top of page

18. un 19. nedēļas atskats

Kā nemanot ir palidojis laiks, tā, ka nākās piebremzēt, piesēst un atskatīties kas vairāk vai mazāk ir noticis šajās aizritējušajās divās nedēļās.

Pirms ķeramies tās apskatīšanai, pārskriesim pāri Dziesmu un Bītu Top’iem.


18. nedēļa

17. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

STARIAD - Ледяная

https://youtu.be/MOaZJQLxhJ4


2.vieta

ZEĻĢIS - Spēle

https://youtu.be/ylMAHgSVK70


3.vieta

Black Cassidy - 212 Crew

https://youtu.be/coHgUmp4Bjs



17. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

ELGROUNDE & alecbih - Republica

https://youtu.be/0qic9j-CkE8


2.vieta

PANAMA - Pluto

https://youtu.be/74LkA1lCGac


3.vieta

bigdaddyteacha - Focus

https://youtu.be/MJmYo1zXMTo




18. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā


Piedzīvo unikālu iespēju vērot pasaulē atzītā Latvijas mūziķa Rick Feds albuma prezentācijas koncertu.

Audiovizuālā paplašinātās realitātes koncertā tiek prezentēts mūziķa un elektroniskās mūzikas producenta Rick Feds jeb Riharda Fedotova pirmais albums FUTURE HUMAN (“Nākotnes cilvēks”).

Albuma FUTURE HUMAN tapšana ilgusi četrus gadus, un tajā piedalījušies dziedātāja Amira B no Ņujorkas, repa izpildītājs KdotMelody no Londonas un pašmāju mūziķi – dziedātāja Una Daniela, repa izpildītāji ansis un March un producents Niklāvz, kuri viesojas arī koncertā. Viss koncertā dzirdamais un redzamais tiek veidots galvenokārt no Rick Feds pirkstu spēles, bet par vizuālo noformējumu un sistēmas programmēšanu atbildīgais ir Mārtiņš Dāboliņš, kurš sevi pieteicis pasaulē ar EEG smadzeņu analīzi, kas spēj kontrolēt vizualizācijas.




Ghetto Raptors 2021 | Ep. 2 | Pamatkārta

Uzzini, kuri ir tikuši nākamajā atlases kārtā, kāds ir žūrijas viedoklis un kādu uzdevumu būs jāveic, lai pierādītu savu talantu.




Aizvadītājā 18. nedēļā mums bija vairāki jubilāri


YeahGor

DJ Martin Birch

ansis

Monstrs

Slīmests Slaists

Daudz Laimes Jums pagājušajos svētkos!





19. nedēļa



18. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

OZOLS - LIELAIS FLEXXX

https://youtu.be/97ChXV2VAC4


2.vieta

Trippy Marks - Pāris Dūmi

https://soundcloud.com/trippy-marks/trippy-marks-p-ris-d-mi


3.vieta

DEE.THREE x OG - Ielas Tevi Smērē

https://youtu.be/p0LrlZ6h-RY



18. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Thomas Haze - The Big G

https://youtu.be/ik9_bggh-y4


2.vieta

ELGROUNDE & desro - Call Me

https://youtu.be/_wGQXOY0U9M


3.vieta

Menaco Beats - Rambo

https://youtu.be/lbfcK_b3mFs




19. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā



Virtuve Bez Kāposta aktīvi un veiksmīgi papildinā savu recepšu klāstu, sajā epizodē sava ēdiena recepti piegādā I Mean Love.




Ginger Mane izdod minialbumu, pirmo albumu latviski “Sintētika”.

“Sintezātori, sintēze, un sinerģija..Tā ir SINTĒTIKA!

Ginger Mane kopā ar Dejnelu ir kā divas ārkārtīgi bīstamas ķīmiskas vielas, kas sintezējoties kopā rada kaut ko patiešām nāvīgi labu, no kā nevar atturēties! Šajā reizē tas ir EP “Sintētika”, kurā ietilpst 5 lipīgas un sintētiskas dziesmas latviešu valodā, kas liks klausīties albumu atkārtoti vairākas reizes, lai ieklausītos un saprastu katru sīkāko detaļu šajā delikātajā muzikas projektā.

Ja jums interisē kāds vēl kopīgs Ginger Mane un Dejnela projekts, tad noteikti apmeklējiet G Studio instagram lapu tā ir mūzikas ierakstu studija, kurā tapis šis mini albums.” - Ginger Mane




Savu dekādes jubileju kopš pirmās relīzes/miksteipa “Zolitūdes Panti”, šogad atzīmē Ivans Baigais ar jaunu relīzi “Zolitūdes Panti Vol.2”. Albums kas neliks vilties, saturiski bagāts ar pieredzi un redzējumu par lietām un procesiem no Ivana redzes loka. Albums kas viennozīmīgi ieņem vietu “ik pa brīdim jānoklausās” listē.

“Tātad.. Tiem, kas nezin un tiem, kas atcerās.

2012. gadā iznāca mans mixtape “Zolitūdes Panti”, kurā tika iekļauti ~50 treki, un kas uz to brīdi bija (varbūt arī vēl šobrīd ir) pirmais un vienīgas dubult-disks LV hiphopā. Šim mixtape'am nebija konkrētas vienotas tēmas vai idejas – tas drīzāk bija apkopojums ar manis tā brīža izdzīvoto pieredzi, pārdomām un emocijām, kur dominē patiesība, humors, naids un mīlestība... kā arī rupjības un pohuisms. Tas viss kopā veido ieskatu manā personīgajā dzīvē un ikdienā.

Tagad ir pagājuši 10 gadi (je*al cik daudz) un ir iegūta liela un jauna dzīves pieredze. Tapēc gribu Tev piedāvāt noklausīties savu jauno dzīves apkopojumu audio formātā “Zolitūdes Panti Vol. 2”. Šoreiz gan albuma formātā, jo visas dziesmas ir jaunas un uz oriģināliem un iepriekš nedzirdētiem bītiem.

Ar ko šis albums/apkopojums atšķirās no iepriekšējā? Pilnīgi ne ar ko! Priekā!

Albumā piedalās un dzirdami arī: Pionieris, Kaizers un Cepums

Ieraksts un mūzikas apstrāde: Kaizers

Muzikālo pavadījumu meistari: Trakamelodija, Kaizers un Silins Beats

Albuma vāka dizains: Toms Rings


Paldies visiem iepriekš minētajiem par palīdzību un atsaucību. Mega paldies Kaizers par pūlēm un ieguldīto laiku, kas pavadīts pilnveidojot katru skaņdarbu līdz pēdējam sīkumam. Paldies visiem, kas klausās un pagriež skaļāk. RespeKKt.


Ar cieņu un lojalitāti - Ivans Baigais.”




Vietējais bītmeikers PRGMAT, uzsākot sadarbību ar plaši pazīstamo latviešu Twitch strīmeri DanucD, izdod pirmo kopprojektu - instrumentālo albumu "Elevator Jazz".


Albums veidots tipiskajā PRGMAT rokrakstā ieturot lofihiphop subkultūras un "background music" nosprausto kursu, bagātīgi un rūpīgi pielietojot soul un jazz samplus, bagātinot tos ar golden era hiphopam raksturīgām bungām un boombap skanējumu.


Albums pieejams Spotify, Apple Music un PRGMAT Bandcamp vietnē.





Aizvadītājā nedēļā mums bija vairāki jubilāri


Idus Abra

Ashaiz (Atsitiens)

ДакДаффи

Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!




Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

bottom of page