top of page

3. nedēļas atskats

Bāc! Kur tas laiks pazūd? Tikko, pavisam nesen bija svētki, Jauna gada sākums, pieraksti plānotājos, ko un kas veicams Jaunajā gadā un tā nemanot jau ieskrējiens ir uzņēmis apgriezienus, ka pirmais mēnesis jau tuvojas noslēgumam.

Arī mūzikas jaunumu aprite ir savā ritmā un to piegādes turpina mūs priecēt un sasildīt dvēseli.


Pateicoties atsevišķu personāžu patmīlībai un necieņai pret mūziķiem, pret mums kā projektu, pret TOP’a balsotājiem, otrās nēdēļas balsojuma punkti Dziesmu TOP’ā ir anulēti un no šī TOP’a neviena dziesma nepārceļās uz Gada TOP’u, balsojumi tiek saglabāti tikai Bītu TOP’am.



2.nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta


Jacques of S'T'A - On and on


2.vieta


Thomas Haze - The Shaman


3.vieta


Pre'set - Light




Aizritējušās nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā



Otro sezonu sācis PĀĻA BAZARS, atklājot to ar lielisku, interesantu sarunu ar KIWIE. Superīgs jaunās sezonas sākums, interesanta saruna pie dzērieniem, zīmējot kanvu.




2021.gada 19.janvārī notika Latvijas sporta deju federācijas (LSDF) biedru tiešsaistes sapulce, kurā Latvijas breika dejotāji tika informēti par secību, kāda veidā stiprākie valsts breaking dejotāji varēs tikt uz 2024.gada Olimpiādi Parīzē, kur pirmo reizi Olimpisko spēļu vēsturē breaking būs pārstāvēts kā sporta disciplīna.

Sapulces laikā tika nolemts kādi pasākumi LSDF jāveic, lai sakārtotu dokumentāciju un ieklāuties Latvijas Olimpiskajā komitejā, automātiski nosakot, ka beiks būs oficiāli atzīta sporta disciplīna Latvijā. Kā arī sagatavot sacensību un atlases programmu, kas sāksies pēc ierobežojumu atcelšanas (sakarā ar Covid-19 izplatību), paredzot 3-4 Latvijas kausa izcīņas posmus.

Breiks kopā ar skeitbordu, sērfošanu un kāpšanas sportā būs viens no četriem jaunajiem sporta veidiem 2024.gada Olimpiskajās spēlēs Parīzē. Šie četri sporta veidi tika iekļauti Parīzes spēļu programmā SOK valdes sēdē. Skeitbords, kāpšanas sports un sērfošana jau ir iekļauti Tokijas Olimpisko spēļu programmā. Breika iekļaušana bija "viens no "Olimpiskās darba kārtības 2020" rezultātiem, sacīja SOK prezidents Tomass Bahs. "Mums bija skaidras prioritātes iekļaut programmā sporta veidus, kas ir īpaši populāri jaunākās paaudzes vidū, kā arī ņemt vērā sporta urbanizāciju."

Breiks, kas pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados līdzās hiphopam izauga Ņujorkas rajonā Bronksā, tika iekļauts 2018.gada jaunatnes Olimpisko spēļu Buenosairesā programmā kā "viens pret vienu" sacensības".

"WDSF ārkārtīgi lepojas ar to, ka breiks iekļauts Parīzes sacensību skaitā. Tas bija komandas darbs, lai nokļūtu tik tālu, un mēs dubultosim savus centienus pirms olimpiskajām spēlēm, lai būtu pārliecināti, ka breika sacensības Parīzē būs neaizmirstamas," Pasaules Deju sporta federācijas (WDSF) prezidents Šons Tejs.





Rencis izdod ilgi gaidīto debijas EP “Vibrācijas Pārbaude”

“Vibrācijas Pārbaude (tulkots no Vibe Check) ir mans debijas albums. Pavisam kopā pie projekta pavadīju ap 9 mēnešiem. Ironiskā kārtā pēdējā dziesma albumā ir pirmā dziesma, kura tika ierakstīta. Lielākoties albums bija ierakstīts jau vasarā, tikai gaidīts tika īstais brīdis, lai to varētu laist pasaulē. Ar šo projektu gribēju tikai pateikt kā es jūtos un dot citiem kaut ko pozitīvu.” - Rencis




Otrdien, 19.janvārī, tiešraidē no RISEBA Arhitektūras un mediju centra H2O6, tika paziņoti balvas Zelta Mikrofons nominanti.

Žūrija šogad izvērtēja 171 albumus, kas sadalīti 13 žanru kategorijās, 186 dziesmas, 43 debitantu albumus, 142 videoklipus, kā arī 19 koncertierakstus video formātā. Kopskaitā uz balvu Zelta Mikrofons pretendē 561 ieraksts, kas ir ievērojami lielāks skaits nekā līdz šim (iepriekšējā gadā 262).

Mūsu kultūras pārstāvji arī bija aktīvi un savus iesniegumus bija sasūtījuši pamatīgi (visus neuzskaitīsim, skaties zemāk zem linka).

Šī gada Zelta mikrofonā mūsu kultūru pārstāv šādi nominanti.


HipHop mūzikas albums:

Y A U D A – OZOLS / 0’79 records

Krasta FM – Kreisais Krasts / pašizdots

Lavīna – Arturs Skutelis / PKI

LG ir HH – ŪGA / pašizdots

Liela māksla – ansis / Netīrās cilpas


Džeza vai fanka mūzikas albums:

Koncertprogramma Pa Apli – Very Cool People feat. Edavārdi, ansis un Kristīne Prauliņa / SIA Very Cool People


Rokmūzikas albums:

Vismaz 9 reizes – Nova Koma, piedalās Edavārdi, Idus Abra / Grautiņa ieraksti


Elektroniskās mūzikas albums:

Blaumaņa Laika Mašīna – Oriole / Oriole


Dziesma:

Antidepresanti – Zebrene & Ozols


Debija:

LG ir HH – ŪGA / pašizdots


Videoklips:

Atkal jau – rolands če

Blingi & Bambaleo – Singapūras Satīns





Hip- Hop apvienībai ReQi gads iesācies ar jauna skaņdarba izdošanu, kas nosaukts Latvijā plaši zināma filmas tēla vārdā - “Sprīdītis”. Annas Brigaderes, nu jau leģendārais darbs “Sprīdītis” ir stāsts, kas vēstī par prieku un fantastisko sajūtu, ko sniedz atgriešanās mājās. Arī Rīgas kinostudijas spēlfilmā “Sprīdītis” dzirdamā Imanta Kalniņa mūzika tikai paspilgtina šo sajūtu. „Pēc pāris studijā pavadītām stundām, mūzikas producentam DJ Krii izdevās izveidot mūziku ar līdzīgu noskaņu, kas arī ReQi puišos radīja vēlmi aizdomāties un uz sekundi atgriezties tajos dzīves brīžos, kuriem paglabāta īpaša vieta atmiņu lādītē. Brīžos, kurus atceries tikai ar labu, pat, ja lūkojoties no pieauguša cilvēka skatpunkta saprotams, ka patiesībā tajos tika darītas ļoti lielas blēņas.” – Edgars Bergholcs. Jaunizdota kompozīcija ierakstīta Mārtiņa Burkevica studijā ”BrasaJam”, un šobrīd grupa sadarbībā ar mākslinieci Daci Liepu strādā pie tās video versijas.




371 Battle LAST DANCE! 1/4 FINĀLA intervijas ar dalībniekiem




Aizvadītājā nedēļā mums bija jubilārs


Dzelzkalns

Daudz laimes Tev pagājušajos svētkos!




Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

bottom of page