top of page

50. nedēļas atskats

Esam jau straujiem soļiem pietuvojušies gada nobeigumam. Arī pagājusī nedēļa ir bijusi raiba ar notikumiem, jaunumiem. Prieks redzēt, ka izpildītāji, apvienības, un cilvēki ir saņēmušies, lai šo kultūras daļu vēl vairāk popularizētu, un padarītu pieejamu ikvienam. Jau redzot šobrīd, ir skaidrs, ka nākamais gads būs pilns ar dažādiem solo koncertiem: ansis; Skutelis... u.c.


Paldies par atbalstu, par atsaucību, un Jūsu katra viena iesaisti kultūrā. Joprojām mūsu e-pasts ir nemainīgs: hhnolv@gmail.com ---- Raksti mums, ja ir kas uz sirds, kādas domas, vēlmes, vai arī ir jaunumi, preses relīzes utt. Tā pat raksti, ja vēlies uzrakstīt kādu rakstu/atskatu par kādu pasākumu uz kuru Tu esi devies, vai vēl plāno doties.


Nu ko, ķeramies klāt tam, kas notika pagājušajā nedēļā.


Muzikālie jaunumi

Prieks redzēt, ka krievu izpildītāji ar vien vairāk nāk ārā ar jaunumiem, no savas puses, un katram tas skanējums ir atšķirīgs un interesants. Un pirms pagājušajā nedēļā Karsts Karsts paspēja izlaist savu podkāstu, СЕРЫЙWOLK – izlaida dziesmu - В Моём Маленьком Мире. Lai arī izpildītājs izpilda dažādos žanros savus skaņdarbus, šis patīkami pārsteidza.

Par nākamo jaunumu parūpējās Johnyboy. Viņam nesen bija koncerts arī pie mums Rīgā. Viņš ir ļoti labi pazīstams arī pie mūsu brāļu kaimiņiem – Lietuvā un Igaunijā. Un arī Krievijas pusē. Kas seko līdzi notikumiem, noteikti zin arī kāpēc tas tā ir. Bet pagājušajā nedēļa tika piedāvāta dziesma - Немного тебя.

Un tad Dobeles apkaimes puiši izdomāja izlaist dziesmu, kas būtu piemērojama šajā laikā, kad daudzi gatavojas Ziemassvētkiem. Un dziesma – Rakstītām Kamanām.

Roman Troy no savas puses sarūpējā nākamo jaunumu, un cik zināms, tas nav vienīgais, kas ir gaidāms tuvākā laikā. Guess WHA?!

Un tad par sevi atkal liek atcerēties Liepāja. Un par jaunumu parūpējās Sprūds ar dziesmu Enerģija. Un par bītu parūpējās – 1s.

Un tad jau ar jaunumu sevi pieteica Artūrs. Šoreiz ejot zem vārda – Missionary. Un dziesma – Ballīte.

Šonedēļ ir daudz jaunumu no Latvijas krievu izpildītāju puses. Ar zināmu pauzi, atkal sevi piesaka jau daudziem zināms izpildītājs – Mufasah. Un šoreiz dziesma – Russian Grime Minitash.

Toties Šaks, pagājušajā nedēļā piedāvāja Multisingls, ar trim daļām. Pirmā dziesma – Koma; Otrā dziesma – Klase; Trešā dziesma – Cits.

Arī Nelietis piedalās pagājušās nedēļas jaunumos, un šoreiz dziesma – Tik skaisti nav 2

Pie nedēļas beigām, lai gan arī brīvdienas, ārā nāca dažādi skaņdarbi no dažādiem izpildītājiem, par ko ir prieks, katru dienu pa kādam jaunumam. Par jaunumu parūpējās šogad sevi pieteicis izpildītājs Zeļģis. Prieks klausīties viņa izpildījumu un skanējumu. Un dziesma – bez steigas.

Un viss beidzot jaunums no DREFF ar dziesmu – man vienalga.

Un jā, Artuuro Schizo neguļ, joprojām ir aktīvs un ir izlaidis jaunu – Pietura kurā nepienāk autobuss. Vai atceries, kāds bija agrāk skanējums? Tad noklausies šo. Vnk lielisks un perfekti.


Arī pagājušajā nedēļā muzikālie jaunumi ir bijuši pietiekami daudz, lai katrs varētu izvēlēties savu favorīta dziesmu. Katru muzikālo jaunumu mēs katrs uztveram pa savam. Bet tieši tāpēc ir labi, ka ir tā dažādība, lai katrs varētu sev atrast ko.

Atceries, ka mums ir interneta radio, kur klausīties tik raibo šo piedāvājumu. Tāpēc, nekautrējies un sūti savu mūziku mums, lai ar to varētu papildināt mūsu playlist. hhnolv@gmail.com


Tagad ejam cauri vēl tiem citiem jaunumiem, kas bija pagājušajā nedēļā.


Citi jaunumi

Ir jau pierasts, kad nedēļas sākums sākas ar Karsts Karsts podkāstiem, bet pēdējā laikā ir novērots, ka tie nāk ārā ar zināmu aizturi + sajūtas ir, ka trūkst idejas kā tos pilnveidot un attīstīt. Kopumā varētu teikt, ka kopš tās reizes, kad bija ansis, ir puiši pielikuši, un ir vairāk gatavojušies uz kādiem no podkāstiem, bet tomēr ir pāris lietas, kas lien ārā, un uz ko norāda jau vairāki klausītāji un sekotāji. Pirmā lieta – ir bijušas pārraides, kurās tiek apgalvotas lietas, apgalvojuma formā, lai gan tas tā nav bijis, līdz ar to maldinot savus klausītājus ar faktu patiesību. Tas nav bieži, bet ir šāds novērojums. Ja nezin, tad labāk teikt, ka nezin, nekā piekrist uz dullo, paļaujoties uz runātāju, ka tas zinās visu. Otrā lieta ir – Abras lielā centība, ielīst katrā sarunā iekšā. Uzdot jautājumu, un tad pārtraukt atbildes sniedzēju ar kādu repliku. No malas tas izskatās kā pārlieku liela pārcentība būt čomiskam; necieņa pret atnācēju. Cerēsim, ka uz priekšdienām kaut kas tajā tiks pamainīts, lai attīstītos, jo idejiski podkāsts ir labs, un patīkams veids kā iesākt nedēļu.

Mūsu komentārs aizsākās pie tā, kad šīs reizes viesis bija Ipstens Kūns, jeb viens no šī podkāsta veidotājiem. Kutelīgs moments, ko var redzēt arī no komentāriem. Bet ar šo iesākās pagājusī nedēļa:

Deju Studija PRO-X ik pa laikam savā youtube kanālā ieliek pa kādam jaunam video, kurā ir redzams, ko spēj šī deju skola kopumā piedāvāt. Un tai skaitā ir Urban un Hip hop dejas. Un pagājušajā nedēļā ir ielikts kā reiz šāds mini ieskats.

Pēdējā pilītē, kuru vada Jānis Krīvēns viesojās Edavārdi.

Artūrs Jenots paralēli jau zināmam podkāstam, ir izveidojis arī podkāstu ar nosaukumu – Sarunas par Mīlestību, un lai cik tas nebūtu kuriozi, šajā reizē kā uzaicinātais viesis ir – Idus Abra.

Projekta “Lapaspuse” pirmā epizode ir klāt un tajā ir saruna ar izpildītāju – I MEAN Love. Vairāk skaties/klausies te:

Lielais paldies ChaulaTV, ka savā studijā aicina dažādos izpildītājus, un šajā reizē ir saruna ar Sandis Kalniņš, kas izlaida savu EP, par ko runājām jau pagājušajā nedēļā. Šajā sarunā var uzzināt kaut ko vairāk par to, kas notiek.

Mēs latvieši varam lepoties ar daudzām lietām. Vieni lepojas ar lielajiem dziesmu svētkiem, kas notiek finālā Mežpakrā, citi lepojas katrs ar savu pilsētu, no kuras tie nāk, vēl citi ar mūsu plašo mākslas pasaules dažādību, un te tiešām ir ļoti daudz talantu, par kuriem ir vērts stāstīt un pieminēt. Arī HipHop kultūrā, Latvijā, ir neskaitāmi daudz unikāli labu talantu, par kuriem diemžēl, tik maz tiek runāts, un tomēr viņi ir mūsu starpā. Tie ir mūsu grafiti pārstāvji. Un šajā sakarā ir vairāki momenti kas notika pagājušajā nedēļā:

1. HolisArt sadarbībā ar Augša (HH grupa no Jelgavas) piedāvāja kopdarbu, un mazo konkursu, kurā iegūt unikālu kreklu.



2. Rudens Stencil izcēlās ar vairākiem notikumiem, un pirmais ir aplūkojams te – 100g kultūras raidījumā.

Otrā lieta, ir raidījuma beigās uzstādītā glezna, un pēc tam iespēja tikt arī pie krekla.

3. KIWIE ir pazīstams ar savu unikālo zīmējumu, un pēdējā laikā var redzēt neskaitāmus darbus, kuru radīšana ir iemūžināta video, un to var aplūkot šeit:

Un viss beidzot Latgalīšu Reps piedāvā reklāmas video, ar uzaicinājumu uz viņu Lielo koncertu nākamā gadā. Patīkami un jau nostalģiski jāsaka, vieta, kur puiši ir veidojuši daļa no šī video.


Pagājušajā nedēļas nogalē, klubs de flou, nosvinēja savu 2u gadu dzimšanas dienu; Slīmests Slaists prezentēja savu albumu; New Wavy bija devušies ārpus Rīgas.

Šajā nedēļas nogalē, lielākais notikums būs 371 veidotais atlases etaps. Trešā kārta. Pēc šī jau būs zināms, kas dosies tālāk, un cīnīsies par galveno balvu. + EikshO koncerts pēc šis kārtas.


No savas puses iesakām ieplānot 28.12 tieši pirms gadu mijas svētkiem, vēl šajā gadā izbaudīt pilnīgu zapti, ko spēj piedāvāt IPRS. Cik ir dzirdēts, tad būs arī speciālie viesi, un pēc Hip Hop JAM, pie pults spēlēs, viens no labākajiem, ja ne pats labākais DJ Martin Birch. Visu nakti tikai un vienīgi hh, un nekāda popsa. Tev vnk ir jābūt tur, lai izbaudītu lielisku uzlādi pirms visiem gada nogales svētkiem.


Turpiniet mums sekot



Viena mīlestība!

bottom of page