top of page

1. nedēļas atskats

Sveiki Jaunajā gadā. Jauns gads, jauns sākums un turpinājums iesāktiem darbiem.

Arī mums šis gads sācies ļoti aktīvi un ar dažu jaunumu palaišanu aktīvā darbībā, un nodoti jūsu lietošanā. Protams, tiek ģenerētas vēl daudz citas idejas, bet visam savs laiks.



Kā pirmo mūsu šī jaunā gada jaunumu piesakam DZIESMU un BĪTU TOP’u.

Mums bieži rakstīja un jautāja par to kā var tikt mūsu topā (atskata sākumā, kur bija dziesmu un bītu nedēļas jaunumu), kaut tas nebija tops. Tad nu mēs izdomājām, kāpēc gan nē. Protams, neiztika bez sarežģījumiem ar mūsu izstrādāto versiju un mājas lapas hosta sasaisti, bet risinājumi tika atrasti un tops ir pieejams un gatavs attīstīties.

Līdz ar topa aktivizāciju, mēs rakstu sadaļu varam atbrīvot no gariem dziesmu un bītu ierakstiem, dodot vietu vairāk rakstu formātam, tādā veidā arī pamainot līdzšinējo atskatu formātu.


Otrs mūsu šī gada jaunums - esam atvēruši kontu PayPal, kur jūs varat ziedot projekta uzturēšanai un tālākai attīstībai.

Par šo mums arī ļoti bieži jautāja, tad nu nolēmām, ka jauno gadu sāksim ar nelielu jaunumu komplektu, kur jūs varētu ņemt līdzdalību un palīdzēt projektam attīstīties un pilnveidoties.

Linku uz PayPal varat atrast lapas augšpusē, labajā stūrī un lapas apakšā.

Paldies visiem, jau iepriekš, par atbalstu projektam, mēs to ļoti novērtējam.



Tagad aizritējušās nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā.



Dubļu mūzika Vol.1 LV chopped & screwed MIX

Šis ir pirmais un karstākais Latviešu mūzikas chopped and screwed MIX. Mākslasdarbā var dzirdēt gan Latvijas populārākos reperus, gan pāris underground gabalus, kā arī neizlaistu dziesmu no arhīva.




Idus Abra saruna par grāmatām ar dzejnieci Ingu Pizāni.




Gada sākumā mūs visus patīkami pārsteidza Reinis Kapone, paziņojot par jauna albuma radīšanu un albuma nosaukumu.

“Ir pabeigti ieraksti otrajam studijas albumam. Ieraksts veikts Kreisā Krasta studijā. Visām albuma kompozīcijām par muzikālo bāzi būs parūpējies trakaMelodija.

Albuma nosaukums būs "DVĒSELES APTIEKA".

Par konkrētiem datumiem nerunāsim, bet drošvien tas būs marts.

Par miksiem parūpēsies Kaizers, prieks sastrādāties. Pāris sadarbības, bet bez sīkākiem komentāriem līdz albuma iznākšanai.

Veselību visiem un laimi jaunajā gadā!” - Reinis Kapone




Aizejošā gada beigās, March savā instagram padalījās ar īsu story, ka esot abi ar Tabli uzmāsterējuši gabalu un nosūtījuši LEĢENDĀRAJAM REDMAN (ASV), lai pievienotos miksteipa izlasē.

Kā tas viss notika, par to vairāk March: “Yo! Tātad no paša sākuma - Kaut kur septembra sākumā Tablis man pārsūtija Redmena postu Instagramā par saucienu jaunajiem reperiem, producentiem, dziedātājiem rakstīt viņam privāti. Nezināju, ko gaidīt, bet pārpublicēju savā storyā Redmena postu ar piebildi, lai visi atbalstītāji iet mani satagot komentāros zem viņa bildes ar cerību, ka tā palielināsies iespēja Redam ievērot mūs. Beigu beigās tur bija kādi +/- 200 komentāri ar manu Instagrama profilu. Sāku viņam uzreiz vel spamot DMus instagramā un pēc pāris stundām parādijās "Seen", turpat uz vietas no tā vien safanojos :D

Reds atbildēja "Ayee, whats good? What u got workn right now?" un es pastāstīju īsi par sevi un Tabli, mūsu projektu, ka esam no LV un maucam afigenno repu angļu valodā. Paņēmām pāris labākās demkas, iemetām Google Drive linkā un pēc tam, kad bija nosūtīts, Reds apstiprināja ar "I see what u tryna do man i fuck wit it!!!".

Tad arī viņš izstāstīja pilno ideju - Reds ´hostos´ mixteipu ar vairākiem underground artistiem, kurš beigu beigās nonāks viņa Spotify profilā. Atbildējām, ka esam "all in", un Reds deva mums laiku līdz 4. novembrim pabeigt un iesūtīt viņam gala produktu. Ar Tabli pastrādājām, es izdarīju savējo (kad sākām runāt ar Redu bija manuprāt vel otrais pants un backi japabeidz), Tablis izdarīja savējo visa miksa un apstrādes ziņā, un sūtījām prom.

Reds no sākuma minēja 11. novembri kā teipa izlaišanas datumu, bet to atlika uz vēlāku dienu pāris citu mākslinieku kavēšanās dēļ. Bija neskaidrības, jo Reds arī nedeva skaidru info, kad beigu beigās teips tiks izlaists. Kaut kad pašā 2021. gada sākumā vēlreiz skatījos viņam instagramā, un ievēroju viņam bio rakstīto "COME GET IT PLAYLIST LIVE 8-1-21". Tad arī paziņoju saviem klausītājiem, ka teipā būs iekšā treks The Man.


Fun Fact: No iesūtītā materiāla bija staffs, kas Redmenam patīk vēl vairāk par "The Man", tomēr izvēlējāmies publicēt vairāk paredzamu vilni tiem klausītājiem, kas vairāk par mums zina, atstājot interesantāko nākotnei.”


Super notikums mūsu kultūras mērogā un novēlam March ar Tabli izturību, un vēl lielākas sadarbības un traku materiālu. Visu cieņu! Tik uz augšu!!!




Kultūras ministrija paziņoja Latvijas prestižākas dejas balvas nominantus.

Rezultāti tiks paziņoti apbalvošanas ceremonijā 2021.gada aprīlī.

Priecē, ka labāko Latvijas dejotāju, horeogrāfu, producentu, deju grupu vidū ir mūsu "Factory Kingz" jaunieši un treneris Andžejs Začiņajevs un Veizāna deju slola .




371 Battle: Dainārs VS Štira (1/8 fināls #371LastDance)

Battls ar divejādām sajūtām. It kā pirmais raunds bija ok un lika sarosīties, lai atlikušos raundus uzņemtu pilnvērtīgi, bet bija kā bija. Novēlēsim Štiram izturību un veiksmi tālākos posmos, Daināram sakopoties un turpināt attīstīt sevi.




Aizvadītājā nedēļā mums bija arī vairāki jubilāri


Ivans (Kreisais Krasts)

Tomijs (3PK)

Valcha (3PK)

Daudz laimes Tev pagājušajos svētkos!




Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

bottom of page