top of page

10. nedēļas atskats

Yo!

Ar pirmo marta nedēļas atskatu, mēs esam izlēmuši Jums to izvērtēšanai dot jau 1dienas dienā. Paldies visiem tiem, kas mums seko. Prieks ir redzēt jauno skolu, kas no malu malām uzrodas, parādās, un piesaka sevi augstā kvalitātē. To parāda mums arī pagājušā mēneša atskats. Vēl joprojām varam teikt, ka tajā nav viss, jo ar katru dienu/nedēļu, mēs priekš sevis atklājam kādus, kas darbojas sen, bet par viņu esamību neesam zinājuši.


Tā kā, neesam kūtri, un padalāmies ar saviem draugiem, paziņām, par šo projektu, kam ir tik daudz izpausmes. iRadio; Pasākumu kalendārs; Nedēļu/Mēneša atskati; dažādi citādi raksti; FB – kur ir pilnīgi viss, kas ir pamanīts. Droši rakstam mums, kur Jums ir ērtāk – FB; IG; Twitter; vai arī gmail – hhnolv@gmail.com


Nu ko, ejam cauri pagājušās nedēļas muzikālajiem jaunumiem, notikumiem, un visam kas tad notika pirmajā nedēļā.


Muzikālie jaunumi


Youtube

Pirmais muzikālais jaunums, kas tika pamanīts no pagājušās nedēļas bija 3.marts. Par to parūpējās divi labi zināmi izpildītāji. Edgars Sniegs, kam piedziedāja Pēteris Upelnieks un izpildīja dziesmu – Vēlreiz. Dziesmā ir labi saklausāms tas, ko abi viss labāk spēj sniegt mums klausītājiem, un šis tandēms kopumā patīkami iepriecināja mūs visus.

Nākamais jaunums ir no Šaks. Dziesma kurā viņš nomet savas pārdomas, par to kas notiek uz LV scēnas. Un visu to viņš apkopo dziesmā ar nosaukumu – Vai man vēl kas ko teikt.

Tad Stacijas ieraksti izmeta dziesmu, kuru izpildīja – Riverss. Un tās nosaukums ir Spoguļa efekts. Tiesa, bīts nav oriģināls, un jau kaut kur dzirdēts, pat tīri nesen citam izpildītājam un dziesmai, bet kas attiecas uz pašu izpildītāju, tad jāpiekrīt tur esošiem komentāriem, ka šis izklausās jau daudz reiz labāk par iepriekšējo. Tā turpināt.

“Dziesma nav saistīta ar aiziešanu no mūzikas. Visam ir savi iemesli, kāpēc šis materiāls ir tik īss.” Tā zem šī mazā skaņdarba saka, pats izpildītājs. Tas ir Denijs. Vai Tu spēj saklausīt, par ko tiek runāts? Un par ko Tu aizdomājis šo klausoties? Cuz.

Ak šī skaistā pilsēta. Cik tur ir būts, vienmēr ir kāds magnēts, kas velk pie tās atpakaļ. Tā ir Liepāja. Pagājušajā gadā, pirmo reizi tika pamanīts kāds tēvs, kurš veltīja dziesmas, savam dēlam un tas viss ir izaudzis līdz tam, ka viņš pats izdod ārā gan baudāmus, gan tīri joka pārpilnus skaņdarbus. Pirms mēneša tika izlaista dziesma “Osītis”. Klausies, un smaidi, kā izdomāts, salikts kopā. Perfekti. Šajā mēnesī, ir gluži pretējs skaņdarbs, un nav jau brīnums, jo tak šajā nedēļā bija Starptautiskā sieviešu diena. Līdz ar to Kkarlix82 izlaida dziesmu – “Mīlu tik ļoti”.

Pagājušajā nedēļā, arī ir krievu valodā kas dzirdams. Tas ir Johnyboy, kas turpina ar savu dalību, kaimiņvalstī notiekošā atlasē. Jau piektais raunds. Un tas iet zem nosaukuma - В неожиданном ракурсе (Ib17 Round 5)

Un pēdējais jaunums ir no PRUSAX, kas tapis sadarbībā ar VIŅA. Ar divdomīgu nosaukumu, kurā var sadzirdēt divus variantus. Un tas ir Pālī Dzēs. Diez gan interesanti redzēt šādu divu dažādu mūziķu kopdarba tapšanu. Bet izklausās ļoti labi.



Soundcloud


No šiem plašumiem, no pagājušā nedēļas jaunumiem, tika pamanīts izpildītājs ar vārdu – Wiesulis. Ar skaņdarbu nene. Ir labi. Jāgaida vēl kas, cerams, ka arī būs.


Citi jaunumi


Ķeramies klāt tai jūrai ar jaunumiem, kas tad notika pagājušajā nedēļā. Notikumi kopumā ir bijuši ļoti daudz, un mēģināsim iziet cauri tiem visiem.


Primāri jāsaka paldies ir tiem aktīvajiem grupas menedžeriem, kas strādā ar savu grupu un ir aktīvi.




Jaunu mūzikas albumu “Rajona Memuāri” ir izdevusi Latvijas hiphop apvienība “Kontraflovs”. Albums tika pilnā garumā izdots 2.martā un pieejams straumēšanas servisos.


Kā grupa pati to definē, šis ir Kontraflova pirmais koncepta albums, šis koncepts atrodams gan stāstā, gan skaņā, gan mūzikā, kā arī kopējā ieraksta pieejas ziņā. “Rajona Memuāri” grupai ir īpašs albums arī ar to, ka tas ir līdz šim garākais albums, sevī apkopojot 12 dziesmas, gandrīz stundu garā muzikālā baudījumā un retrospektīvā vēstījumā.


Vairākas no dziesmām var raksturot kā īpaši atklātas un arī tumšas; brīžiem var likt justies neērti. Bet kā jau tas ierasts mākslā - tā lielākoties liek šādi justies, laužot katra indivīda uztveres barjeras. Albums ietur hip hopa skanējumu tā klasiskajā un tradicionālajā izpratnē ar mūsdienīgu piegaršu, balansējot starp studijas albuma kvalitāti & labākajām miksteipu tehnikām. Akcentēti autoru stāsti, par piedzīvoto un pārdzīvoto. Stāstītais šeit ir daudz personīgāks, detalizētāks un atklātāks, kā ierasts, aicinot klausītāju pastaigā pa ceļiem, kuri pirms tam viņiem ir bijuši slēgti. Uz piesātinātām bungām, sulīgām basu partijām, nostalģiskiem sampliem, kuriem pāri tiek klāts tehniski precīzs un izkopts vokāls ar patiesām lirikām, kuras pastiprina attīstītas metaforas, salīdzinājumi un citi literārie izteiksmes līdzekļi. Kā Kontraflovs paši saka - Šie skaņdarbi nav domāti nepilngadīgiem bērniem vai cilvēkiem ar vājiem nerviem.


Albumā līdzdalību ņēmuši arī vairāki Latvijas zināmi mākslinieki kā Līva Komarovska, Miks Galvanovskis, Eiksho, Elfs, Pionieris, DJ Martin Birch. Albums īpašs ar to, ka tajā līdzdalību ņēmuši arī vairāki repa viesmākslinieki no ASV. No “Rajona Memuāri” albuma jau ir pieejami YouTube vairāk videoklipi. Tie skatāmi albuma tituldziesmai ar tādu pašu nosaukumu “Rajona Memuāri”, “371 Reprezents”, kā arī gaidāmi vēl citi video klipi.


Vairāk informāciju par Kontraflovu meklē sociālajos portālos –


/Dārta Sīpola/


Par to, ka šī grupa ir izlaidusi albumu rakstīja arī ziņu mēdijs tvnet:




Nākamais lielais notikums kas notika pagājušajā nedēļā bija Artura Skuteļa koncerts. Savu atskatu mēs dosim ārā vēlāk, nedēļas laikā, bet viennozīmīgi varam teikt. Tas bija kaut kas vnk neaprakstāmi lielisks. Visi kas ieradās var justies vnk pacilāti pat tagad. Visi kas netika, var tikai kost pirkstos.


Līdz ar šo gaidāmo koncertu, Arturs Skutelis paspēja pabūt teju vai visur un visos saziņu līdzekļos, un zemāk ir tie visi, par kuriem mēs pamanījām:


Pusnakts Šovs Septiņos ar Jāni Skuteli (P.S. Jānis arī tika manīts koncertā)



LTV Ziņu dienests Rīta Panorāma


Latvijas Radio 1 Kultūras Rondo


Delfi Plus+


Laikraksts Diena


Iespējams, savos atskatos, būsim palaiduši garām tādu notikumu kā Latgaliešu kultūras gada balva “Boņuks 2019”. Tas notika 2020.gada 23. februārī, Latgales vēstniecības GORS lielajā zālē. Pie nominantiem starp mūsējiem bija Latgaliešu Reps un Ūga.

Visu kā tur bija var redzēt te:


Toties zemāk ir vairāku Latgales repa pārstāvju uzstāšanās šajā sajā pasākumā

Bruolāns Nauda


BŪRS – Pamati


MKH41 pirms gaidāmā mixtape izlaiž mazo dāvaniņu visiem. Bet albums dienas gaismu ieraudzīs 14.03.


Toties 21. martā sevi piesaka vēl viens pasākums. Ja tas reps ir jau līdz aknām, tad var braukt uz Daugavpili, kur notiks breik deju pasākums, ko organizē Fatory Kingz Daugavpils. Sīkāk zemāk redzamā video.


Panda Battle pastāsta par to, kas un kā būs turpmāk, un kāpēc ir tāda pauze no viņu puses.


Tajā pašā 14.03 mega liels notikums. Latvijas Hip Hop mega zvaigzne, kuru pazīst ļoti daudzi, un atpazīst no maziem bērniem, līdz vecākiem cilvēkiem. Tas ir Gatis Irbe, tas ir Gacho, tas ir MESA. Pēdējais lielais koncerts Arēna Rīga tiks rādīts LTV1 plkst. 21:25



Artūra Skuteļa koncertā KasPis piedāvā dabūt Oficiāli pēdējos 15 albūmus . Vai kāds vēl palika? Hm... Māc šaubas, ka nē.


Spotify apriņķos ir pamanāma arī šāda Kjuumanis dziesma – Jādod mizā.


Pagājušajā nedēļā ir zināmi trīs pieteikumi Latvijas Radio 2 veidotajai Muzikālā Banka, un tie ir:

Deniss Mans Stāsts


Edavārdi – Teikuma beigās


Ozols – Pavasaris


GhettoTV – Šovā “Pacel Trubu” viesojās Latgaliešu Reps

Singapūras Satīna ārkārtas preses konference saistībā ar pēdējā laika notikumiem


PRUSAX iet tālāk, un rada mūziku izrādei Monstrs”. Kas no tā būs sanācis uzzināt varēs pirmizrādē – 25.martā.


VIŅA | PODKĀSTS “KARSTS KARSTS#53

Kreisais Krasts - KK Feast

371 Battle: Kjuumanis VS Kikaps (2.sezonas PUSFINĀLS) 18+


SVARĪGS PAZIŅOJUMS! 371 MAIN EVENT!



Reāli pilna nedēļa ar super daudz notikumiem, un tādas nedēļas mums ir pēdējā laikā. Super! Prieks ka esam aktīvi, ka atbalstam savus favorītus un esam tik atvērti ik vienam jaunajam, kas spēj sevi parādīt patīkamā skanējumā!


Drīzumā gaidiet no mūsu puses atskatu par Skuteļa koncertu, kā arī vēl ko īpašu!


Viena Mīlestība!

bottom of page