top of page

30. un 31. nedēļas atskats

Ja pulkstenī būtu vairāk par 24 stundām un nedēļā vairāk par septiņām dienām, tad arī tie laiki būtu pilni ar Latvijas Hip-Hop’a scēnas pasākumiem un dažāda rakstura materiālu interneta vidē.

Vienu brīdi pat likās, ka ir lūzis kāds pārpilnības rags, jo sen nebija piedzīvots tāds info cunami. Tas labi, pat lieliski, parādot, ka scēna nav paņēmusi vasaras atvaļinājumu, bet pretēji - rūcinā to būdu uz nebēdu. Tā tik turpināt, tikai un vienīgi uz augšu!


Pirms ķeramies pie aizritējušo nedēļu atskatu apskatīšanas, pārskriesim pāri to Dziesmu un Bītu Top’iem.





30. nedēļa


29. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

E.V. - Smoke & Drive


2.vieta

Dainārs - Slīpi


3.vieta

ДакДаффи × Юст - Barz



29. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Purple Six Beats - Prayer


2.vieta

webby - Price


3.vieta

PANAMA - Blessings




30. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā



Noslēpumainā un sievišķīgā pašmāju repere BDM, kura gada sākumā sevi skaļi pieteica uz Latvijas hip hop mūzikas skatuves, laidusi klajā savu debijas albumu Shapeshifter. Līdz ar albuma izdošanu māksliniece publiskojusi arī videoklipu, iespējams, šīs vasaras kaislīgākajam skaņdarbam “Par daudz”, kas tapis, piedaloties jaunajam un daudzsološajam hip hop izpildītājam HUNN.

Albumā ar intriģējošo nosaukumu Shapeshifter iekļauti 10 noskaņās un stilistikā dažādi skaņdarbi, kurus BDM radījusi laika posmā no 2021. gada janvāra līdz jūnijam. “Albuma nosaukums Shapeshifter (jeb latviskojot – tāds, kurš spēj mainīt formu, veidolu) trāpīgi raksturo gan albuma saturu, gan mani kā personību. Albums ir noskaņu un satura ziņā daudzslāņains un krāsains, un tāda esmu arī es. Dažbrīd esmu mierīga un aukstasinīga, bet dažbrīd – kaislīga un emocionāla. Es esmu mainīga, un tāda ir arī manis radītā mūzika. Šis albums to lieliski atspoguļo.” skaidro BDM.

Līdzās BDM albumā dzirdami arī tādi pašmāju mūziķi kā Kurts no leģendārās hip hop apvienības S’T’A un jaunās, uzlecošās zvaigznes – dziedātāja Diona Liepiņa, hip hop izpildītāji Amanito un jau minētais HUNN. Savā debijas albumā iekļautajos skaņdarbos repere BDM aizskar vienmēr aktuālās tēmas – cīņu ar dzīves pārbaudījumiem, tuva cilvēka zaudējumu, sievietes finansiālo neatkarību, mīlestību un seksu, pretošanos sabiedrībā valdošām dogmām un stereotipiem.

Albumā iekļauto dziesmu instrumentālo pavadījumu autori ir ārzemju producenti, bet albums ierakstīts Prime Time Studio Jelgavā, kur to miksējis un māsterējis mūziķis Fakts (Jānis Šmēdiņš).

BDM dziesma “Par daudz”, kurā piedalās arī reperis HUNN un kuras videoklips nonācis pie hip hop mūzikas cienītājiem vienlaikus ar BDM debijas albumu, ir juteklisks un kaislībām piesātināts attiecību stāsts. Dziesmas mazliet psihodēlisko vizuālo ekranizāciju radījusi multimediju mākslinieku apvienība Let the Good Time Roll (Reinis Šiballo un Mairis Bērzkalns).

BDM albums Shapeshifter pieejams visās populārākajās mūzikas straumēšanas platformās.




Žaks no STA: ar albumu “Manas pilsētas skati” mēs uzstādījām latiņu pašmāju hiphopam!

Spilgti sarkanās krāsas dizainā veidotais disks ir viens no pirmajiem hiphopa žanra albumiem Latvijā, ko daudzi jaunās paaudzes reperi min kā viņiem nozīmīgu ierakstu, un tas pelnīti ir uzskatāms par vienu no pašmāju hiphopa stūrakmeņiem.

Atzīmējot 20 gadus šim leģendarajam ierakstam un apvienībai, LR2 raidījumā “NeFormāts” Žaks aizved atpakaļ laikā kur, kad un kā tas sākās, un kā nonāca līdz tam kas mums ir pieejams šodien.




MUUD viesos podkāstā “Viesistaba”, lai parunātu ne tikai par mūziku, bet arī par visu apkārt notiekošo, mentālo veselību, dzīves izvēlēm, garīgo atmošanos, nožēlu, motivāciju, iedvesmu un vēl daudz ko citu.




Viens no aktīvajiem Latvijas krievvalodīgiem reperiem DzhaHaze turpina aktīvi strādāt pie materiāla un mūsu ausīm nodod jaunu miksteipu “Trapzas 2”.




MUUD, projekts vēl ir tikai sava lielā pieteikuma sākumā, bet jau ir izpelnījušies atzinību un uzmanību no klausītājiem ar saviem pavisam nesen izlaistajiem pirmajiem singliem un gara darbiem. Un ilgi nelika gaidīt, svaigs 3paku singlu drops mūsu ausīm ir gaisā.




Jauns pieteikums Latvijas HipHop’a scēnai - AFK. Kas ir AFK?

Yo visiem, te AFK aka Kristofers.

Ar hip hopu saistīts esmu jau kādus 10 gadus, bet tikai tagad iekāpis pareizajās kurpēs un esmu uz pareizā ceļa. Mans debijas singls AFK jau ir gaisā un ir kā ceļazīme tam. Šajā singlā, tāpat kā arī pārējās dziesmās, ļoti koncentrējos uz lirikām un dziesmas saturu kopumā.

Vislielāko iedvesmu esmu krājis gadiem klausoties gan LVHH, gan amerikāņu un grime mūzikas pārstāvjus. Mans top 3 - 1. Mac Miller 2. Wiz Khalifa 3. Ocean Wisdom.

Lai arī kāda situācija bijusi vai būs, vienmēr saglabāju humora izjūtu - dzīvi nevajag uztvert pārāk nopietni.

Ļauju savai mūzikai runāt pašai par sevi. Drīzumā ārā nāks jauni singli un jauni stāsti, ko noklausīties par dažādām dzīves situācijām un prāta izzināšanu no manas perspektīvas. Reprezents Rīga, Iļģuciems x Vecāķi, pavisam drīz jau uzzināsi, ja vēl nezini!




Aizvadītājā 30. nedēļā mums bija vairāki jubilāri


Rays

Sudrabu Sirds

Sirmais


Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!






31. nedēļa


30. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

AFK - AFK


2.vieta

Sudrabs x Aifs x Chiko Beats - Komēta


3.vieta

Zeļģis x Goča x Ods x MCKN - Puikas



30. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

At94 - Lay In Low


2.vieta

dotConcept - Doomsday

3.vieta

Thomas Haze - Saint




31. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




PIESPRĀDZĒJIES!!! Sudrabu Fam nāk jaudīgi kā tieši logā lidojošs akmens un nomet jaunu minialbumu “Komēta”. BRĪDINĀJUMS!!! Jūtīgām dvēselēm ieteikums neklausīties.




Svaiga relīze no Daaguchii - Poēma

“Nu jā... Pirmais lielais projekts no manas puses, tiešām esmu priecīgs par savu darbu.

Runājot par šo albumu, albums tapa var teikt visu vasaru, kopš izlaidu “nav nosaukuma” EP - katru dienu rakstīju kādas rindas, centos uzlabot vārdu krājumu, lai sanāk kautkas sakarīgāks un lai visas dziesmas skan ideāli.

Albumu sauc “Poēma”. Kāpēc? Kas vispār ir Poēma? Poēma ir dzeja, un manā albumā ir dažādas “dzejas”.

Kad sāku strādāt, tajā momentā ļoti labi iepazinos ar pāris jaunajiem reperiem, pieņemsim ar Kreatīvu, Kreatīvs ļoti palīdzēja albuma tapšanā, deva visādus padomus, lai skanētu labāk viss pasākums, iepazinu labāk arī Medusmeistaru un tagad jau visiem zināmo Odu.

Cilvēki sūtīja atbalstošas ziņas, kas man iedeva ļoti lielu motivāciju strādāt tālāk. Vasaras sākumā sanāca tā, ka paliku bez ļoti svarīga cilvēka, un tajā brīdī pazuda motivācija kautko darīt, bet tad, mans labākais draugs Darens pateica zelta vārdus, kas lika man aizmirst par visām sāpēm un deva vēl lielāku motivāciju strādāt pie mūzikas. Līdz jūlijam smagi strādāju, gāju uz studiju rakstīt un šeit ir iznākums.

Vēlos pateikt paldies katram, kas piedalījās manā albumā. Tiešām liels paldies! Drīz būs vēl daudz jaunumi, un es domāju, ka cilvēki nav tam gatavi!

Jaunais projekts ir atrodams visos populārākajos straumēšanas platformās. Klausamies “Poēmu” un tad jau drīz tiekamies!” - Daaguchii




Sarunas un intervijas komplekts ar BDM, par svaigi izdoto albumu, tēlu, sievietes lomu, vietu, kā retu parādību Latvijas HipHop’a scēnā.


RETV Jautā-Jums

TVNET Klik intervija




“Latviešu mūzikas skatuve” šīs nedēļas raidījumā viesojas reperis ansis un menedžere Līva Kolmane, lai ar Katō sarunātos par dažādu mākslinieka produktu jeb merča veidošanu. ansis ar komandu radījuši šobrīd vienu no veiksmīgākajām kolekcijām Latvijā. Kā viņiem tas ir izdevies, kādi bijuši izaicinājumi un kas jāzina tiem, kas ko tādu domā uzsākt?

Pilnā sarunas versija: https://ej.uz/ansisunLivaEHR




2020. gada augustā Ozols izdeva savu septīto studijas albumu Y A U D A. Savukārt

šogad atzīmējot šo notikumu izpildītājs augustā sniedz koncertus vairākās Latvijas pilsētās -

Rīgā, Baldonē, Pāvilostā, Saulkrastos u.c.

Saistībā ar esošajām aktivitātēm Ozols kopā ar Andreju Skurjatu (Dree) ir sagatavojis īpašu

video albuma dziesmai “Nikijs Yauda”. Video tapis eksperimentālā stilistikā, kurā ir

izmantota 360 kamera , 3D skanēšana, kā arī 3D objektu integrācija.

Ozols : “Augusts ir “Yaudas” mēnēsis un šis video ir noslēdzošais vizuālais darbs ar kura

starpniecību mēs aizveram vienas durvis ciet, lai varam domāt par nākošajām aktivitātēm.

Video ir eksperimentāls, Andrejs atkal parādija sevi un savs spējas neatkārtoties netaisot

garlacīgus, klišejiskus video.”




Pēc ilgākas klusuma pauzes viņš ir atgriezies. Un tā pamatīgi. Varētu pat teikt, ka agriezās negaidot kad durvis atvērs, vienkārši ienāca ar visām, noliekot fakta priekšā, ka ir klāt un to neizmainīs nekas. Atgriezies lieliskā formā, sulīgi tiešām rīmēm, kuras ber kā lodes automātu kārtām. Īsāk sakot Paps Mels ir mājā!

“Kas ir Paps Mels? Izsalkusi kara mašīna. Vulgārs ērzelis. Siržu lauzējs. Tikpat kā mīts. Karoče, normāls pipars, dzirdēsiet paši.

Vēl “Paps Mels” ir arī mans pirmais LP. Ierakstīts šovasar pie anša. Pieejams visos straumēšanas servisos. Nekad neesmu sajūsminājies par džekiem, kuri paši dročī uz savu muzonu, bet jāatzīst, ka tā, kā es dročīju uz “Papu Melu”, es vēl uz nevienu citu muzonu neesmu dročījis.

Ja nopietni — man ir mega liels prieks, ka varu jums beidzot nodot savu albumu. Būšu pateicīgs katram no jums, ja palīdzēsiet “Papam Melam” nonākt visur un pie visiem. Zinu, ka daudzi no jums šo lasa, jo iepazina mani caur manu mūziku. Tā var likties liekulīga huiņa, bet esmu pateicīgs jums par jūsu interesi, pacietību un atbalstu.

Īpašs paldies Kolmaņu treilerim (ansis un Līva).” - Melikols




23. līdz 25. jūlijam Ventspilī notika GGFEST, kura ietvaros 23. jūlija vakarā notika Brīvrunu batls, ringā kāpa Brīvrunu Projekts pret 371 Clique brīvrunu meistariem.

Brīvrunu Projekts pret 371 Clique stājās brīvrunu cīņā, lai ar vārda spēku noskaidrotu Ventspils brīvrunas pavēlniekus. Komandām tika doti 5 dažādi uzdevumi - sākot no publikas iekustināšanas, beidzot ar “čečenu apli”, kurā dalībniekiem ir jāatrod pareizie vārdi vienam par otru, turpinot šo visu darīt pa apli. Tādā veidā ir noskaidroti uzvarētāji. Uzvara paņēma pieredzes bagātā komanda “Brīvrunu Projekts”. Paldies dalībniekiem par iesaisti! Kas tāds GGFest notika pirmo reizi!

Tiem kas netika un nebija iespējas batlu noskatīties Rīga 24 TV tiešraidē, Ghetto Games dod iespēju to noskatīties atkārtojumā Ghetto TV YouTube kanālā.




Ielu māksla Latvijā – joprojām brīva niša. Saruna ar mākslinieku Daini Rudeni (Rudens Stencil).




Neizpatikt. Intervija ar ansi.





Aizvadītājā 31. nedēļā mums bija vairāki jubilāri


Malysh (graffiti un brake dance)

55tais

Flabbijs

AlexFoxz


Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!




Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

hhnolv@gmail.com


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!


bottom of page