēriks Caune, Īdzība, Koostii, Lazy Bra, Rombo, Trafik (Lietuva), Tron, Anna Vaivere, Zahars Ze, Ziepe Ziepe, Mārtiņš Zutis.

Pasākums realizēts ar Rīgas domes finansiālu atbalstu. Projekta lieldraugs “Sadolin”, pasākumu atbalsta Čiekurkalna attīstības biedrība un vietējie apkaimes uzņēmēji.

Dodies novērtēt 10 mākslinieku un grafiķu radītos darbus tilta balstu galerijā.




Jau 1. oktobrī pie Go3 skatītājiem nonāks pirmā “Gen Z” drāma Latvijā - seriāls “Viss Norm”. Seriālā galvenās lomas atveidos jaunais dzejnieks Gundars Smuidris, reperis Prusax, dziedātāja Patrisha un citi jau iemīļoti aktieri.


Seriālu “Viss Norm” vislabāk sapratīs tie, kuri ir dzimuši pēc 2000. gada, kā arī tie, kuri zina, ka jaunība sastāv no impulsīviem lēmumiem, spēcīgām emocijām, pārsteidzošiem notikumiem, vētrainām ballītēm un nereti arī nopietnām sekām.

Tas būs stāsts par “Gen Z” paaudzi, kura dzīvo tepat līdzās un risina jautājumus, par kuriem, līdz šim citas paaudzes nav uzdrošinājušās runāt tik atklāti. “Vai man būtu jākļūst par vegānu, lai glābtu lietus mežus?”, “Man patīk gan puiši, gan meitenes – manam dzimumam nav jānosaka manas izvēles!”, “Depresija ir mans dabiskais stāvoklis, ko tālāk?” - šādas un citas līdzīgas pārdomas risinās seriāla varoņi, ar ko rezonēs tie, kas sevi sauc par “Gen Z” paaudzi.




Maty izdod solo debijas albumu “Fēnikss”.

“Gandrīz visas albuma dziesmas tika ierakstītas pavasarī, albumu producēja Dzho.

Albuma tapšanas laikā pārsvarā eksperimentēju ar skanējumu, daudzas dziesmas netika iekļautas.

Kopumā, šis albums ir tikai pats sākums, vēl viss ir priekšā.” - Maty




Ipstens Kūns izdod janu un pēdējo albumu “Ultreya”.

Novēlam veselību, izturību un nemirstīgu radošumu nākontes ceļos un projektos. Tik uz augšu!

“Kopš 2015.gada, kad izdevu savu pirmo albumu "Maska", ir noiets brīnišķīgs mūzikas pieredzes ceļš 6 gadu garumā. Paldies visiem, kas šo 6 gadu laikā bijuši tam klātesoši gan kā klausītāji, gan mūzikas līdzradītāji! Esmu pateicīgs līdz pasaules malai un atpakaļ par to, ka mums ir bijusi iespēja satikties.

Lai skaists mūsu katra turpmākais ceļš, lai kur tas arī vestu!

Albums pieejams:

u.c.

Vārdi: Ipstens Kūns

Mūzika: Beatowski (1/3/4/5), Dreamlife (2), Corbett (6)

Ieraksts: Artūrs Jenots

Apstrāde: Arturs Skutelis

Dizains: Artūrs Jenots

Šis albums ir veltīts visam, kas bijis un visam, kas vēl būs.” - Ipstens Kūns




Tie kas zin un atcerās Ozola dziemu “Rajons”, tad noteikti zinās RDK. Tad nu lūk, pēc ilgas pauzes, exRDK pārstāvis Rey - tagad Рэй Рижский ir atgriezies un izdod pirmo EP “Репортаж из-за бугра, Vol. 1” no topošās EP sērijas ar divām daļām.

“Ir pagājuši vairāk nekā desmit gadi, kopš aizbraucu uz rietumiem. Bet es neapmetos pirmajā vietā kas pagadījās kā lielākā daļa mūsu emigrantu, bet turpināju meklēt labāku vietu.

Šajā laikā esmu mainījis desmitiem vietu astoņās valstīs. Pa ceļam satiekot daudz interesantus personāžus no visas pasaules, dažreiz nonākot nepatikšanās, es pārceļos uz jaunu valsti, kurā es nevienu nepazinu.

Šis ir stāsts par ceļojumiem, vai pat drīzāk par emocijām, noskaņojumu un pārdzīvojumiem kas veidoja pamatu relīzei, kuras vokālā daļa tika ierakstīta Zviedrijā, tieši pirms gada, kad viesiesojos pie SINTL Production.

Kopā tika uzrakstītas un ierakstītas sešas dziesmas, kuras nolēmām sadalīt divās daļās, no kurām pirmo es jums piedāvāju.

Par patiesu hip-hop bombap funky skaņu atsevišķi Paldies cilvēkam ar radniecīgu muzikālo dvēseli Pāvelam Gedam, Librim production https://m.vk.com/librim

Pirmais treks ir tāds kā tīzeris, ceļojuma sākums un lidojums ar pārsēšanos. Tātad solo. Lai labāk kačātu tika pievienoti vokālie sempli…

Ne visus no mūsdienu reperiem es atbalstu, neskatoties uz atšķirīgo izpratni par modes tendencēm. Īpaši tautiešus, kas arī pameta mājas un novēlās no kalna. Viens no viņiem piedalījās otrā treka haipā, skaidri iekļaujoties tēmā. NeoStas - tas ir reps!

Relīzes triloģiju noslēdzu ar skaistu, melodisku dziesmu, ar pārsteidzošu sieviešu vokālu, par ko liels paldies Mega Kristi. Tu esi profesionālis. Tu esi krutākā!

Ps. Īpašs paldies Andrejam SINTL un Zojai par mēnesi ilgu atpūtu Zviedrijas ciematā un iedvesmu rakstīt un ierakstīt dziesmas.” - Рэй Рижский




Kurts izziņo jauna albuma izlaišanu, relīzes datumi nolikti oktobra sākumā un solās būt ļoti interesanta relīze, kur dalību ņemšot zināmi un daži jauni scēnas darboņi.

Kā saka tautas teiciens “Kas lēni nāk, tas labi nāk.” Un domājams neliks arī vilties.




Ar savu potenciālu un skanējumu pie scēnas durvīm pieklauvē jauns censonis vārdā Enejs un pa spraugu pastumj savu miksteipu.

Ko lai saka, sākums labs, pat negaidīti labs, tā tik turpināt un gaidam jaunu materiālu, kas iekačās ne tikai mazas privātās ballītes, bet arī lielākus pūļus. Tik uz augšu!

“Es nāku no Imantas, sāku rakstīt tekstus kādu gadu atpakaļ, kad klausījos Big L dziesmu, padomāju, ka viņam ir ļoti forši punchline un atskaņas. Sagribēju kko uzrakstīt pats un beigas ļoti aizrāvos.” - Enejs




Aizvadītājā 35. nedēļā mums bija vairāki jubilāri


Ivo Grigalis (Latgalīšu Reps)

Berlina

DJ Valns (Ausmeņa Records)

Pluto (MKH41)


Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!




Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!



bottom of page