top of page

7. un 8. nedēļas atskats

Aizritējušas kārtējās divas nedēļas, samērā aktīvas nedēļas no mūsu subkultūras puses, priecējot sirdis un dvēseles ar dažādību, kurā katrs var atrast sev tīkamo.


Lai vai cik kopējā kultūras bilde izskatītos jauka, tomēr visu pasauli un mūs ieskaitot, ir pārņēmis prātam neaptverams notikums - karš Ukrainā.

Arī mēs, HIP-HOP no LV sakam - KARAM NĒ!!!





7. nedēļa


6. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

GRD x Jānis Bumburs - Brīvais Kritiens


2.vieta

Nelietis - Tik skaistu nav


3.vieta

Thomas Haze x Sandis x Birch Please - Pulvertornis



6. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Panama - Greatness


2.vieta

ZIƎMELS - Gavanna


3.vieta

dotConcept - nodoubt




7. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Ozols laiž klajā mini-albumu “Starpsezonas mīlas balādes”


Viens no vadošajiem Latvijas hip-hop izpildītājiem - Ozols, ar ironisku pieskārienu ķēries klāt mīlestības tēmai un Valentīndienā sadarbībā ar starptautisko ierakstu kompāniju “Sony Music Entertainment” izdod mini-albumu jeb EP “Starpsezonas mīlas balādes.”


Ozols stāsta:

Ieraksta nosaukums jau daudz ko pasaka priekšā, kas sagaidāms! Stilistiski atsevišķos skaņdarbos esmu atgriezies 80-to gadu skanējumā, kas atspoguļojas arī dziesmas “Tu tikai domā par sevi” mūzikas videoklipā, kurā vienu no galvenajām lomām spēlē arī Lauris Reiniks”.


Mūzikas video dziesmai “Tu tikai domā par sevi” tapis sadarbībā ar režisoru Ritvaru Bluku un viņa komandu. Galvenajās lomās iejutās Ozols, Lauris Reiniks un Kristīne Čakare, kā arī frīstaila slēpošanas meistari no apvienības Skilluminati.


Par iesaisti klipā Lauris Reiniks saka:

Man vienmēr patīk piedalīties neparastos un arī jautros projektos, tāpēc ilgi nedomājot, pieņēmu Ozola piedāvājumu. Mēs 80 – tajos bijām bērni, bet tagad varējām iejusties mūsu vecāku lomās tajā laikā. Tā bija forša pieredze un iekāpšana laika mašīnā.

“Starpsezonas mīlas balādes” atrodami pieci skaņdarbi un to tapšanā piedalījušies tādi Latvijas mūziķi kā Kristaps Ērglis, Chris Noah, xantikvariāts, Niklāvz, Prusax, Helmuts Šteins (Katapullt), Kaspars Vizulis, Andrejs Gradinarovs, Andis Ansons un Rūdolfs Macats.





Arturs Skutelis viesos raidījumā “Zibens pa dibenu”, sarunas tēma par albumu “Manī Mīt” un tā tapšanu, un vēlšo to…




Bītmeistars Prgmat izdod jaunu lofi bītteipu “Epiphanies”. Šoreiz šis bītteips ir īpašs ar to, ka ir izdots ne tikai digitāli interneta straumēs, bet arī taustāmā formātā - 100 vinila kopijās, kas mūsu platuma grādos ir ļoti reta parādība. Ja vēlies iegūt arī savu limitēto kopiju kolekcijai, var iegādāties to šeit.

Teipu var raksturot kā nostalģiskas un melanholiskas melodijas daudzveidīgos hiphop ritmos, klasiskā lofi hiphop glazūrā. Liftu mūzika nerimdināmiem sapņotājiem un romantiķiem” - Prgmat




f6LEX izdod miksteipu “VNMV”. Miksteips, kur domājams, katrs jaunās scēnas cienītājs kaut ko savai sirdij un dvēselei atradīs.




Eist Fronto nomet minialbumu “Crayola

“Crayola tika ierakstīta ieraksta sesijās priekš albuma “Filly”!! (tas iznāks marta vidū).

Crayola ir B side, disc 2. Ierakstu sesijas laikā sapratu, ka šīs 5 dziesmas netbilst albuma noskaņai, tāpēc izlēmu tās releasot atsevišķi.

Mans favorīts ir Pistons 04, kas bija pirmā reize ierakstot jaunajā studijā, Daugavpilī.

“iSPY X“ - iedvesmojos no Skepta’s 2007. gada dziesmas “I Spy”, no kuras arī izmantots samples bītam” - Eist Fronto




Jauna seja piesaka sevi scēnai, latviešu reperis, mūziķis un cover art veidotājs Tritons no Rīgas, Mežciema puses.

Pirms repa karjeras sākuma nodarbojās ar youtube video filmēšanu kanālā LV Ivo.

Pirmo dziesmu “Šaubos” viņš izlaida 2020. gadā. Turpinot aktīvi darboties un 2021. gadā izlaiž pirmo albumu ar nosaukumu “Lūdzu piedod” ar 13 skaņdarbiem, 2022. gada vasarā EP un video.

Esmu 15 gadīgs reperis no Rīgas, repam pievērsos pavisam nesen, līdz ar to mana repa biogrāfija ir tikai pašā sākumā. Kaut esmu jauns visā šinī lietā, tas mani nebiedē, es mācos, pilnveidojos un tas būs jūtams nākotnes dziesmās, kas ir gana daudz. Tā kā, jā, atbalsties, sekojiet jaunumiem.” - Tritons






8. nedēļa


7. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Gacho - Ļuda


2.vieta

3PK artis - kaislības


3.vieta

Šaks - Neļauju izdzist liesmai



7. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Rupucs - WOO


2.vieta

∆LΞX FΘXZ - Creator


3.vieta

Menaco Beats - WON





8. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā





Arturs Skutelis viesos Lauras Grēviņas podkastā “Pa Kluso




TVNET sadarbībā ar “Zelta mikrofons” rīkotājiem un nominētajiem mūziķiem jau otro gadu pēc kārtas piedāvā spēli “Atrodi dziesmu!”. Otrajā videoraidījumā mājīgajās TVNET biroja telpās viesojās Eliots. Kā viņam veicās, skaties video.




MUUD turpina pagājušā gadā aizsākto EP sēriju un izdod “IV” daļu.




Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma Mediju centrā tika aizvadīta nu jau 26. Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta Mikrofons” apbalvošanas ceremonija. Šoreiz ceremonija tika veltīta Ukrainas atbalstam. Zelta Mikrofona organizatori, mūziķi, laureāti, balvu pasniedzēji un klātesošie vienojās kopīgā atbalstā ukraiņu tautai, aicinot ziedot līdzekļus. Ceremonija sākās ar īpašu kopdziesmu – Latvijas mūziķu izpildīto Džona Lenona “Imagine”, ar mūzikas skaņām paužot atbalstu un sūtot enerģiju ukraiņu tautai šajā grūtajā un nenoteiktajā laikā.


Arī šinī gadā mūsu subkultūras pārstāvji bija ļoti aktīvi un HipHop mūzikas albumu kategorijā bija izveidojuši samērā līdzvērtīgu albumu nominantu sarakstu.


Kategorijā “Hiphopa mūzikas albums” tika izvirzīti:

BUSH – Putni

Edavārdi – Ekosistēmas

Eliots – Stulbais reps

Kurts – Laikā

Singapūras Satīns – STONKS


Un šī 2022. gada Zelta Mikrofona gada balvu saņēma Kurts par albumu “Laikā”.

Pēc mūsu domām pelnīts novērtējums, jo Kurta ieguldījums Latvijas Hip-Hop’ā ir neatsverams. Un šis atgriešanās albums lieliski parādīja, ka, ja Hip-Hop’s ir asinīs, tad tas tur ir uz mūžiem. Apsveicam Kurtu ar pelnīto novērtējumu Zelta Mikrofona veidolā.


Protams, neizpalika, ka reperi nebija citās kategorijās, no kurām iznesa savu balvu.


Labākais albuma dizains

Ekosistēmas Edavārdi


Videoklips

Labs suns Evija Vēbere un ansis


Arī neizpalika bez reperu kāpšanas uz skatuves, parādot savus jaunumus.







Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

bottom of page