top of page

9. un 10. nedēļas atskats

Te nu bija, nu vairs nav - kārtējās divas nedēļas aizritējušas. Neskatoties uz mainīgajiem laikapstākļiem, darbiem un dzīvi kā tādu, esam piesēduši un apkopojuši nelielu atskatu par šīm aizritējušām nedēļām.


Pirms ķeramies klāt notikumu atskatam, apskatīsim aizritējušo nedēļu Dziesmu un Bītu TOP3.





9. nedēļa


8. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Pionieris x Marko - Vaininieks


2.vieta

Mickeen x goča - ardievu


3.vieta

Sprūds - Traphauz




8. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

egotrips. - ritms ziemas mērcē


2.vieta

elgrounde x synthetic x dreamr - Gothic



3.vieta

SALMZ - Džungļi




9. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




371 Battle lēnām sāk pietuvoties finālam, kas gaisotni padara jau saspringtāku (pozitīvā nozīmē) un vēl neprognozējamāku. Būs, un ir dulli.

Kā pirmo 1/4 fināla cīņu aizsāk Silraq VS Amanito

371 Battle: Amanito VS Silraq (4 sezona: 1/4 fināls)




Interesants un kruts moments šajā cypher’a epizodē. Pujāts vienkārši uzrakstīja Artim, ka gribētu ņemt dalību cypher’ī. Un, te nu ir, ievērtējiet un uzdrošinās arī citi, vajag tikai uzrakstīt.

#AAA_cypher nr. 007 - 3PK artis & Pujāts - RĒTAS




Eliots x Krivenchy x Rikijs! izod kopalbumu “Zvejnieka Dēli”

Tāds kārtīgs mūzikas stilu kokteilis 10 dziesmu garumā, ietverot sevī, nu jau pierasto trap un drill, klasiskā hiphop’a un afrobeat’a skanējumu. Tas viss pārliets ar Eliota un Krivency rīmēm, kas neatpaliek dažādībā no pavadījuma, tur ir viss, kas iederas mūsdienu hiphop’a albuma tekstos - agresīvas, sarkastiskas, asprātīgas un liriskas notis. Albums kas iederēsies ne tikai ballītes, bet arī brīžos, kad esi piesēdis lai atpūstos pēc garās darba dienas.




Krivenchy viesos Mazās Sarunas




Albums “zima” no mulagetmula

Albums atspoguļo ziemas ausksto, bet maģiski skaisto ainavu, gan vārdos, gan savos instrumentāļos.

mula: “Zimu taisīju tīri priekš sevis. Tas par albi nebūtu palicis bez maniem fuyakiem no lvbrok3. Big shoutout kirsham, sherai!, buhardijam, skabei un $aksafonam. Love Yall.

Albi sāku taisīt 2022. gada septembrī paralēli manam kopprokjektam ar buhardiju - NARKASHMANIA - pabeidzu to nedēļu pirms dropošanas.

Zimas tapšanas laikā klausījos hella gravityboys veco stafu, kā arī, iemīlējos 4.am instrumentālos, bet zimas lielākā influence bija pavadītais laiks ar čomiem pie pults. Sākumā nebija pat doma par izlaišanu, vienkārši tīrs prieks činīt muzonu.

Zima orģināli sastāvēja no 11 trekiem, bet 3 no tiem izdomāju paturēt tikai savām ausīm.

Citi artisti arī būtu bijuši uz zima, tanī skaitā - epifāns, $aksafonz, c4pars , bet dažādu iemeslu dēļ šie cilvēki neparādās zimas ierakstā.”


$aksafonz: “Personiski ļoti patīk “zima”. Man top dziesma paļubom ir “projam eju”, oriģināli es būtu bijis kirsh vietā, bet tas tikka mainīts.

Ļoti priecājos redzot mulu, izlaižot muzonu, atceros ka, tad kad iepazinu mulu, viņam tikai daži gabali un arī baigi neko nedropoja, un tagad jau solo albums plus kopalbis ar buhardiju.

Esmu bišķīt vīlies ka netiku uz nevienas dziesmas, bet gan jau pārdzīvošu.”


kirsh: “Zima bija ahujenais projeks. Mīļākā dziesma bija “x.tacy”, kas, manuprāt, lielākajai daļai bija mīļākā. Atceros, kad Mula jau kādu laiku teica ka grib taisīt projektu un te nu tas ir - super. Nevaru sagaidīt, kad Mula laidīs ārā nākamo projektu. Zima pierāda to, ka kvalitāte ir pāri kvantitātei.

Darboties stūdžā ar Mulu ir tiešām interesanti, var redzēt, ka fujaks tiešām saprot ko viņš dara.”


shera!: “Zima būs nakotnes classic, albums ir tāds kā silta tējas krūze aukstos ziemas vakaros. Albums ir lowkey maģisks, visa sajūta, all thru, manuprāt atspoguļo mulu un to kā viņs jūtas kad viņš ieiet savos feels.

No sākuma līdz beigām albums ir ļoti skaists un izbaudāms. 0 skips.

Pirmajā reizē kad dzirdēju lowkey biju pat šokā, šis sound ir ļoti, ļoti maģisks un floaty, “x.tac” obv labakā dziesma.”


skabe: “Es Mula pazīstu tikai neilgi, no brīža kad “zima” tika izlaista, so nebiju dzirdējis nevienu snippet vai kautko tamlīdzīgu.

Kad tas shit nodropojās biju ļoti pārsteigts, par to cik diffrent tas bija no mulas pārējās mūzikas un biju pārsteigts cik top tier tas shit bija.

Ļoti labs beat selections, nebija neviens skips šaja albumā, arī dziesmu secība bija kā vajag.

Šis ir tāds albums ko var klausīties no sākuma līdz beigām, kā arī, dabūju feature uz viena track kas bija forši, jo domāju tas būs vienkārši single mums kopā.”


mula: “Manuprāt, mūzikai ne vienmēr jabūt kaut kādai dziļākai domai. Dažreiz mūzika ir kā laika kapsula, kurā var saglabāt atmiņu par kuru zinās tikai tie kas bija blakus. Man tā arī ir “zima”.”






10. nedēļa


9. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Mauku Sencis x Grandmasters Neons - Stieņi un Tabletes


2.vieta

mulagetmula - doubleit


3.vieta

Ūga - Biedeigais B




9. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

ZIƎMELS - Ej Mājās


2.vieta

PRGMAT - A Man From the Bronx


3.vieta

Stereo - Loving Is Hard




10. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Viena no gaidītākajām cīņam, kas diemžēl, domājams daudziem lika vilties. Bet! Ne visu laiku var ēst medusmaizes - cīgu pārdevējs VS Zalcs

371 Battle: cīgu pārdevējs VS Zalcs (4 sezona: 1/4 fināls) (BAD AUDIO)




Thomas Haze turpina ceļojumu bītu pasaulē un izlaiž LoFi bītteipu “LOve-Finder”




Bla Bla Bla epizode Nr.3 (rolands če, Steps, Ozols, xantikvariāts)




Īstās Dzīves Podkasts epizode #79. Steps. Pankroks. New school reps. Mošpiti. Sejas tetuvējumi. Ielu cīņas. Vienalga.




Pavisam negaidīti, bet tanī pat laikā gaidīti - Zalcs nomet miksteipu “Noname”.

Kāpēc gaidīta? Viss vienkārši - kopš “Tie Tur” relīzes jau labs laiks pagājis un kopš trešās sezonas 371 Battle gaisā bija iesējies, ka, ja ne “Tie Tur”, tad Zalcam nu toč vajadzētu kādu relīzi nomest. Te nu ir! Viss, kā tam jābūt, netīri, klasiski ar rīmju tehnikām pa ausīm.

“Ayo, wassup!

Pēc tam, kad izlidoju no 371, gāju cauri demkām, kas sakrājušās pa sezonu, un sapratu, ka vēl šis tas sakāms. Mazāk par citiem, vairāk par sevi. Tematiski, manuprāt, diezgan straight forward - es mīlu šito lietu un jāturpina kustēties uz priekšu un uz augšu.

Kā arī, šis bija tāds kā treniņš visam tam radošajam un tehniskajam procesam, kas ir aiz katras dziesmas un relīzes. Teksts, ieraksts, mix un masters manis paša (izņemot īstsaids).

Paldies par atbalstu, ļoti novērtēju!” - Zalcs





Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām / publicējam / saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā.

To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:



Liels PALDIES par Tavu atbalstu!



Viena Mīlestība!


bottom of page