top of page

16. un 17. nedēļas atskats

Vārds pie vārda, notikumi pie notikuma un iknedēļas Latvijas Hip-Hop’a atskati par divām aizritējušām nedēļām ir apkopoti.


Pirms ķeramies tās apskatīšanai, pārskriesim pāri Dziesmu un Bītu Top’iem.



16. nedēļa


15. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Maru Skorpions x Laila Hill - Kas Padara Tevi Laimīgu?


2.vieta

Maru Skorpions x Laila Hill - Tevi Saprast


3.vieta

Pudeles Brāļi - Misija Bīstama (Predators)


15. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

BeatGoon - Bad Bih


2.vieta

Thomas Haze - Without You


3.vieta

bigdaddyteacha x Ivory Beats - Zero




16. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā



Bloki Records jeb Berzs un Kruminsh izdod debijas relīzi - “Bloku Zēni EP”. Neatņemams jaunās paaudzes skanējums un saturs ar izteikti manāmu izaugsmes potenciālu. Novēlam attīstīties, jo bloki nav debesis. Tik uz augšu!

“Mūs vieno sēta, kurā izaugām, tāds ir arī EP nosaukums. Noteikti tagad tas paskaidro. Mūsu EP nav radies pāris nedēļu laikā. Tas ir kā gada krājums, tas redzams atšķirīgā saturā. Katrai dziesmai ir savs stils, doma. Kā arī katram no mums ir savs veids kā pasniegt to jums. Studijā esam uz viena viļņa, kopā saliekam savas idejas un rodas mūsu izpildījums. Tas, pēc mūsu domām, ir atšķīrīgs no pārējiem, izrādam savu oriģinalitāti. Paši veidojam bītus, Kruminsh arī piestrādā pie miksēšanas un apdares. Tādējādi daram visu paši un attīstamies. Paši uz savas iniciatīvas mēģinam sūtīt message. Esam ar lielām ambīcijām un noteikti atradīsim savu klausītāju. Shout out visiem. We gonna make it. Sekojiet mūsu kustībai!” - Bloki Records



Roberts a.k.a robis (bitmaikers/producents) nodot mūsu ausīm sulīgu bītteipu “soul

“Lielāko iespaidu uz manu skanējumu atstājušī 2000 gadu producenti Hi-tek, Peterock, J Dila, Havoc, Alchemist, Madlib .ucc, no LV producentiem Gustavo, Katappult, Jaques of S'T'A, dj Krii un Emīls Zants.

Sadarbības ar izpildītājiem Gustavo, Jaques of S'T'A, R-viss, Džuzepe, Pikaso, ansis, Nātre. Prieks par jaunajiem kas ir super aktīvi un lielu nākotni ! Ods will bang.” - robis.




xdragentinationwxrl jeb tautā vairāk zināms kā Drakijs nomet miksteipu “Atriebība”, kuram bija iespējamība neiznākt. Bet! viss izskatās atrisinājies un miksteips sasniedz savus klausītājus.

Daži fakti par miksteipa “Atriebība” rašanos


Intro dziesma - Atriebība nav tāda vienkārša dziesma, bet gan dusmu pilns avots, kad parādu tur savu melno pusi.

Es gribu parādīt tieši tiem lielajiem smējējiem, cik nikns dažreiz es pat varu būt, kad noliekat mani pārāk par zemu.


Dragen Gang ir ar nolūku uztaisīta dziesma. Kā arī ieskats, ka no manas lirikas ir ņemti panti, pēc kā atkodu liriku zagli, par ko nebiju diez ko priecīgs.


Uzkūpinam šo - ienāca spicākā ideja par to, kad es biju sakurījies un teicu džekiem - lets goo, vajadzētu kādu vaibīgu banger gabalu ierakstīt priekš tiem, kas kurī džo (kaņepi).


Balss - Itkā likās, ka dzirdu kādu meiteni, kas varētu būt mana mīla un kas mani motivēs un palīdzēs, bet izrādās, ka tas bija mans sirds apmāns.


Xanarchy - Hard vibe gabals, tika sarakstīts braucot uz Ulbroku, vienkārši radās galvā un sāku vienkārši rakstīt telefonā.


E-Meicha - Patīk E-Meichas.


Dolbī Manā Galvā ir trap ballē radusies ideja, kad biju dzērumā, bet šeit bija daudz trakāks stāsts. Bija meitene, kura bija pārāk par daudz saēdusies tabletes un gandrīz jebkuram kārās kaklā.


Fights Manā Hoodā - Stāsts par kautiņu ar vienu heiteri, tikai tāpēc, ka par mani runāja pārāk par daudz.


Hoods Ceļās - Stāsta pamatā ir konfilts, kura pamatā bija Talsu reperu apcelšana, kā arī mans konflikts ar čali no Dobeles, kurš noraustījās, kad bija sarunāta tikšanās. Kā arī stāsts par to, ka pa šiem gadiem esmu kļuvis labāks, kaut daudzi tam netic.


Dzīve Saplosīta - Sev veltīta dziesma, par to kā es jutos pēc tā, kad man tika sagrauta dzīve.


Kamēr Uguns Klāt - Stāsts par tiem, kas apdirš mani, bet es turpinu iet uz priekšu neskatoties uz visu.


Nāve - Stāsts par pussyboyiem, kas izaicina savu likteni, apceļot mani, bet arī tos kas mani motivē un uzmundrina darīt lietas tālāk.


Piķo - Stāsts par čomiem un piķi ko varēja pelnīt.


Jauns Stafs - Tur viss jau ir pateikts. Vienīgais varu piebilst kad “smuka meicha tindžā” bija sliktākais moments savā dzīves mūžā.


Repa Banda - Pēkšņi tapusi dziesma, nedaudz savādāka un izteikti rupja. Stāsts ir par jaunu repa grupu, kur katrs parāda savu mākslas darbu.


Dont Cry - Dziesma kā es jūtos iekšēji, neparādot to ārēji.




Raptora pirmās atlases kārtas epizode ir gaisā!

Uzzini, kuri ir tikuši nākamajā atlases kārtā, kāds ir žūrijas viedoklis un kādu uzdevumu būs jāveic, lai pierādītu savu talantu.

Nākāmais uzdevums- izvēlies sava mīļākā repera beat un ieraksti savu tekstu.

Galvenā balva:

Galvenā balva ir 2000 eiro vērtībā katrā kategorijā, kopējais balvu fonds ir 4000 EUR vērtībā. Galveno balvu nodrošina iespējams dabīgākais zīmols Latvijā - Silvanols un Ghetto Games. Balva tiks realizēta sadarbībā ar mūzikas menedžmenta aģentūru Zvaigznājs, Kreisā Krasta Studiju un Ghetto Games. Balva tiks realizēta, lai izkoptu uzvarētāja talantus, ierakstītu dziesmu profesionālā studijā kopā ar profesionālu mūzikas producentu, kā arī relīzes un mediju kartes sagatavošana.

Uzvarētājiem tiks garantēta uzstāšanās Ghetto pasākumos vasaras sezonā.




Intervija ar Edgaru Bergholcs no ReQi, par dziesmu Pandēmija un par nākotnes plāniem.




Aizvadītājā 16. nedēļā mums bija vairāki jubilāri


Dairis

Madis

Bruolāns

Kaspars Bez Uzvārda

Daudz Laimes Jums pagājušajos svētkos!




17. nedēļa


16. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

SourJ x Steps - Madafakas


2.vieta

Maru Skorpions x Laila Hill - Tur Ārā


3.vieta

JP - Reperu Gateris


16. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Birch Please - Sugar, Spice and Everything nice (420 Special 2)


2.vieta

Thomas Haze - Perfect Crime


3.vieta

Boombap Smoove - Party




17. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā


Virtuve Bez Kāposta recepšu listi papildina Ozols ar stundetu kartupeļiem un klasiskajiem gurķu un tomātu salātiem.




Latvijas labākais bītboksera Osis pieteikums uz Grand beatbox battle. Savā karjerā Osis ir paspējis uzvarēt dažādās internacionālās bītboksa sacīkstēs. GBB ir prestižākais bītboksa pasākums pasaulē, kur uz skatuves kāpj paši labākie. tiks izvēlēti 7 uzvarētāji no visiem iesūtījumiem.




Sulīga bītu paka no dotConcept - I.NEED.$




Aizvadītājā nedēļā mums bija vairāki jubilāri


Zemsegu Pasaule

Grafomās

Normis Simpsons

Packman

Steps

Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!




Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

bottom of page