top of page

4. nedēļas atskats

Kaut nedēļas sākums likās mierīgs un ieņēmis savu vienmērīgo gaitu, ar jaunumu piegādi mūsu acīm un ausīm, pat nedodot ne mazākās pazīmes par jaudīgu tās noslēgumu.

Šoreiz ir runa par jaudīgu Jelgavas invāziju mūsu akustiskajās sistēmās un telpās. Divi minialbumi un instrumentālais albums no vienas pilsētas, vienā laikā! Ko tādu noteikti neviens negaidīja. Ja neesi vēl noklausījies - meklē linkus zemāk atskatā.


Bet, vispirms aizritējušās iknedēļas Dziesmu un Bītu TOP3.



3.nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta


Uzeens - Pasaule


2.vieta


GACHO - Who Wanna Fly (pied. DJ Krii)


3.vieta


ALEXFOXZ - Зима/Winter



3.nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta


Birch Please - Weekend Scratch


2.vieta


Boombap Smoove - Dime


3.vieta


Pre'set - Nin




Aizritējušās nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā



Real dzeja ar Artūru Jenotu!

“Nolasīju dažus garadarbus no tādiem urbānajiem dzejniekiem kā Prusaks, Edavārdi, Trench Mafia Locco, Salvadors da Lean un Lielais Launags. Tie ir darbi, kas spējuši pieskarties daudzu cilvēku dziļakajām dvēseles jūtām. Ik diena būtu nepanesama, ja šie darbi mums nebūtu iemācījuši sajust. Paldies!” - Artūrs Jenots




Arī šis gads neizpaliks bez Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks”. Starp 30 nominantiem ir arī nominēta repere ŪGA ar savu debijas albumu “LG ir HH”.

Balvas ieguvējus mēs uzzināsim 6. martā, LTV1 tiešraidē no Latgales vēstniecības GORS. Novēlam veiksmi nominantiem.




2020. gada decembrī apvienība Pafs (MC Ras un Kviesis) izdeva albumu “369”. Papildus tam šogad izlaida instrumentālo versiju, ja nu gadienā, kādam/i neuzrunā repčiks, ir iespēja to noklausīties bez tā.

Dziesma “Šūpo” tapusi sadarbībā ar Niklavs Sekacs (NiklāvZ). Dziesmā “Iemesls” čells - Madara Fogelmane un ģitāra - Miks Vilnis. Dziesmā “Būt” saksofons - Artūrs Sebris un bass - Miks Vilnis.

P.S “Iemesls” un “Būt” oriģināli izveidots telefonā.




Bītmeikers thundaa Jauno gadu iesāk ražīgi un mūsu ausīm pasniedz jaunu bītu paku ar lieliskiem bītiem.




Veiksmīgi Idus Abra savus darbus beidz pie minialbuma “Bez Ierunām” un nodot mūsu dzirdīgajām ausīm. Īsāk sakot, vēl viens albums kurš pievienojas “jāpaklausās ik pa brīdim” listei. Ja ir jautājumi - kāpēc? Noklausies to vairākas reizes un atbilde pati atnāks pie tevis.

“Šī EP tapšana man ir bijusi nozīmīga + šis ir pirmais EP, kurā par visiem bītiem esmu atbildīgs pats. Rudenī, kad biju noķēris depresņaku saistībā ar Covid un personīgajām dzīves situācijām, šī EP tapšana man palīdzēja pieceltes un nomotivēt sevi pašu turpināt būt. Radīt "Bez Ierunām." Bez ierunām radīšanas procesā, ko par manu muzonu padomās citi. Bez ierunām par visām "statistikām", laikiem, sarežģīti izplānotiem mārketinga soļiem, un obligātu iekļaušanos kādos formātos. Bez ierunām, ka šādu darbu nevarēšu radīt.

Paldies visiem EP tapšanā iesaistītajiem:

FAKTS par dziesmu mixu un māsteru

Artūrs Jenots par vāciņa un pārējiem psihedēliskajiem dizainiem

Ritvars Stankevičs par fotosesiju saistībā ar EP tapšanu

Karīna Grugule par krievisko frāzi

Maija Arvena par lieliskiem vokāliem

Ceļš turpinās.

Šo punktu atstāju kā pirmo soli Abras 2021 gada radošajā virzībā! Pielec, ja jūti, ka ir pa ceļam! Un droši padalies, PM vai komentārā, ja Tev ir kas sakāms pēc EP noklausīšanās. Tas man (un iespējams arī Tev) varētu būt daudz interesantāk par "dope" vai "sūds" reakciju.” - Jahbless, Abra




xrobertsl savu aizgājušā gada aktīvo darbību vainagojis ar minialbumu “Spoku Pilsēta”.

“Pie EP sākām strādāt pagājušā gada jūlijā, kad radās ideja par albumu “Spoku Pilsēta”. Albums ir ceļojums savā prātā ar vēlmi tikt no tā ārā.

Sākumā albums bija plānots kā solo, bet lai to novestu līdz galam, pietrūka skanīgu piedziedājumu un tur pievienojās jaunā dziedātāja Nikola Spinģēna jeb Ava Lee.

Lielākoties, par instrumentālo daļu albumā jāpateicas latviešu bītmeikeram un visādi citādi talantīgajam Thomas Haze.

EP tika ierakstīts un apstrādāts 9G6REC studijā, kur par skaņas ierakstu un apstrādi (mix/master) parūpējās Roberts Lucs un Thomas Haze.

Ar rezultātu esam ļoti apmierināti un priecīgi.

Patīkamu klausīšanos!” - 9G6FAM




ansis un Elita Milgrāve (Mikrofona Ieraksti) viesojās Kultūrdevā un parunāja par Latvijas Hip-Hop’a aizsākumiem, attiecībām ar Zelta Mikrofonu un Silvijas Brices grāmatu “Baigās Piezīmes”.




Aizvadītājā nedēļā mums bija vairāki jubilāri


Deniss (Kreisais Krasts)

Labākais

Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!




Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

bottom of page