top of page

20. un 21. nedēļas atskats

Ar siltā laika atnākšanu un ierobežojumu mīkstināšanu, arī scēna sāk lēnām iekustēties, sāk organizēties dažāda rakstura un lieluma pasākumi, kaut ierobežoti, bet tomēr. Tas priecē un dod cerību, ka vasara būs produktīva un interesanta.

Arī mēs, ķerot sauli un pozitīvos mirkļus, esam veikuši savus darbus, sagatavojot jaunu notikumu atskatu divnedēļu paku.


Pirms ķeramies pie atskatu apskatīšanas, pārskriesim pāri Dziesmu un Bītu Top’iem.




20. nedēļa


19. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Ivans Baigais - Flight Mode

https://youtu.be/SCSnHL5ieps


2.vieta

Yvan Cray - Peace to All Cities


3.vieta

JP - AHUJENN



19. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

SLAVZ - DEATH JAZZ


2.vieta

ZIƎMELS - D


3.vieta

DXIVI$$ - BLINKED ON A BLUNT



20. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā



Patīkami redzēt, ka vietējos reperus atbalsta ne tikai interneta straumēšanas platformās un sociālajos tīklos, bet arī lielajos FM radio vilņos.

Tā šoreiz Radio SWH Priekšnama balsojumos ir sastopami daži reperu vārdi, kuriem noderētu jebkura nospiesta “Balsot” poga. Aizej, saspied, pacel kultūru augstāk!


Normis Simpsons un Rons Ronins – Bohēmists


Madars Bērziņš – Pārdomas


st4rface – Man Nevajag Vēl Vienu Piedod




Sakot, ka divas sievietes virtuvē esot bīstama kombinācija. Nuuummm… Ar šo Virtuve Bez Kāposta epizodi un Ūga kā viesis, teorija būs iedragāta spēcīgi. Divas sievietes, viena virtuve, viena recepte un repčika piedeva - kas tur varētu būt bīstams.!?




Ghetto Raptors 2021 | Ep. 3 | Pusfināls




DzhaHaze ir Latvijas krievvalodīgais reperis no Rīgas, izdod savu pirmo miksteipu "TRAP ZAS". Miksteipā iekļauti jaudīgākie singli, kā arī daži jaunumi. Domājam, ka jebkurš atradīs sev ko tīkamu ausij, neskatoties uz valodas barjeru.




Aizvadītājā 20. nedēļā mums bija vairāki jubilāri


Grifs

Pionieris

Edavārdi

Prusax

Madis

Elfs

Zutis

DJ Crashfader Dee

Rons Ronins

Kurts

Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!





21. nedēļa


20. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Elfs - Uzticība


2.vieta

LKI Deebo - Ielu Daile


3.vieta

Kartons - Dzīves Saraksti



20. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

ZIƎMELS - Elon Tusk

2.vieta

Skrapneshi - Celiņi Uz Platēm


3.vieta

Thomas Haze - Crucifixion




21. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā



Dj Monsta ar PM2THEAM piedāvā dj duetu Skrapneshi un viņus pirmais singls “Celiņi uz platēm”!

“Turntablism centrā ir plašu atskaņotājs kā mūzikas instruments,” stāsta PM2THEAM. “Visbiežāk mūsu instruments dzirdams kā mazs fragments kādā hip hop dziesmā. Vēlamies to izcelt priekšplānā. Veidot dziesmu, balstoties tikai uz skrečošanas paņēmieniem un dažādiem jau gataviem ierakstiem. Tas īstenībā nav nekas jauns, tikai mazāk aptverts un dzirdēts.“

Jaunā dziesma “Celiņi uz platēm” ir pirmais SKRAPNESHI veikums un tajā dzirdami fragmenti gan no Latvijas hip hopa, gan vecajām apmācību platēm, kā arī pašu radīti sampli. “Ejot tradicionālo hip hopa kultūras ceļu, gribējām radīt skaņdarbu par savu ikdienas darbu, ko ieguldām apgūstot savu instrumentu - plašu atskaņotāju. Tā kā paņēmieni ir ļoti daudz un tie jāprot izpildīt precīzi, tas prasa laiku un pašdisciplīnu, tomēr, kā dzirdams arī pašā dziesmā - mums šis process nekad neapnīk.”




PHATT RAINY J (z/k xantikvariāts) nomet sulīgu bītu paku "HOLLAND CBD HASH BEATS INC".




Ar rolands če receptēm tiek noslēgta Virtuve Bez Kāposta pirmā sezona.




Austras balva izziņo nominantus un šoreiz tie ir veseli divpadsmit, starp kuriem trīs ir Latvijas Hip-Hop’u pārstāvoši albumi!

Austras balvai 2021 nominētie albumi:

Alise Joste - Šākātā

ansis - Liela Māksla

Arturs Skutelis - Lavīna

Domenique Dumont - People On Sunday

Ezeri - Sāls

Kasetes - Dialogue

Nesen - Tas Būs Ilgi

Sign Libra - Sea to Sea

Stūrī Zēvele - Labvakar

Tesa - Control

Ūga - LG ir HH

Židrūns - Kovārņu Mazbērniem


“Tā kā pandēmijas radīto ierobežojumu dēļ pieņēmām lēmumu pārcelties no rudens uz vasaras sākumu, pauze kopš iepriekšējās balvas pasniegšanas sanākusi garāka nekā ierasts. Ņemot to vērā, esam pieņēmuši lēmumu nominantu skaitu palielināt no ierastajiem desmit ierakstiem uz divpadsmit. Uzvarētājs gan joprojām paliks viens un to noskaidrosim jau drīz - 16. jūnijā.

Seko mums sociālajos tīklos, lai uzzinātu visu svarīgāko par šī gada Austras balvu un ar to saistītajām aktivitātēm!” - Austras Balva




3PK artis izdod jaunu albumu “Emergo”. Visas albuma dziesmas bāzējās uz bītmeikera Emergo bītiem, kas ir kā savdabīgs veltījums Arta un Emergo draudzībai. Interesants un spēcīgs albums ar savu domu graudu. Albums, kas atrod savu vietu “ik pa brīdim jānoklausās” listē.



Albums "Ekosistēmas" ir astotais Edavārdi studijas albums. Par relīzes ierakstu un skaņas apstrādi parūpējās rolands če, studijā “Full clip”, kā arī darbs pie albuma norisinājās studijā “DDA” un pie anša Berģos.

“Ekosistēmas” ir pirmais Edavārdi solo albums pēc četru gadus ilgas pauzes. Šajā relīzē katra dziesma ir kā atsevišķa “ekosistēma”, kura var pastāvēt gan atsevišķi, gan kopā, veidojot veselu pasauli. Autors parāda sevi no visām pusēm - “Ekosistēmās” ir gan humors, gan klasiski reprezenti, gan dziesmas, kas “liek aizdomāties”.

Albuma īpašie viesi ir reperis ansis un dziedātājs Ralfs Eilands. Par “Ekosistēmu” vizuālo noformējumu parūpējās Terēze Strādniece. Relīze ir pieejama visos lielākajos straumēšanas servisos, kā arī CD formātā un ir paredzēta atskaņošanai maksimālā skaļumā.

Līdz ar albumu, ir atjaunota mājaslapa, kurā var iegādāties “Ekosistēmu” merču un albumu CD taustāmā formā, kā var arī paklausīties veco stafu (“Ej Ellē”, “Zakarijs EP” utt.) DODIES UZ MĀJASLAPU UN IEČEKO!

PALDIES visiem, kur piedalījās un palīdzēja šim tapt. Tagad tikai uz augšu!




ahūns klausās repu - jauns blogs, kurā ahūns vērtēs Latvijas Hip-Hop’a ierakstus. Novēlēsim veiksmi un izturību, daudz labu rakstu un tik pat daudz uzticamu lasītāju. Tikai uz augšu!




Aizvadītājā nedēļā mums bija vairāki jubilāri


Artūrs Rikmanis

Mušmire

Labākais

Ipstens Kūns

Kristaps Ritms

Axsell

Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!




Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!



bottom of page