top of page

24. un 25. nedēļas atskats

KARSTI!!! Karsti netikai laukā, bet arī scēnā kā tādā. Esam sagaidījuši ne tikai vasaru, bet arī ilgi gaidītu albumu, kas ir ieņēmis savu vietu pleilistēs. Kā arī ilgi gaidīto pasākumu un koncertu sezonu, kas šovasar solās būt vareni karsta. Turam īkšķus, lai tas tā arī notiktu un visi plāni piepildītos ar lielu enerģijas sprādzienu. Sekojiet līdzi mūsu kalendāram, kurā centīsimies ievietot visus pieejamos pasākumus, lai šī vasara izdotos pēc pilnas programmas.


Pirms ķeramies pie atskatu apskatīšanas, pārskriesim pāri aizritējušo nedēļu Dziesmu un Bītu Top’iem.




24. nedēļa

23. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Pudeles Brāļi - Pudeles Brāļi


2.vieta

PRAAVE - Mana sistēma


3.vieta

Dee.Three x Flabbijs - Ēnas



23. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

Thomas Haze - Flex


2.vieta

Pre'set - For you


3.vieta

dotConcept - strait gas




24. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




24. nedēļa mums visiem iesākās ar ilgi un nepacietīgi gaidīto relīzi no Eliota. Ko, lai saka? Eliots savā elementā, kā vienmēr pilnas rindas ar eroganci un savu devu ironijas par paša piedzīvoto, redzēto, un nopietno tēmu pacilāšanā. Albums no sērijas - saņem un paraksties. Albums ko viennozīmīgi ieliekam “ik pa brīdim jānoklausās” listē.


Eliots ir atstājis daudz ietekmes Latvijas repa skatuvē - savulaik darbojies apvienībā PKI kopā ar Arturu Skuteli, Ansi Kolmani un Edavārdiem, joprojām aktīvi ņem dalību projektā “Singapūras Satīns”. Pēc ilga pārtraukuma beidzot publikas ausis ir sasniedzis jauns repa veterāna albums - “Stulbais reps”.


Pēdējā Eliota solorelīze - miksteips "Stāvvieta" - gaismu ieraudzīja tālajā 2010. gadā. Vairāk nekā dekādi ilgie sevis kā solomākslinieka meklējumi beidzot ir rezultējušies ar vienpadsmit dziesmu izlasi, kurā apvienotas pārbaudītas vērtības un jauni skanējumi.


“Kāpēc “stulbais”? Laikā, kad es ar to sāku nodarboties, reps reti kuram likās “gudra” izvēle. Reperus neviens neuztvēra nopietni, un bieži vien tam bija pamatoti iemesli. Manuprāt, bez kārtīgas pašironijas devas nevar uztaisīt ne baudāmu mākslu, ne “prikolu”. Es cenšos taisīt abus vienlaicīgi,” albuma saturu komentē Eliots.


Albumā piedalās arī citi repa mākslinieki - Eliota grupas biedri no “Singapūras Satīna” Jānis Krīvēns jeb Krivenchy, kā arī Kristaps Strūbergs jeb SUSHI TAKEOUT, xantikvariāts no jaunās repa apvienības “Banda Banda”, kā arī divi Eliota ilggadējie biedri un veterāni repa gaitās Melikols un Ansis Kolmanis, pazīstams ar skatuves vārdu ansis. Divi pēdējie, kā arī xantikvariāts dzirdami albumā iekļautajā singla “Labenieks” g-mix versijā, kas kalpo par albuma “bonus track”.


Pavadījumus dziesmām veidojuši tādi latviešu bītmeikeri kā NiklāvZ, SUSHI TAKEOUT, KayJay, Teacha, kā arī rolands če. Albuma galvenais producents ir rolands če, taču roku pie tā skanējuma vietām pielikuši arī Ansis Kolmanis un SUSHI TAKEOUT. “Stulbā repa” vizuālo identitāti un albuma vāciņu veidojusi māksliniece Terēze Strādniece.


Albums šobrīd ir pieejams visos lielākajos straumēšanas servisos.




Latvijas Hip-Hop’s turpina ieņemt savu vietu Latvijas mūzikas pasaulē, saņemot atzinīgus novērtējumus ne tikai no saviem klausītājiem, bet arī no Latvijas mūzikas sabiedrības.

Tā šī, 2021. gada Austras balvu iegūst ansis un albums “Liela māksla”, kā arī Arturs Skutelis ar albumu “Lavīna” iegūst Austras balvas DELFI lasītāju simpātiju balvu.

Ņemot vērā faktu, ka uz šī gada Austras balvu pretendēja vairāk nekā 140 ierakstu, kas izdoti pusotra gada garumā, no kuriem balvas žūrijas locekļi izvirzīja divpadsmit nominantus.

Šī gada Austras balvas ieguvējs ansis saņēmis ne tikai koktēlnieka Daniela Vainovska radīto statuju, bet arī naudas balvu 1000 eiro apmērā turpmākās radošās darbības veicināšanai, ko nodrošina “Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA). Tikmēr publikas balsojuma uzvarētājs Arturs Skutelis no portāla “Delfi” balvā saņēma iespēju izvietot tajā reklāmu 1000 eiro apmērā.

Apsveicam ansi ar uzvaru un Arturu Skuteli ar uzticīgajiem sekotāju balsojumiem. Tik uz augšu!




Arī Z0DIAKS nesēž rokas salicis klēpī un tupina savu ceļu Hip-Hop’a “neceļos”, nododot mums izvērtēšanai savu minialbumu “Dzīve Ir Trips




Latvijas krievvalodīga reperis ЮСТ nomet relīzi “Energy Mixtape”. Pēc izpildītāja ierakstiem soc.tīklos var noprast, ka relīzē apkopoti gabali, kas tapuši laika periodā, kad izpildītājs piedalījās LvHH.Lv rīkotajā online battle.




Tas, ka reps var būt dažāds, lieliski mums parāda Dzejnieks P ar savu jauno relīzi “Ars Oratoria”.

“Albuma tulkojums ir orators/oratora māksla, 9 dziesmas, 2 tizeri/skiti.

Kad rakstīju, vēlējos lai tas vislabāk reprezentē mani, tāpēc ir vairāk žanri, stili un mixi. Tāpēc arī nav viesmākslinieku.

Šīs albums nav pilns ar “bangers” utt., tie būs nākamajos projektos.” - Dzejnieks P




Aizvadītājā 24. nedēļā mums bija vairāki jubilāri


E.V.

3PK artis

Pieci-O

NeoStas

DzhaHaze

Arstarulsmirus (Gustavo)

DAF

Thomas Haze

Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!





25. nedēļa


24. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Rons Ronins x Normis Simpsons x Aquasleep - Amun un Norm

https://soundcloud.com/ronsronins/amun-ron-un-norm-pied-normis-simpsons-aquasleep-bits


2.vieta

3PK artis - Piecpadsmitais Jūnijs


3.vieta

RAYMO - Олимпиада



24. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

SirmaiS - Chill Oil

2.vieta

Leeroy Trippin' - It's Alright

3.vieta

SirmaiS - Red Hot




25. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Šajā Stīvais ar Zuti epizodē, ciemos bija Ozols, ar kuru pacilāja interesantus faktus no vecās un jaunās vēstures, dodot nelielu ieskatu kā reiz bija, kas notiek tagad, kas kopumā ir veidojis Ozolu tādu kāds viņš ir tagad.




“Galvā vājie un dzīves neceļos zudušie” Mauku Sencis un Grandmasters Neons jeb gods tieši pirms Līgo un Jāņiem nomet mazalbumu “GODA VĀRDS JĀŅOS”.

BRĪDINĀJUMS! Skaidrā prātā neklausīties!




LABA ZIŅA VISIEM LABAS MALTĪTES UN ATMOSFĒRAS BAUDĪTĀJIEM!

Ar 28.06. KK FEAST atjauno savu darbību un gaida ciemos visus garšīgi paēst un labas atmosfēras baudīt gribētājus!

Piedāvājumā: Ēdieni - Eksotiski starteri un burgeru gastronomiskās izvirtītbas. Dzērieni - Atspirdzinoši un Sildoši.

Un tas vēl neesot viss. Sekojiet līdzi KK FEAST soc.tīklos, lai uzzinātu pirmie par nākotnes notikumiem un pasākumiem. Tiekamies!




Un šo aizvadīto nedēļu noslēdz bītmeikeris Rupucs ar bītu paku - CULTURE III. Nedaudz jaunās Hip-Hop paaudzes bītu atslodzei.




Aizvadītājā 25. nedēļā mums bija vairāki jubilāri


Shibiks

Rencis

Lessijs

Nātre

4ii

Roberts

Sushi Takeout


Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!




Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

bottom of page