top of page

31. un 32. nedēļas atskats

Laiks iet un dara savu, tāpat kā reperi, bītmeistari un to komandas. Lielais festivālu cunami atslābis, bet ne kripatiņu nav mazinājis reperu vasaras svelmi, lielāki, mazāki koncerti, pasākumi organizējas, dziesmas un bīti cepās. Tā kā, JĀ! reperu vasara turpinās.




31. nedēļa


30. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Nelietis x OG - Jackopts


2.vieta

goča - es tgd ari bittaisu


3.vieta

Kaizers - Cita dimensija



30. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Tapsy - Primavera


2.vieta

Beat Macheen - State of War


3.vieta

Udes Beats - Degoša Sirds





31. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Radio Latviešu Hiti Positivus festivāla laika uzcepa dažas īsās intervijas ar festivāla dalībniekiem. Šeit būs dažas mūsu subkultūras pārstāvju intervijas:


ansis


Edavārdi


Prusax




Nātre klausītāju vērtējumam nodod savu jauno albumu “Dimensijas”. Albumā iekļautas 10 mūziķa radītās dziesmas, ko pats mākslinieks raksturo kā hiphopu tiem, kuri repmūzikā novērtē labu saturu un tehnisko izpildījumu.


Nātres albums tapis pēdējā pusgada laikā un tajā ir tikai viens viesmākslinieks - hip hop kolektīva “Avangards” jaunais dalībnieks Brālēns. Muzikālo pavadījumu albumam radījuši vairāki producenti - Jackpot, KATTAPULT, Jezups no Ausmeņa Records, kā arī pats reperis Nātre.


Šim albumam nav ne dzelžaina koncepta, ne konkrēta vēstījuma pie kā es pieturētos. Radot dziesmas šim albumam, es gāju tur kur mani veda plūsma! Varu teikt, ka šajā albumā hiphops ieturēts tā labākajās tradīcijās un tie kas meklē labas rindas un labu stila izjūtu repmuzikā nebūs vīlušies,” norāda Nātre, kurš savas tiešās attieksmes un rīcības dēļ pašmāju hip hop mūzikā tiek dēvēts par hiphopa “panku”.

Nātre (īstajā vārdā Jānis Dzenuška) ir latviešu reperis. Viens no apvienības “Kreisais Krasts” un “Pionieri” aizsācējiem. Nātre ir darbojies arī projektā “Savs i Savs”, bet šobrīd Nātre pārstāv kolektīvu un leiblu “Avangards”. Nātre savu muzikālo darbību sācis tālajā 2003.gadā. Mākslinieks sadarbojies ar tādiem zināmiem izpildītājiem kā Ozols, Kurts, Džuzepe, ansis, Afu - Ra, rolands če, Skutelis u.c.




Jaunas sejas pieteikums Latvijas krievvalodīgo scēnai

Geso ar albumu “No Stresso




Oriole turpinot atzīmēt savu divu dekāžu darbību scēnā, apkopo arhīva materiālu apvienojot to bītu izlasēs, kur apkopojas dažādu gadu un noskaņu bīti.

Mūsu izvērtēšanai nodota otrā izlase “20th Anniversary Beat Tape Part Two”.

Salūts Oriole par līdz šim paveikto scēnā un protams novēlam divtik spēka un radošuma nākotnes materiālam. Salūts večuk!






32. nedēļa


31. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Steps x Prusax - Asinis Uz Kedām


2.vieta

GRD - Vaibs


3.vieta

Linli - Tikai Bārz



31. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

IK-EY - Late At Night


2.vieta

Nakts ieraksti Production - Evening Walk


3.vieta

Lex Elivan - Amazed By





32. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Jaunas sejas pieteikums scēnai


indigo ar albumu “maldīgs iespaids


Albums ir par cilvēka duālo dabu un līdzsvara meklējumiem.


Visu dzīvi es esmu juties tā, ka ar mani kaut kas nav kārtībā, jutos nepieņemts, un ar neizskaidrojamu tukšuma sajūtu dvēselē, un redzot to, ka citi šķietami izskatās laimīgi, es centos atdarināt viņu dzīves, cerībā šo tukšumu aizpildīt. Izmēģināju visādas dzīves, un uzvilku uz sevi visādas ādas, man tas kaut kā padevās, un tomēr, neskatoties uz to, ka pat saņēmu cilvēku mīlestību (pie tam lielās devās) tas tukšums nekur tā arī nepazuda, vēl vairāk, tas izpletās, jo tam klāt nāca vilšanās par to, ka lai ko es darītu, caurums neaizpildās. Man bija grūti atzīt, to ka man tas sāp, tāpēc šīs jūtas pārvērtās dusmās, dusmas naidā pret pasauli un pret sevi. Naida vadīts sāpināju citus, un tā es nonācu šajā apburtajā naida lokā, kur visiem sāp. Līdz brīdim, kad ar mani notika liels satricinājums, kurš būtu noticis agri vai vēlu, dzīvojot šādi. Es gandrīz pazaudēju visu. Sasniedzot šo dibenu ir divi varianti - doties iekšā melnajā atvarā uz neatgriešanos, vai izkāpt no tā ārā, arī uz neatgriešanos. Par laimi man pietika spēka otram.


Izkāpt no tā ārā, nozīmē atgriezties pie pamatu pamatiem, pie savas būtības, no kuras atteicos, kad vēlējos dzīvot citu dzīvi. Nav vajadzīgas instrukcijas dzīvei, vai padomi kā būt laimīgam. Visas atbildes ir tevī pašā, viņas vienmēr tur ir bijušas un nekur nav pazudušas, tikai dažādu iemeslu dēļ mēs klausāmies kaut ko, kas ir ārpus mums (citas dzīves un citas ādas).


Šis albums ir retrospekcija par šo ceļu, ko es nogāju.


Un galvenais šī albuma vēstījums ir tāds: ja tu jūties kaut kā līdzīgi, tad zini, ka tu neesi viens tāds, tas ir normāli, ar tevi viss ir kārtībā, un nekad nav par vēlu izkāpt. Tas caurums dvēselē nekur nepazudīs, bet varbūt viņam nemaz nav jāpazūd, varbūt tas tevi padara tieši skaistāku.”

Albuma muzikālais noformējumu gatavojām trijatā: Aivars Šaicāns, Amanda Grīnberga un pats indigo. Aivaram lielākais shout outs, jo viņš sēdēja pie pogām. Uz dažām kompozīcijām pieslēdzās Sebastians Macats. Albuma vāka dizains - Madara Mela. Mix - Aivars Šaicāns.

Master - Sergejs Laletins.

Šis vairāk vai mazāk ir guļamistabas albums, lielāko albumu daļu radījām Aivara guļamistabā

katru gabalu sākot no 0.


Albuma prezentācijas koncerts būs 7. septembrī mākslas telpā “Noass” - atzīmējam kalendāros, plašāks info sekos.





Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!


bottom of page