top of page

26. un 27. nedēļas atskats

Atmetot nomokošo vasaras karstumu, varam skaļā balsī bļaut - BEIDZOT! BEIDZOT BRĀĻI UN MĀSAS! Koncerti un dažāda rakstura un formāta pasākumi lēnām sāk atgriezties mūsu dzīvē. Nereāli liels prieks redzēt, ka scēna atdzīvojās un varam klātienē izdaudīt sev tīkamo mūziku, atdodot mūziķiem pretī savu enerģiju un patieso prieku par notikušo koncertu. Tas ir kā medusmaize pēc šī nogurdinošā pandēmijas gada.

P.S.: Dzeram daudz ūdeni un izvairamies no ilgas uzturēšanās saulē.


Pirms ķeramies pie aizritējušo nedēļu atskatu apskatīšanas, pārskriesim pāri to Dziesmu un Bītu Top’iem.




26. nedēļa


25. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

YeahGor x TjaPa - Неизбежно


2.vieta

NeoStas - На Чеку


3.vieta

Armēnis x Amanito - Gemini



25. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

bigdaddyteacha - Alchemy


2.vieta

Udes Beats - Heat


3.vieta

Menaco Beats - Deep Water




26. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā



Latvijas Hip-Hop’a andergraunds turpina mūs iepriecināt ar jaunām relīzēm.

Svaigs un ilgi gaidīts albums no prxmvcTUNEĻA REDZE”. Tiem kas nezin kas prxmvc, iesakām noklausīties šo albumu, tur viss ir pateikts.




Jauns Hip-Hop projekts MUUD! Kas ir MUUD?

Labvēlīgu apstākļu sakritības dēļ, radās ideja veidot mūziku kopā un gandrīz pēc 5 mēnešu aktīva darba, beidzot ir jūtams rezultāts. MUUD sastāvā ir četri cilvēki: Ingus, Jānis, Toms un Mārtiņš. Trīs no mums darbojas pie mūzikas izstrādes un Toms pārvalda vizuālo daļu.

Droši vien mūs iepriekš esi redzējis darbojamies arī citos mūzikas projektos, tāpēc nav nepieciešams tam pievērsties dziļāk, bet zini, ka šoreiz pieeja ir cita un kvalitāte arī vairs nav tā, kas iepriekš. Šoreiz, mums savstarpēji ir labas attiecības un kopīgas intereses, tāpēc izdevās mūsu radošās būtības cieša integrācija. Attieksme pagaidām arī liekas, ka ir nopietna un ir arī reāli mērķi.

Tas, ko Jūs varat redzēt Dropā “I” ir trīs skaņdarbu kompozīcija ar pavisam atšķirīgiem noskaņojumiem. Vadošais relīzes treks ir “Visi Zaebaļi”, tāpēc lai izceltu tā nozīmi, tam ir izveidots arī grafiskais pavadījums. Galvenā doma ir parādīt mūsu noskaņojumu attiecībā uz vieglprātīgu dzīvi, izdzīvot to vēlreiz un parādīt cik ļoti tas viss vienlaicīgi arī zaebal. Treks Vilciens ir mūsu drūmās ikdienas atspoguļojums, bet Vairāk nekā vajag ir vienkārši izklaide.




Aizvadītājā 26. nedēļā mums bija vairāki jubilāri


Raksturs

Sudrabu Aifs

SKREDSS


Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!





27. nedēļa


26. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Rons Ronins - Pazuzu


2.vieta

MUUD x HAMILI - Visi Zaebaļi


3.vieta

Eliots - Stulbais Reps



26. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

At94 - Dod Pa Pauri


2.vieta

Thomas Haze - Snitch


3.vieta

thundaa x rohxo - Addicted




27. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā



Debijas relīze no MadRooney - Mocarta Kļūdas

“Albums tika izveidots ar domu salikt visus vecos projektus, ko neesmu izlaidis dažādu iemeslu dēļ. Katram māksliniekam manuprāt ir bijis tāds mirklis, kad ir bailes no citu domām un kritikas, domājot kā viņi to uztvers un sapratīs.

Lielāka daļa no dziesmām “Mocarta Kļūdas” ir personīgas un ar personīgiem stāstiem. Manas ikdienas problēmas un raizes pārveidotas skaņā.

Beidzot izlēmu pārvarēt bailes un izlaist publikā!” - MadRooney




Sarunas un dzērieni ar Eliotu Pāļa Bazarā.



I MEAN LOVE iepriecina savus klausītājus ar jaunu albumu “9”.

“Visam, kas dzirdams albumā, iedvesmu guvu no paša sajūtām un domām, kuras piedzīvoju pēdējā gada laikā. Gribēju, lai projekts ir krāsains, viļņains, lai klausītājs var izdzīvot to, kas notiek manā prātā. Katra dziesma ir kā ieskats tajā, kur biju mentāli, emocionāli un garīgi.

Sākot rakstīt projektu, galveno

uzdevumu sev iedevu - iemūžināt to manu plašo sajūtu spektru un katru no sajūtām izcelt un atveidot pēc iespējas tīrākā formā. Tāpēc, cerams, projekts ir sanācis noskaņām un skaņām bagāts.

Vārdu autors/izpildītājs : Raiens Šaubergs

Skaņas apstrāde (mix/master) : Kristaps Hlevickis

Vizuālais noformējums : Eduards Žibrokins” - I MEAN LOVE




Arī Johnyboy pandēmijas laikā nav sēdējis rokas salicis klēpī, paralēli vlogiem, viņš ir strādājis pie jauna albuma “ORBIT”, kas nu ir pieejams visos populārākajos straumēšanas servisos.




Viņi to izdarīja atkal un ir atgriezušies! Mauku Sencis un Grandmasters Neons nomet svaigu sarkasma devu albumā “Goda Vārdz 2”.

“Goda Vārdz 2

Mauku Sencis un Grandmasters Neons atgriežās klausītāju sirdīs un ausīs ar kārtīgiem rajona bangeriem. Šis ir 3. projekts no mūzikas sērijas “Goda vārds”.

Šajā projektā puikas atgriežas pie hiphopa un projekta garumā cenšas izkulties no nepatikšanām, kuras izraisīja zagts ritenis un rajona puišu stūrgalvība.

Šis Goda vārds atšķirās no pārējiem ar to, ka visas dziesmas un notikumi projektā ir savstarpēji saistīti - tie papildina viens otru, lai izveidotu skaidrāku bildi klausītājam.

Beigās, kā jau jebkurā labā mākslas darbā, ir negaidīts pagrieziens, kas apgriež klausītāja uztveri par projektu kājām gaisā. Iesakām to klausīties visiem rajona puikām, rajona cienītājiem, mazajām, kas vēlas sazināties ar abiem puišiem un visu lielo ierakstu kompāniju pārstāvjiem, kas varētu piedāvāt čaļiem naudu un ierakstu līgumu. Lūdzu. STREAM GODA VĀRDZ 2” - Mauku Sencis un Grandmasters Neons




Latvijas Hip-Hop’a scēnai pievienojas vēl viens jauns projekts, ar nosaukumu Veselība. Kas ir Veselība?

Veselība ir jauns hip-hop projekts no Rīgas, kurš tika izveidots 2019. gada beigās, kā neatkarīgu mākslinieku kolektīvs ar domu palīdzēt viens otram, gan radīt ko jaunu saliekot visus spēkus kopā.

6. jūlijā pirmo reizi visās straumēšanas platformās tika izlaista dziesma un video klips “Madona Cypher”, kā paziņojums, ka šogad “VESELĪBA” kolektīvu varēs redzēt dzīvē Madonā, 31. jūlijā, festivālā “Maboca”.

“VESELĪBA” ir par veselīgu attieksmi pret dzīvi, brīžiem nenopietnu, pilnu ar prikoliem, brīžiem dziļu un spējigu izsist kādas asaras. Par veselīgu prātu, dvēselīti UN TREKNU BASSU.

Šobrīd kolektīvs sastāv no trīs dalībniekiem: Rafiqled kurš parūpējas ne tikai par svaigiem bītiem un meistarīgām mūzikas producēšanas iemaņām, ko varēsiet sadzirdēt tuvākajos mēnešos jaunās relīzēs, bet arī basīgu balss tembru. Tāpat varēsiet dzirdēt unikālos flowus no saulainā un neprognozējamā repera Fisha un “Veselība” kolektīva boss māmiņas, dziedātājas, reperes Eli$eva saldo balsi.

Gaidiet jaunumus un turiet roku uz pulsa, jo veselība mauc ātrāka par ātro palīdzību!


Veselība - Madona Cypher




Aizvadītājā 27. nedēļā mums bija vairāki jubilāri


Jumbo XXL

Piromāns

R-Viss


Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!





Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!


bottom of page