top of page

37. nedēļas atskats

Sveiciens visiem šajā rudenīgi vēsajā laikā. Ir aizvadīta vēl viena lietaina nedēļa un mēs esam atgriezušies ar svaigu un jaunu atskatu. Kaut nedēļas pirmajās dienās likās, ka šī nedēļa varētu būt samērā klusa un mierīga. Miers un klusums bija mānīgs un uz īsu brīdi, kad visi pamodās un sāka aktivizēties, bira dziesmas, bīti un dažādi pasākumi, kas iekrāsoja nodēļas otro pusi daudz patīkamākos toņos. Tad nu aplūkosim kādi muzikālie jaunumi un notikumi mums ir piefiksējušies.



Jaunākās dziesmas


Shtira - Tip' kā


Maru Skorpions - Pārāk Tālu No Ritas Tantes


Šaks - Beigts


Lielisks DragN priekšvēstnesis no topošā mixteipa.

DragN - Дай мне минуту


SKREDSS - PURPLE


Lielisks izpildījums, lielisks bīts, lieliska video montāža. Dziesma, kas vēl ilgi uzturēsies pleilistēs.

Punkts uz I - Es peldu nevis slīkstu


Redzot Maru aktīvo darbošanos, rodas jautājums, vai viņš vispār guļ. Patīkami redzēt, ka entuziasms nekrītās un materiāls top un top, un nepārstāj tapt.

Maru Skorpions - Mana Mūzika Nemirs


Un pleilisti papildina vēl viens gabals no SUDRABU FAM. Sirds kā vienmēr, ieturēts, pārdomāts teksts un flovs, kas liek piesēst, ieklausīties un drusciņ padomāt.

Sudrabu Sirds - MAIGĀS MOKAS (pied. Sudrabu Aifs)


Maikijs feat. z0mBy - Pagātnei


Nikita M - Клуб Любителей Забивать Сверху (Live @Panda Battle, First Dacha 2020)


DzhaHaze - Agony


DzhaHaze - Я Курю


Rvmzijs - Live session/1Take


Distxrd - ALIVE


Raksturs - Kas Par


Melikols turpina atzīmēt savu atgriezšanos pie mūzikas. Koncerti, nu jau otrais singls mēneša laikā. Prieks redzēt šo aktivitāti un cerams, ka nākotnē tas izaugs lielāks par dažiem singliem.

Kaizers & Melikols - Meli un Taisnība


Šaks - Laikam



Jaunākie bīti


Paralēli izpildītājiem aktīvi darbojas arī bītmeikeri. To mēs redzam katru dienu un katrā atskatā, ka bītu daudzums ir līdzvērtīgs pilnvērtīgai dziesmai un tas ir ļoti labi, jo paveras plašāka izvēle kopējā skanējumā.


Teacha & LuciG - Cozy


stanic - right here


Ivory Beats & Giggle - Lowkey


Pre'set - Trip


YeahGor - Sad Rap Beat Emotional Boom Bap Hip Hop Instrumental


Silins Beats - Pop Smoke


LEEROY TRIPPIN' - DON'T TALK NO SHIZZ


jirgensons - Shamen Type Beat 89 Bpm


thundaa - Nocturnal


Teacha & MXGA - Suitcases


Pre'set - Be there


SLAVZ - WAVES


Teacha - I Really Do


Ivory Beats & Giggle - Giggle


N3J1 - Ivory


Beat Macheen - Exp


Teacha & William K - Hustle


Thomas Haze - Lust


At94 - Noladetais Zaldats


BeatGoon - Pleasure


BeatGoon - Bandz



Citi jaunumi


Šis gads HUNN bija samērā ražīgs, singli, gada sākumā pārītis albumi, uzstāšanās Waterfest. Turpinot savas aktivitātes un attīstību, HUNN izdod albumu HUNNY. Atšķirībā no iepriekšējā materiāla, šis albums ir ierakstīts Latviešu valodā.




Nova Koma x Edavārdi x Idus Abra - Vismaz 9 reizes

Albums pārsteigums! Kas tāds Latvijas Hip-Hop’a scēnā nebija dzirdēts kopš FACT 1998.g. albuma. ĻOTI labs garāžroka un repa apvienojums. Lieliskā vārdu spēle no Edavārdiem un Idus Abras uz roka akordiem, liek šo albumu griezt uz riņķi vairāk kā deviņas reizes. JĀ! Albums ir vairāk kā deviņām klausīšanās reizēm.




Punkts uz I (Ingus Šusts) paviesojās RETV raidījumā Jautā-Jums, sarunas laikā tika izrunāts kā Ingus nonāca līdz Hip-Hop’am, par mūzikas attīstību laika gaitā, par Kreiso Krastu un KK Feast.



Karsts Karsts turpina papildināt "Arhīvos ir" ar Latvijas Hip-Hop’a artefaktiem. Arhīvs tika papildināts ar Proxis - Mēs bijām, mēs esam (2003)



Radio Pieci raidījumā "Izstāsti albumu" paviesojās Rīmdari ar savu minialbumu "REPMŪZIKU EP", lai dotu iespēju noklausīties albumu ar pašu Rīmdaru komentāriem par katru dziesmu.

“Minialbuma nosaukumā jau ir iekodēts redzējums par mūziku, kuru vēlamies radīt. Mēs esam dažādi mūziķi ar līdzīgu gaumi. Tieši dažādība ir tas, kas rada tik autentisku skanējumu. Un gaume ir tas, kas Rīmdarus vieno. Komandā ir spēks!” tā par minialbumu izsakās paši Rīmdari.



Artūrs Jenots podkāsts "Sarunas par Mīlestību" tika papildināts ar jaunu epizodi, ar lielisku, atklāsmju un pārdomu pilnu sarunu ar Kaņepi.



Graffiti Latvijā



KIWIE meistarklase 2020

Vai esat kādreiz domājuši par to kā puiši rada tos trakos zīmējumus ar krāsas baloniņu? Es biju nogarlaikojies un izlēmu dalīties savās zināšanās un radīju ļoti privātu “Kiwie meistarklasi”. Šajā meistarklasē dalībnieki iemācīsies Graffiti un ielu mākslas maģiju, kā ģenerēt dīvainas idejas un kā pareizi pūst krāsu uz sienas vai kādas citas virsmas. Un tam visam bonusā-labi pavadīts laiks.


Šī meistarklase ir ļoti privāta, ne vairāk kā 10 dalībnieku vienā meistarklasē un tās notiek tikai nedēļas nogalēs.


24.-25.oktobris. Katru dienu sākas 11 un nodarbības notiek līdz 17.00. Cena abām dienām 150 eiro. (Grupa ir nokomplektēta)


31.oktobris-1.novembris. Katru dienu sākas 11 un nodarbības notiek līdz 17.00. Cena abām dienām 150 eiro. (Grupa ir nokomplektēta)

Meistarklasē iekļauts: *Graffiti un ielu mākslas vēsture *Graffiti un ielu mākslas stili un tehnikas *Kas ir kreativitāte un kā domāt kreatīvi *Skicēšanas un veidošanas idejas *Krāsošanas tehnikas (ar krāsas baloniņu) *Krāsošanas praktiskā nodarbības (uz sienas) *Krāsošana uz audekla (ar krāsas baloniņu)


Materiāli katram dalībniekam (cenā iekļauti) *Skiču bloks un materiāli skicēšanai *Krāsu baloniņi *Cimdi *Respirātors *Vairākas, dažādas galviņas / uzgaļi (krāsu baloniņiem) *Audekls 100x100 cm Lokācija: Kiwie studija / Rīga Precīza atrašanās vieta tiks nosūtīta meistarklases dalībniekiem Valodas: Angļu, Latviešu un Krievu

Meistarklases nodarbību secība Teorija / Graffiti un ielu mākslas teorija. Kurš izgudroja pirmos krāsas baloniņus? Kur un kā tas viss sākās? Kuri ir pašlaik vispopulārākie ielu mākslinieki un kādēļ? Kā viņi kļuva atpazīstami visā pasaulē? Skicēšana / Skicēšanas māksla. Kā izskaidrot to kā strādā tavas smadzenes, kad tās strādā vislabāk un kur rodas kreativitāte? Kā radīt unikālas izdejas un kā tās uzlikt uz papīra? Kas ir radošā inteliģence? Cik svarīga ir skicēšana un kā atrast savu unikālo stilu? Kā ikdienā uzlabot savas skicēšanas iemaņas?


Praktiskā daļa / kā krāsot ar krāsu baloniņu / Kā zīmēt / krāsot uz sienām izmantojot krāsu baloniņus? Kādēļ tādi piederumi kā krāsu baloniņu uzgaļi, respiratori un cimdi ir svarīgi un kā pareizi tos izmantot? Kā sagatavot sienu krāsošanai? Kā uzlikt skici uz sienas, lai tā būtu pareizajās proporcijās? Kā izvēlēties pareizās krāsas? Kā pareizi veidot vienmērīgas krāsu pārejas un kā novilt asu līniju? Kas tiek darīts pirmais, krāsošana vai kontūru vilkšana? Triki un ieteikumi kā zīmēt ar un bez krāsas notecēšanas?


Noskaņojums / Noslēguma darbs - Veido savu zīmējumu uz audekla, ko varēsi ņemt līdz uz mājām. Iemaņu izmantošana un atkārtošana, ko esi iemācījies pēdējās dienās. Kā izmantot jaunās iemaņas arī ikdienā, nevis tikai zīmēšanā uz sienām, radot daudz piepildītāku ikdienas dzīvi.


Vairāk informācijas par rezervācijām un pašu meistarklasi rakstot uz epastu contact@kiwie.com

Lielisks veids un iespēja jebkuram (kaut mazās grupiņās) iegūt sev jaunas zināšanas ielas mākslā un tās radīšanas procesā. PALDIES KIWIE par šo lielisko iespēju un ļoti ceram, ka šādas meistarklases būs arī nākotnē. Paldies!




Šī nedēļas nogale noslēdzās ar sēru vēsti visai Latvijas Hip-Hop’a komūnai.


41 gada vecumā, Nīderlandē mūžībā devies Hip-Hop’a apvienības "Runu zāle" idejiskais tēvs reperis Rolexus. Savu aktīvo darbību Hip-Hop’ā aizsāka Kurzemes apvienībā DNS, laikam ejot un mainoties apstākļiem, izveidoja Runu Zāli, kuras paspārnē darbojās bū-š, wiesturz, Kaņepe, Reinšteins un Georgs. 2007. gadā izdeva albumu “Mugursomas stāsti”.


Artūrs Skutelis raksta: "Tu biji un vienmēr būsi viens no iedvesmojošākajiem latviešu emsijiem, kurus man bijis gods satikt, īsts, patiess un godīgs hiphops no pirmā līdz pēdējam vārdam."



Dusi Mierā, Rolexus.




Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts! Tiekamies nākamnedēļ jau jaunā atskatā!


Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:

Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info, kas tev ir svarīgs,tad droši raksti kādā no mūsu čatiem - Whatsapp/Telegram:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:

Mūsu e-pasts: hhnolv@gmail.com


Viena Mīlestība!

bottom of page