top of page

11. un 12. nedēļas atskats

Visam savs laiks un vieta. Tā arī šoreiz, nu jau pēc kārtējo divu nedēļu nolidojuma pa kalendāru ar fonā dungotu “Darbs, Darbs, Darbs… Ā… Un arī par HipHop’u tur kaut kas bija” esam šeit ar kārtējo atskatu.


Kā jau ierasts, pirms ķerās klāt atskatam, neliels pārskats aizritējušo nedēļu Dziesmu un Bītu TOP3.





11. nedēļa


10. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Mauku Sencis x Grandmasters Neons - PISTAVMAM


2.vieta

Kaizers - Piggy Bank


3.vieta

Būū x VEIDERS - Labāko draugu




10. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

egotrips. - Easy Pacin'


2.vieta

silverfoxxx808 - Kaizer


3.vieta

ZIƎMELS - primigenius




11. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Vēl viena no gaidītākām cīņām. Ja būtu kāds totalizators, domājams, ka daudzi atteiktos likt likmi, jo šīs cīņas dalībnieki izskatījās līdzvērtīgi - Mazais Ruudiz VS Serpentīns

371 Battle: Serpentīns VS Mazais Ruudiz (4 sezona: 1/4 fināls) (BAD AUDIO)




Pieci.lv ēterā pirmo reizi bītmeikeru čempionāts “Cilpu Cīņas”

Kopā pirmajā čempionātā piedalās 16 producenti / bītmeikeri, kuru uzdevums būs pārveidot Latvijā zināmus mūzikas skaņdarbus.

Astotdaļfināla cīņā tika izmantota Olgas Rajeckas dziesmas “Kad man vairs nebūs 16” fragments / sempls, pārveidojot to jaunā skanējumā.

Pirmajā astotdaļfināla epizodē sacenšas - jevrans, Birch Please, Panama, Pīts, sangnx, Acog, guctavs un Mezgll.




rolands če viesos Mazās Sarunas




Svaigs, pilns sulīgu LoFi bītu bītteips no PRGMAT “Summer of '72”





12. nedēļa


11. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Eist Fronto - Hot Seat


2.vieta

Artuuro Schizo Phrenos - Vērtību svari


3.vieta

Yorgens - GaiduGaidu




11. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Hatish - between us


2.vieta

YVIZ Beats x Jay Cactus - Thorns


3.vieta

Tapsy - solace




12. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Wiesulis viesos Tomopia




Cīņa, ko daudzi gaidīja ar lielu nepacietību. Komentāri lieki - Kjuumanis VS Marko

371 Battle: Kjuumanis VS Marko (4 sezona: 1/4 fināls) (BAD AUDIO)




Jauns, nu jau otrais albums no Pafs “Visums”. Interesants albums, pārdomāts koncepts, kas iet līdzām albuma nosaukumam, ko visu papildina MC Ras repa kvalitāte. Iesakām noklausīties vairākas reizes, lai noķertu pareizo visuma vilni.




GUSTAVO laiž klajā jaunu albumu un tā tituldziesmas “Tagad tikai sākās” videoklipu


“Kad sāku rakstīt “Tagad tikai sākās” materiālu, apzinājos, ka tas būs piektais GUSTAVO studijas albums. Taču pauze kopš pēdējā projekta albuma bija tik liela, ka nolēmu jauno ierakstu veidot tā, it kā šī būtu mana debija. Vēlējos ar šo veikumu saviem klausītājiem stādīties priekšā no jauna. Saturiski albumā iekļāvu personiskus, pašironiskus stāstus, kurus caurvij pārdomas par radošo pašizpausmi kā manas dzīves stūrakmeni. Spriežot pēc albumā iesaistīto kolēģu atsauksmēm, ir sanācis asprātīgākais, tiešākais un vārdu spēļu ziņā blīvākais GUSTAVO albums. Muzikāli centos panākt, lai dziesmas skan daudzveidīgi, bet, tajā pašā laikā, lai tās veido vienotu veselumu ar nolasāmu dramaturģisku attīstību.” - dalās mūziķis.


Jaunais GUSTAVO albums ierakstīts laika posmā no 2022. gada jūnija līdz 2023. gada februārim un tajā ir iekļauti 13 skaņdarbi. Visu dziesmu mūzikas, aranžiju un vārdu autors ir GUSTAVO, izņemot kompozīcijas, kurās kā viessolisti ir dzirdami Ozols, Čižiks un ansis. Tajās, kā jau repa ierakstos ir ierasts, izpildītāji ir paši savu vokālo partiju vārdu autori.


Kā viesmākslinieki albumā piedalās arī Arnis Račinskis, Sanda Dejus, Laima Dimanta, Rihards Bērziņš, Jānis Krīvēns, rolands če, xantikvariāts, Prusax, Steps, Viņa u.c. Skreču partijas izpilda Dj Monsta. Par ieraksta skaņu režiju atbildīgs ilggadējais GUSTAVO draugs un kolēģis Sergejs Laletins.


“Jaunā albuma ieraksta laiks bija gan izaicinošs, gan aizraujošs. Tas man paliks atmiņā, kā radoši viens no intensīvākajiem, blīvākajiem un dinamiskākajiem dzīves posmiem. Biju pilnībā radošā procesa pārņemts ar diezgan aesīvu darba pieeju. Šķiet, ka šī agresija atspoguļojas arī albuma skanējumā un noformējuma dizainā.” - piebilst GUSTAVO.

Līdz ar albuma publicēšanu, klajā nāk albuma tituldziesmas “Tagad tikai sākās” videoklips, ar Ozola un Čižika piedalīšanos. Videoklipa beigu ainās, meistara un situācijas glābēja lomā ir iejuties arī GUSTAVO tēvs, stikla mākslinieks Agris Butelis.


“Atceros, kā dziesmas “Tagad tikai sākās” radošā procesa sākumā ar Ozolu un Čižiku spriedām, ka, ja jau esam sanākuši kopā reizi 20 gados, bijušajā Fact sastāvā, lai radītu ko jaunu, tad tam ir jārbūt kaut kam sprādzienveidīgam. Tā mums radās, savstarpējo atsauču bagāts, kopdarbs par pašreizējā dzīves posma izaicinājumiem un priekšrocībām, kas kļuva par albuma flagmani. Dziesmas intensīvo spriedzes noskaņu vēlējāmies paspilgtināt arī ar dinamisku videoklipu, ko meistarīgi īstenoja režisors Elvijs Pārpucis un video komanda LATER.” - komentē GUSTAVO.

Albums “Tagad tikai sākās” ir pieejams ne tikai populārākajās straumēšanas un lejuplādes platformās, bet arī CD formātā. Kompaktdiskus ir iespēja iegādāties mūziķa mājaslapā - beidzot.lv. Noformējuma dizaina autori ir Jānis Lauznis un GUSTAVO. Fotoattēlus iemūžinājis fotogrāfs Artūrs Kondrāts.




371 Clique gatavojoties Battle finālam, izlaiž jaunu saturu podkasta formātā.

371 PODCAST: Mazais Ruudiz - dzīve Alūksnē / Reps / Videospēles




Pieci.lv Cilpu Cīņu astotdaļfināla otrā epizode

Uz cīņu plača kāpj otrais bītmeikeru / producentu astoņnieks - JJ LUSH, Chiko, Out Of Stock, Hasty Vespa, MCKN, Skripz, Rugo un Šašliks




Brīvdienas beigušās un esam atgriezušies ar jaunu epizodi “Saruna ar …”

Šīs epizodes viesis SISKELA





Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām / publicējam / saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā.

To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:



Liels PALDIES par Tavu atbalstu!



Viena Mīlestība!


bottom of page