top of page

11. un 12. nedēļas atskats

Savs laiciņš aizritējis un jaunais Latvijas Hip-Hop’a scēnas atskats apkopots.


Prims ķeramies klāt, gribētos atgādināt - esiet modri, skaidru prātu, pieskatiet savus līdzcilvēkus, veselību un izturību. Turās un tikai uz augšu.




11. nedēļa


10. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

graafs - sviests ar maizi


2.vieta

Metafors x Nātre - Sadragājot, Sagraut


3.vieta

marks silovs - Paģis



10. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Sintl Prod. - Oh nooo!


2.vieta

Thomas Haze - Ice Heart


3.vieta

teacha x lovesick x macshooter49 - semitone




11. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




11. nedēļa Latvijas Hip-Hop’a scēnā aizritēja netipiski mierīgā gaitā, organizējās lielāki un mazāki lokālie pasākumi, ierakstījās dziesmas, cepās bīti un montējās videoklipi. Īsāk sakot, viss savā ritmā, ķerot pirmos pavasarīgos saules starus.




Arī mēs, paralēli visam, piestrādājām pie Dziesmu un Bītu TOP’u jaunās versijas.

Jaunā versija ietver:

Jauns vizuālais noformējums,

Jauna balsošanas sistēma - patīk un nepatīk vietā ir tikai un vienīgi BALSOT opcija,

Izmaiņas Gada TOP’u noteikumos.


Gadījumā, ja ir kādas idejas šajā sakarā - raksti mums uz epastu hhnolv@gmail.com





12. nedēļa


11. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Saylen x Dee.Three - Vienvirziena Ceļš


2.vieta

Kibo x Nātre x Burlax - Receptorus Sodot


3.vieta

Nelietis - Burvis



11. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Udes Beats - The Godfather


2.vieta

soullove - Your Mind


3.vieta

Thomas Haze - Acid





12. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Teiciens “Kas ilgi nāk, tas labi nāk” ir izpaudies pēc pilnas programmas, un Ods otrais, ilgi un nepacietīgi gaidītais albums “Nestāsti Mammai” !BEIDZOT! ir gaisā.


Ods ir salīdzinoši jauna seja latviešu repa mūzikā. Atpazīstamību viņš ieguva no pašmāju batlrepa līgas “371 Clique”, kurā ir izskanējuši tādi vārdi kā Kjuumanis, Packman, Eiksho, Zeļģis, Goča un daudzi citi repa izpildītāji. Ods projektā mērojās spēkiem ar daudzsološiem repa talantiem un sezonas izskaņā izcīnīja 3. vietu. Šis nav repera pirmais albums. 2021. gada 12. februārī tika izdots mūziķa debijas albums “Oda Priekam”, kas ieguvis atzinību no zināmiem repa mūzikas izpildītājiem un tās faniem Latvijā.

Pēc dažādiem blakus projektiem un sadarbībām ar citiem reperiem, Ods atgriežas ar savu jauno albumu “Nestāsti Mammai”. Albumu ierakstījis un apstrādājis mūzikas producents Pre’set, kurš savu roku arī pielicis pie repera debijas albuma. Abi mākslinieki arī kopā dibinājuši savu ierakstu studiju “Eternal World Records”.

Albums, repera vārdiem, ir viņa iekšējā pasaule, par kuru ar mammu netiek ikdienā runāts. Repera dzīvesveids, pirmās slavas garša, tiekšanās pēc mērķiem, vēlme atdoties kārdinājumiem, kas nāk ar sociāli aktīvu dzīvi - substanču atkarības, naudas šķiešana, vēlme būt mīlētam un iekārotam. Albums ir atklāta vēstule repera mammai, kas sevī iekļauj ne tikai jaunā repera ieceres un dzīves augstākos punktus, bet arī viņa vājības, kuras autoram ir ļoti grūti atzīt ne tikai saviem tuvajiem, bet arī pašam sev. Projektā ir 20 dziesmas, un pēc repera domām, ikkatrs klausītājs spēs albumā atrast kaut ko, kas rezonējas arī ar viņu dzīvi.

Albums “Nestāsti Mammai” tapis laika posmā no 2021. gada pavasara līdz pat šī gada martam. Tajā ir 20 dziesmas un, atšķirībā no repera debijas albuma - vairāki viesmākslinieki. Tai skaitā, Zeļģis, Goča, Xantikvariāts, Marko, Wiesulis un E.V.




Lai vai kā negribētos atkārtoties, bet nāksies - REPĀ ir spēks un reperis ir tā kareivis, kas ar savu vārdu spēku met bombas vairāk nekā B52, tas ir spēks kas mūs vieno zem Hip-Hop kultūras karoga, lai veiktu lielas lietas.

Un 26.martā tas guva (nu jau kārtējo) apstiprinājumu. Neskatoties uz stipro vēju, sniegu un stipri dzestro laiku, uz mazas skatuvītes kāpa 53 Latvijas reperi, sev līdzās pulcējot visskarstākos un stiprākos Latvijas Hip-Hop’a atbalstītājus, lai kopīgiem spēkiem un karstu repu, sūtītu Ukrainas iedzīvotājiem un tās aizstāvjiem, gan emocionālo, gan saziedoto finansiālo atbalstu.

Tādu repa kokteili 5 stundu garumā Latvijas mūzikas scēna nebija vēl pieredzējusi - no leģendām līdz jaunajiem un atpakaļ, parādot - mēs to varam un daram, un darīsim, neskatoties ne uz ko.

Visu cieņu Arturam Skutelim un komandai par apņēmību un samērā īsā laika posmā (nepilnu 8 dienu laikā) saorganizēto koncertu. Salūts Jums visiem.


Atgādinām, ka Ukrainas atbalstam joprojām ir iespēja ziedot, zvanot uz tālruni 9000 6086 (maksa par zvanu 1.42 eiro) vai ZIEDOT.LV.


ansis un Arturs Skutelis saruna raidījumā “Kultūras rondo” par koncertu “Latviešu reps pret karu Ukrainā”


Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

bottom of page