top of page

5. un 6. nedēļas atskats

Aizritējušas kārtējās divas nedēļas, kaut mierīgas, bet ar savu notikumu bagāžu, kas tikai priecē. Top mūzika, top video, iznāk relīzes kas papildina pleilistes, organizējās lielāki un mazāki pasākumi, liekot noprast, ka viss notiek un tas vēl nebūs viss.


Lai nevilktu garumā, noskriesim pāri DZIESMU un BĪTU TOP’iem.




5. nedēļa


4. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

VitaliyClif - Не о чем


2.vieta

Sandis x Birch Please - Neprasi, kas aptieciņā


3.vieta

goča - reprezents divos cēlienos



4. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Thomas Haze - Hong Kong


2.vieta

Menaco Beats - Slurp


3.vieta

Lie Detector Beats - New Horizons




5. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Savelkot kopskatu, varētu teikt, ka 5. nedēļa bijusi aktīva “jauno seju scēnā nedēļa”, jo visas nedēļas gājumā, viss iznākušais mūzikas materiāls bija pārsvarā no jauniem vārdiem scēnā, kas vieksmīgi ir sadarbojušies ar nu jau zināmajiem veterāniem un radījuši ko interesanu. Kas un kā, tas tālāk, 5. nedēļas atskatā.




“Esmu 17 gadīgs reperis no Siguldas ar niku Eksis. Ar mūziku, hip-hopu, repu sāku nodarboties pirms drusciņ vairāk nekā gada, tagad jau. Viss sākās kā nekas tāds, kā prikols no ierakstīšanās uz iPhone austiņu mikrafona, gribējās pamēģināt kaut ko jaunu. Pirmā dziesma tika uzrakstīta angliski, tā bija cover song vienam plaši pazīstamam reperim. Tā uzsprāga pavisam neigaidīti, pats nedomāju, ka es pat varētu dabūtu pāris klausījumus. Dziesma apmēram 2-3 nedēļu laikā dabūja 15 tulkstošus klausījumu.

Pēc atkārtotiem mēģinājumiem atkārtot panākumu, sapratu, ka laikam jāpaliek patriotiskam un jāsāk rakstīt dziesmas savā dzimtajā valodā. Tad nu, tieši kā ar pirmo dziesmu, sāku ierakstīt latviešu repa dziesmas uz austiņām. Klausījumu nebija daudz, bet biju priecīgs par to, ka vispār klausijās. Man nebija kas pamāca, nebija kas palīdz, es biju “tas puika kurš ir wannabe soundcloud reperis”.

Tad nu esmu šeit, nesen izlaidis jaunu albumu, nu jau ar vairākiem tukstošiem klausījumu un, pie tam, dziesmu ar daudz atpazīstamāku vārdu - Grafomāns. Teikšu godīgi, labāku iedvesmu, labāku skolotāju, motivētāju un mentoru atrast es nevarētu. To nevar pateikt pietiekami, bet paldies Grafonam par sadarbību un pamācīšanu. Nebūtu braucis ar viņu uz studiju, man tagad tikai “gribētos zināt” kā lai es atveros un iemācos lidot mūzikā.

Albums “Eksistence”:


“Eksistence” tā ir dzīve, emocijas un lietas, kas notiek visur apkārt. Tas ir vārds, kas man bija reāli nesaprotams kad biju mazāks, to izskaidrot var, protams, tieši definējot ko tas nozimē, bet par to pastāstīt ir daudz sarežģītāk, bet mēģināt pastāstīt, ko nozīmē man EKSIStence, biju gatavs meiģināt caur šo “radījumu”.

Albums ir par to kā ir gājis man līdz šim, par to kā esmu izbaudījis dzīvi gan sliktos, gan labos brīžos, sākot no sāpēm un sliktām emocijām, kad viss šķita slikti un drausmīgi, līdz pat tam, ka es beidzot “papletu savus spārnus”.

Mana vēlme bija pastāstīt ko es no savas puses esmu ieraudzījis, kas var notikt un kā viss var mainīties dzīve esot kopā ar pareizo cilvēku, vienalga radinieku, brāli vai māsu, otru pusīti vai draugu, un dabūjot atbalstu ko vajag lai spētu cilvēks atvērties līdz galam un tikt no nokrišanas, līdz atsperšanās un lidošanas momentam.

Visa mana iedvesma ir nākusi nepadodoties, pašam šķiet, ka sen jau būtu padevies bez cilvēkiem, kas nākuši, kā arī gājuši manā dzīvē. Albuma covers jeb bilde stāsta to, cik svarīgi ir, ka tevi un tavu būtību aizsargā un ir klāt kad vajag, un spēj pacelt spārnos labas, krāsainas lietas, kas notiek tavā dzīve - Taurenis aiz krusta. Un, protams, lielākais paldies jāsaka manam taurenītim par visslabākās motivācijas un iedvesmas sniegšanu. Bez viņas es sevi neatrastu.” - Eksis




nejauks - nekārtība EP

nejauks niku izdomāju smagā depresijā 2-3 gadus atpakaļ, īss backstory tam ir tāds, ka es visu laiku biju “nejauks”, tāpēc nolēmu lietot to kā skatuves vārdu.

Par relīzi īsumā, tajā būtu bijis daudz vairāk dziesmu, bet nolēmu, ka sākumā ar 3 būs pietiekami, jo man īsti nebūtu jēga droppot pilnu albumu, ja mani neviens baigi nezin.

Iedvesmojos uztaisit ep, sakarā ar to, ka eju cauri depresijai un tā tālāk, ja ieklausās lirikās var visu saprast. Ja kautkad blowupposhos, izstāstīšu sīkāk par ep relīzi.” - nejauks




Hunnid Chances - Ar Mīlestību, no HC

Albums tapa vairāk nekā gadu un dziesmu repertuārs tika pilnībā izmainīts vismaz 3 reizes. Albums ir paštaisīts: paši visu ierakstījām, mixējām, producējām beatus (īpašs paldies mūsu galvenajam producentam Dzho!), izveidojām albuma dizainu un reklāmas materiālus. Projektam nav ļoti konkrēta tēma vai motīvs, bet ar humoru centāmies iekļaut dažādas mūsdienu aktualitātes. Albums tapis ar mīlestību, no HC.” - Hunnid Chances





Latviešu hiphopa producents Thomas Haze nāk klajā ar Latvijā vēl nebijušu producenta konceptalbumu “Grēku Panti”. Albumā dzirdamas 12 kompozīcijas, kuras radījuši 11 dažādi mākslinieki, tai skaitā BDM, Sandis, Dead Moroz, xrobertsl, Svēte, Normis Simpsons, Shadow Crow, Rons Ronins un Ūga. „Grēku Pantos” iekļauti arī divi remiksi – Ozola “Saldējuma Sezona” un Stepa “Paranoja”. Pie albuma miksa un māstera strādājis, Latvijā līdz šim neatklātais, spēcīgais skaņu inženieris Mārtiņš Platais.


Tā kā man personīgi ļoti patīkams un estētiski baudāms šķiet tumšs un smags skanējums, tad šajā albumā es vēlējos apskatīt cilvēka uzvedības tumšo pusi. Nebeidzamas atkāpes no sabiedrības normām, likumpārkāpumi, apreibinošu vielu lietošana, skaudība, meli, egomānija, iekāre. Lai arī negatīvas, tomēr tās ir lietas, ko sabiedrība aizvien vairāk piekopj. Tāpat vēlējos eksperimentēt ar skanējumu, dziesmu formām, tā, lai interesanti būtu gan man, gan māksliniekiem, ar ko kopā strādāju. Šajā albumā gribēju dot iespēju arī mazāk pazīstamiem māksliniekiem augt kopā ar mani, tādēļ kādu varēs dzirdēt pirmo, bet pavisam noteikti ne pēdējo reizi,” stāsta albuma „Grēku Panti” producents Thomas Haze.


Thomas Haze ir producents ar lielu pieredzi mūzikā. Viņš ir bijis dalībnieks tādās muzikālajās apvienībās kā Dehydrated Goat, Wagars, Eschatos, Nekad, H A : Z E un citās. Lai gan Tomass Mūziku komponē jau 20 gadus, taču pie hiphopa žanra producēšanas ķēries salīdzinoši nesen. “Visu mūžu esmu rakstījis un spēlējis metālu, taču ik pa brīdim saņēmu gan iekšējus, gan ārējus stimulus pamēģināt savus spēkus arī elektroniskajā mūzikā. Sākums šķita grūts, jo iemācīties jaunus mūzikas žanrus, kuri pilnībā atšķiras no visa iepriekš zinātā, bija liels izaicinājums. Tomēr man ir liels gandarījums par paveikto,” tā Tomass.


Albumu “Grēku Panti” var klausīties visās populārākajās straumēšanas platformās, kā arī katra viesizpildītāja individuālajos Youtube kanālos.


Arī mums, HIP-HOP no LV izdevās saorganizēt audiosarunu ar Thomas Haze par jauno konceptalbumu “Grēku Panti” un vēl šo to


Mūsu sarunu cikla pamatdoma ir apzināt un iepazīstināt klausītājus ar Latvijas Hip-Hop’a vairāk vai mazāk zināmiem censoņiem un to svaigākajiem jaunumiem attiecīgajā periodā. Seko līdzi mums sociālajos tīklos un nepalaid garām jaunu epizodi.





6. nedēļa


5. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Thomas Haze x BDM - Samaitātie sapņi


2.vieta

Thomas Haze x Ūga - Dēmoni


3.vieta

юст мертинс - соул & спирит



5. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

ZIƎMELS - Karaliskais dibens


2.vieta

BeatGoon x 1cuzco - Fight Club


3.vieta

elgrounde x spaceboyren - Sorry




6. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Jaudīgs pirmais gājiens. Rolanda Paegļa recenzija Wiesuļa albumam Fianchetto.




KIWIE 5tais NFT drop’s!!! Šoreiz šī NFT sērija tapa saulainajā Bali. Par to kā gāja un kādi darbi tapa, skaties video.




Kā katru gadu, arī šogad TVNET dod iespēju tā lasītājiem / sekotājiem nobalsot par gada simpātiju mūzikā.

Šogad šim pieciniekam pievienots BUSH. Aizej un nobalso tu arī par šī gada Latvijas Hip-Hop’a simpātiju. Balsot par savu favorītu iespējams līdz 24. februārim (ieskaitot).






Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām / publicējam / saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam ko mēs daram, mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!


bottom of page