top of page

51. nedēļas atskats

Pagājusi traka nedēļa, pienākusi un jau aizvadīta advente. Līdz Ziemassvētkiem nav tālu un sajūta, ka muzikāli pārsteigumi ir tik daudz, ka vairs nepietiks vietas zem egles, bet tanī pat laikā jebkušs atradīs sev kaut ko piemērotu un sirdi sildošu.

Pakojot ārā katru muzikālo gabalu, rodās jautājums... Ja šī nedēļa bijusi tik grandioza, tad kāda būs nākamā, ko vēl tā mums atnesīs? Nevilksim garumā un dosimies apskatīt, kas zem mūsu eglītes ir nonācis.




Jaunākās dziesmas


Oskars - Priekšnesums


3PK artis - nedaudz repčika #5


Nico Blaze - Mill


Arstarulsmirus - Šaurā Lokā


DzhaHaze - Парапет


Rafiks x Apons - flyfly


Tilpums - Palm trees & Bananas


SLY COCO - DUMMY


prxmvc x q.rih x xantikvariāts - lode


Sean K. - Brothers


Nico Northï ft. JS BREEZE - City Biddy


Kastrācija - Sirdslēkme


K R I K S I H - PIEDOD


CiganX & VladG - Забываю


Kreatīvs - Tumša Nakts [LV DRILL]


Artuuro Schizo Phrenos


OZOLS & rolands če - 1000 km




Jaunākie bīti


Udes Beats - Beyond the fog


Enamaks - Markul x Quok x Big Baby Tape Type Beat 4


Teacha & Kame - Survival


Edis Beats - Expose


Pre'set - Tape


Elgrounde & Synthetic - Rachet


PANAMA - Comeup


Udes Beats - Wu fiver


Teacha - To the Moon


Edis Beats - Detect


Beat Macheen - Big Metal


Pre'set - Bet


Kruminsh Beats - Broke


Webby - Rain


Edis Beats - Slide


Thomas Haze - I Will F*ck You Up


Webby - Dirt


Teacha & Michael Fournier - Mercy


Edis Beats - Magnetic


Pre'set - Eternal


Webby - Right


Kruminsh Beats - Lights


DemoStar - 1 2 3


Elgrounde - Ghoul


PANAMA - New Era


Edis Beats - Elegant


Teacha - Agenda


At94 - SP


Udes Beats - UNIVERSE


Soul Decoy - Arkham


Boombap Smoove - PUN


kriss beats - UK drill


Webby - Trip


Edis Beats - Bamboozle


Pre'set - Apart


Thomas Haze - Secret Life


Pīķis - Spoonz


Kruminsh Beats - Ball


thundaa - Humble




Citi jaunumi


Rīmdari izlaiž videoklipu dziesmai "Uguns", kas tapis sadarbībā ar mūziķi Baibu Biti.

"Uguns ir spēcīgs simbols. Tāds ir arī dziesmas vēstījums. Tas ir par vērtībām, kas katrā no mums iededz iekšējo "uguni". Īpaši priecīgi esam par veiksmīgo sadarbību ar jauno mūziķi Baibu Biti, kas dziesmai piešķīra īpašu noskaņu un pacēla to jaunos augstumos," - Rīmdari

Plašāku sarunu par visu skaties Čaula TV epizosē.




Kā iepriekšējos gadus, arī šogad reperi ir devušies palīgā labdarības maratonam “Dod pieci!” un tā komandai, lai parunātos par dažādām tēmām, iedrošinātu pārējos līdzcilvēkus būt aktīvākiem un palīdzēt viens otram, kā arī izpildīt kādu dziesmu tiešajā ēterā.

Kas ir “Dod pieci!”?

Jau septīto gadu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv organizē labdarības maratonu “Dod pieci!”. Tā ir daļa no starptautiska projekta “Serious Request,” kurā dažādās Eiropas valstīs radio dīdžeji nedēļu raida no īpašas stikla studijas, pievēršot uzmanību konkrētai labdarības maratona izraudzītai grupai vai sabiedriski nozīmīgai tēmai. Ikviens tiek aicināts ziedot līdzekļus apmaiņā pret mīļāko dziesmu radio ēterā. Labdarības maratona primārais mērķis ir cilvēciskākas vides veidošana, jo katrs “Dod pieci!” stāsts ir par labāku un cilvēciskāku sabiedrību.

Šī gada labdarības maratons “Dod pieci!” pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo un cita veida vardarbību ģimenes locekļu starpā, gan par sekām un rīcības scenārijiem, lai dotu iespēju sākt dzīvi no jauna.

Maratona laikā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti Ziedot.lv ātrās reaģēšanas jeb krīzes fondam, sniedzot finansiālu atbalstu galvenokārt sievietēm un bērniem, kas grib izrauties no apburtā loka – aiziet no vardarbīgām attiecībām –, bet nespēj to izdarīt atbalsta trūkuma dēļ.

Norises laiks un vieta

Labdarības maratons “Dod pieci!” šogad noritēs no 17. decembra plkst. 12:00 līdz 23. decembra plkst. 20:30. Tās ir 152,5 stundas tiešraides. Latvijas Radio 5 – Pieci.lv īpašā Stikla studija atradīsies Rīgā, Doma laukumā.


Tikai apvienojoties un meklējot risinājumus mēs var ko mainīt un izdarīt lietas labā.


ZIEDO mājaslapā: https://dod.pieci.lv/


ansis un rolands če



Ozols un xantikvariāts


Latgalīšu Reps


rolands če


Nova Koma un Idus Abras


VIŅA


Fiņķis un PRAGAII




Arī šis gads neizpalika bez Ritma Institūta rīkotā New DJ Champ. Ar šādu nosaukumu šis DJ sacensības notiek kopš 2014. gada, kas Latvijas mūzikas scēnai ir pienesis lielu devumu ar labiem DJ’iem.

Sacensības ir veiksmīgi noslēgušās un Ritma Institūts dod mums iespēju paskatīties pirmā piecinieka priekšnesumus.

Sacensību norise:

Dīdžeji tiek vērtēti pēc četriem kritērijiem - tehniskās prasmes, dziesmu salikums, mūzikas izvēle (oriģinalitāte) un darbs ar publiku. Tā kā šogad konkurss nevarēja notikt kādā no Vecrīgas klubiem, bet gan attālināti caur twitch.tv, šoreiz ceturtais kritērijs bija “darbs ar kameru”.

Trešo vietu ieguva DJ Jevran.

DJ Jevran šī bija pirmā publiskā uzstāšanās, kas uzdzina papildus stresu un nejutās brīvi uzstājoties cilvēku priekšā, kas liedza viņam iegūt vairāk punktus pret otrās vietas ieguvēju, kurš tehnisko prasmju ziņā bija līdzīgs, bet cilvēku priekšā jutās kā zivs ūdenī.

Otro vietu ieguva DJ Daikiri, kurš pagājušajā gadā bija 3. vietā.

DJ Daikiri bija ļoti laba mūzikas izvēle un dziesmu salikums, kā arī no visiem dalībniekiem viņš izskatījās vispārliecinošākais kameras priekšā, kas viņam deva priekšrocības pret pārējiem dalībniekiem, izņemot pirmās vietas ieguvēju.

Pirmo vietu šogad pārliecinoši ieguva pagājušā gada otrās vietas ieguvējs DJ Cimmis, kurš kopš pagājušā gada uztrenējies līdz tādam līmenim, ka varētu konkurēt ar vairākiem pasniedzējiem.

Viņa DJ setā bija gan scratch, gan tone play, gan mashupi. Bija arī kas iepriekš neredzēts - scratch ar digitālās plates signālu.

Kopumā dīdžejus vērtēja vairāk kā 10 žūrijas dalībnieki, tādi kā DJ Ai-Va, Ex Da Bass, DJ All-Viss un citi, tāpēc vērtējumi bija ļoti objektīvi.


1. vietas ieguvējs: DJ Cimmis


2. vietas ieguvējs: DJ Daikiri


3. vietas ieguvējs: DJ Jevran


4. vietas ieguvējs: DJ Dominox


5. vietas ieguvējs: DJ Lavroff




EikshO izdod singlu Trīspaku no albuma, kas diemžēl neiznāks, bet lai materiāls nepazustu tas tiek nobeigts un samiksēts, lai šo gadu var noslēgt un nākošo sākt ar darbiem pie jaunā materiāla.




Oriole - ITS ALIVE MIX BEAT 11 (2020 FINAL). Ļoti labi miksi un māsterējums. Droši var apgalvot, ka Oriole neliks vilties, kas vēlas dzirdēt patiesu un neikdienišķu skanējumu.




Nedēļas nogale sākās ar mūsu prāt’ ļoti interesantu pasākumu/sacensībām. Starptautiskās Bītboksa online sacensības. Sacensībās dalību ņēma arī Latvijas Bītbokseris - Osis, lai cīnītos par balvas fondu 5000 USD.

Ļoti intersantas sacensības un dalībnieku Bītboksa tehnikas. Sen kas tāds nebija skatīts, laiks palidoja nemanot.




DISTXRD izdod minialbumu "ASTHENIA" un dodās atpūtā uz nenoteiktu laiku.

“Prost sēdēju un sapratu, ka jābeidz tupīt un pamodos” - DISTXRD




Pēc samērā produktīvas vasaras un aktīva darba bbrage nomet miksteipu "BBYTAPE".

“YESSSSS IRRRRRR, beidzot tas ir noticis. Esmu ļoti pateicīgs, par visiem, kas mani atbalstīja un mudināja mani vispār pabeigt šo teipu. luv u.

Kamēr spodrināju šo sūdu, esmu paspējis vēl ahujenāku shitu uzcookot, bet to 2021. Līdz tam, baudiet šo teipu.

Esmu daudz laika, enerģijas un emocijas ielicis, par cik veidoju mūziku tikai no šī gada februāra, bet tā, esmu ļoti apmierinats. Lielakā daļa dziesmu ir balstītas gan uz pasenām, gan arī ne tik pasenām izjūtām un es to tik vienkārši varu izvemt visu uz beata, kas man liekas baigi forši. Esmu ļoti daudz ko iemācijies veidojot šo miksteipu un nākamie būs tikai bengeri.” - bbrage




Nedaudz bītu no jaunā DXIVI$$ bītteipa “MAKE ENDZ MEET PT.2”.




TVNET fotostāstu sērija "Dien ar...", šīs sērijas varonis šoreiz ir rolands če un te viņa vienas dienas fotostāsts.




20. decembrī, notika 2016. gada, 2018. un 2019. gada pasaules čempionu junioriem breikā Ziemassvētku tiešsaistes cīņa - Battle Droids (Beļģija) pret Factory Kingz (Latvija).

“Jaunieši no Beļģijas ir mūsu vecie draugi un konkurenti. Mūsu treneri ir draugi, cieši sazinās un dalās ar jaunām mācību metodēm.

Battle Droids breaking skola ir viena no spēcīgākajām skolām pasaulē. Viņu treneris coach Sambo turpina būt viens no aktīvākajiem tiešsaistes breika treneriem youtube telpā.

Svētdien mēs cīnīsimies caur Zoom!

Atgādināsim, ka pirms tam mums jau bija tiešsaistes cīņas ar puišiem no Krievijas, Polijas un Latvijas. Kovids paver jaunas iespējas.”

Lai mūsu juniori justu savējo atbalstu, Crashfader Dee speciāli šai cīņai samiksēja miksteipu.

Crashfader Dee Live Mixtape special for Crew Online Battle Worldwide!




Aizvadītājā nedēļā mums bija arī vairāki jubilāri


ŪGA

MC Bārda

ahūns

Antoha

Daudz laimes Jums pagājušajos svētkos!




Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!


bottom of page