top of page

33. un 34. nedēļas atskats

Tautā runājot, ka vasara ejot uz beigām… Pffffff… Pasaki to reperu vasarai… Kalendāri pilni dažnedažādiem pasākumiem, jebkurā Latvijas punktā. Tā kā rudenim nāksies vien piesēst un pagaidīt līdz reperu vasara pārslēgs opciju - reperu rudens…

Tā tik turēt māsas un brāļi! Tik uz augšu!!!





33. nedēļa


32. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Melikols - Anti Arktika


2.vieta

Uzeens - Prom Aiznes


3.vieta

March x Tablis - Tavā Spotā



32. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Chiko Beats - High Hopes


2.vieta

ZIƎMELS - Ursula


3.vieta

diseu - Vinyl




33. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




goča mūs visus iepriecina ar miksteipu / izlasi “ut3”. Izlasē apkopoti gabali, ka izdoti pēdējā gada laikā.

Savā ziņā interesents ceļojums pa dažādiem gočas laika posmiem un noskaņojumiem, dodot nelielu ieskatu gočas spējā radīt materiālu, pietiekami savdabīgu lai auss pie tā piesietos uz ilgu laiku.

Tā kā jā, gaidam pilnvērtīgu albumu…




34. nedēļa


33. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Serpentīns - Nākamajā Robā


2.vieta

Hartbreix - Gāzi Grīdā


3.vieta

March x Tablis - Turies Večukiņ



33. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

IK-EY - Not Sorry


2.vieta

Prgmat - Silk Age


3.vieta

Rvpvcs x Minor2Go - 2K




34. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Turpinot attīstīt sarunu tēmu pat Latvijas Hip-Hop’u, tā aizsākumiem, tagadni un iespējamo nākotni.

Esam uzcepuši jaunu epizodi ar Oriole. Šoreiz vairāk par bītiem, to aizsākumiem Oriole dzīvē, to cepšanu un vēl šo to...




ansis un rolands če paviesojās “KultūrKlubs”, cilāja tēmas par un ap scēnas tagadni un nākotni, un vēl šo to...




prxmvc un Regejs nomet svaigu EP “istaba.




Neliels atskats no Ezīšfests 2022


Pēc sava ilgāka laika pārtraukuma, esmu spējīgs dot savas pārdomas vai ieskatu par aizritējušo Ezīšufestu 2022.

14 stundu, vismaz man, pats festivāls cik nopratu vēl ilgāk noritēja, bija bagātīgs ar daudz dažādām aktivitātēm un mūziķiem. Šīs nebija nebūt vienkāršs Ezīšfests, bet gan desmit gadu jubilejas Ezīšfesta pasākums.

Kā, iepriekšējos apskatos esmu minējis, arī šīs festiņš, kaut desmito gadu notiek, esmu pabijis pirmo reizi un ir grūti salīdzināt ar iepriekšējiem, bet esmu pasakaini pārsteigts gan par mākslinieku daudzveidību, gan arī par mākslinieku sadali sešās skatuvēs. Sākotnēji likās tik pamazā teritorijā sešas skatuves ir pārlieku daudz, viss pārklāsies un nebūs klausāmi, bet pierādīja pretējo. Balstoties, ka es vēlējos lielākoties uzņemt skaistus kadrus, tomēr uz vakarpusi skaņošana pavilka laiku, kas ir pašsaprotami, tādejādi grūtāk bija saplānot savu laiku, kas, ko, kā.

Arī LVHH pārstāvji nesmādēja Ezīšfestu, balstoties, ka paralēli tam notika daudz dažādi pasākumi, kā vienu no galvenajiem var minēt anša koncertu Andrejostas Kvartālā. Ezīšfestā uzstājās Kurts, Reinis Ragga, Idus Abra, Arturs Skutelis, Mauzoleju Muzika, Wiesulis, Zeļģis, $ourj. $ourj un Wiesulis uz lielās skatuves uzstājās ar saviem biedriem: $ourj - Yam un Kazimirs, Wiesulis - sangvn. Kā arī Zeļģim palīdzēja Mickeen. Biju gaidijis vairāk jauniešu pie lielās skatuves iepriekš nosaukto mākslinieku performancēs, bet karstums bija liels faktors, ka lielākā daļa vēlējās paklausīties, kādu citu mākslinieku ēnā. Sākotnēji likās, pēc Gacho uzstāšanās varēja turpināt vēl māksliniekiuzstāties uz lielās skatuves, nevis pārcelties Tu jau zini kur telpām, kur bija liels cilvēku pūlis un nācās klausīties no bāra letes, ja paveicas. Vienu brīdi sāka vilkties paralēles, par lielo trokšņošanu iedzīvotājiem, kuri vēlas mierīgu miegu. Kā, iemeslu varētu minēt Artura Skuteļa un Mauzoleju Muzikas priekšnesumu laikā Tu jau Zini Kur, kur pa dienu citu mākslinieku priekšnesumu laikā cilvēki bija 10 reizes mazāks, bet gaiss tur jau nebija, tāpēc uz šiem māksliniekiem bija grūtāk elpot un nāca talkā vēss alus. Pasākums tika noorganizēts augstākajā pilotāžā, kā iepriekš minēju balstoties, ka pirmais ezīšfests emocijas ir šokējoši, pārsteidzoši labi, ceru ka nebūs arī pēdējais.


Atskata un foto autors: shotbycg (instagram)





Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

bottom of page