top of page

51. nedēļas atskats

Mīļi sveicam visus, kas aizvadītās dienās svinēja un pavadīja laiku ar ģimenēm un sev mīļajiem cilvēkiem. Arī mēs bijām devušies katrs pie savējiem, un reizēm ir patīkami, ka atrodies nekurienes vidū, kur nav īsti pieejami sakari, un vari no visa atpūsties.


Lai kā arī būtu, esam ļoti pietuvojušies gada beigām, un vēlamies atskatīties uz to, kas tad notika pagājušajā nedēļā kopumā.



Muzikālie jaunumi


Pirmais skaņdarbs, ko mēs pamanījām, ir no izpildītāja I MEAN LOVE. Pats viņš sevi neuzskata par reperi un negrib sevi ielikt kādās klišejās, jo uz to visu skatās plašāk un tālāk. Bet piederas pie pagājušās nedēļas jaunumiem, ar savu skanējumu un izpildījumu. Tā ir dziesma – Lice.

Moorfijs ir viens no apvienības TK Hooligans, kas pirms pāris mēnešiem bija sarūpējuši savu jaunumu. Šoreiz solo skaņdarbs no šī izpildītāja. Labirinta skrējējs.

Un tad mūs pārsteidza kāds izpildītājs no Bauskas. Viņš uzrakstījis ļoti labas kvalitātes skaņdarbu, kas jau daudziem iet pie sirds. Un te paldies ir jāsaka izpildītājam – G`Son. Dziesma - Мой город.

Uzeens ir ņēmis vērā ieteikumus un ir uzlabojis savu pēdējo jaunumu – Reprezents 2.

Kreisais Krasts ir bagāta apvienība, ar super dažādiem cilvēkiem tajā. Katrs no viņiem ir unikāls un īpašs, ar to, ko viņi dara. Un par jaunumu, no savas puses parūpējās – EikshO. Viņš šo dziesmu prezentēja arī dzīvajā savā koncertā, bet par to vēlāk. Gājiens ar Zirgu.

Šaks, šogad ir izdevis labi daudz dažādus skaņdarbus. Kādi ir bijuši ļoti skumīgi, citi patīkami. Pagājušā nedēļā izdeva – Demka no plauktiņa. Kā pats saka – kaut kas no hhradio.lv ēras.

Prospekti ir repa apvienība no Salaspils. Darbību uzsāka vien šogad 2019. Bet ideja tapusi vēl 10 gadus iepriekš. Un viņi sevi reprezentēja ar dziesmu – Rezidenti.

Kā jau savā FB bijām minējuši, pirms kāda laika bija redams, ka ReyRizhsky, ir studijā un strādā pie saviem jaunumiem. Un pie ierakstiem piedalās arī – Megakristi. Un šoreiz mūsu rīcībā ir iespēja novērtēt skaņdarbu, kas ir radīts kopā ar izpildītāju – aldivi.

Nākamais jaunums ir ar ļoti dziļu domu un stāstu. Par to parūpējās vēl kāds no Kreisā Krasta. Tas ir Deniss. Ļ.oti emocionāls skaņdarbs. Mans Stāsts

KRI$ ir izpildītājs no Alūksnes puses. Un šoreiz izdeva citāda skanējuma jaunumu no savas puses - SLOW.

Jaunums no Johnyboy. Viņš šajā gadā un ne tikai viņš vien, cenšas ņemt dalību, lielajā kaimiņu valstī notiekošajā atlasē uz lielo battlu. Un viņa pieteikums uz trešo raundu ir šāds - Дело нескольких минут (Ib17 round 3)

Vēl pie jaunumiem, nevar nepieminēt Jacques of S`T`A. Viņš mūs pagājušās nedēļas pašā sākumā/aizpagājušās nedēļas pašās beigās, piedāvāja skaņdarbu – Nauda Vējā.

Un beigās varam pieminēt, meiteņu apvienību no Rīgas – Shmeerce. Viņas izlaida savu debiju ar skaņdarbu – Šļuška Ar Pušku.


Esam ielūkojušies muzikālajos jaunumos, kas ir bijuši aktuāli pagājušajā nedēļā. Un kopumā tie ir bijuši gana daudzi un dažādi, neskatoties uz to, ka ir gada beigas.

Esam ļoti pateicīgi visiem, kas mums sūta savus jaunums, skaņdarbus, informē par pasākumiem, aicina uz tiem. Esam ļoti pateicīgi par to un atgādinām, ka to var viegli darīt, rakstot mums: instagram; facebook; twitter – hiphopnolv vai uz e-pastu: hhnolv@gmail.com


Citi jaunumi


Pagājušā nedēļa iesākās ar jaunu Karsts Karsts. Jau 43 epizode, un cepuri nost, ka ir tik ilgu laiku uzturēts šis tonus ar jaunāko informāciju no puišu puses. Caur šiem podkāstiem mēs varam uzzināt ne tikai par uzaicināto viesi, bet arī par to, kas notiek ārpus Latvijas robežām, lai mēs nebūtu tik ļoti iekšā tikai savā burbulī. Šajā nedēļā tika uzaicināts – Kjuumanis.

Pavisam svaigs raidījumu cikls – Dari Vai Dzer. (18+). Savā otrajā sērijā, tika uzaicināts Prusax. Ar savu dalību raidījumā, bija ļoti pārliecinošs, un atklāts, cik šajā pārraidē tas bija nepieciešams. Vairāk skaties te.

Toties Pāļa Bazarā, ciemojas Latgalīšu Reps puiši. Kā viņiem tur gāja un par ko tika runāts, tur vari dzirdēt te.

NOITRO – ir pazīstams ar dažādām lietām un faktiem. Viena no tām – ļoti aktīvi seko līdzi notikumiem un pasākumiem, un savu iespēju robežās cenšas tos apmeklēt. Ir ļoti aktīvs Karsts Karsts dalībnieks, jo katram kas nāk ir sarūpējis pa kādam jautājumam tieši no savas puses. Un vēl, viņš ir dalībnieks, un cilvēks, kas rūpējas par skanējumu Misters un Nospiedumi apvienībā. Viņš no savas puses sniedza informāciju, par gaidāmo jaunumu no savas puses – NOITROTION 2019 (vol.4).

Mēs varam lepoties arī to, ka pie mums Latvijas platuma grādos ir vairāki beat radītāji. Un viens no tiem, kas aktīvi rada un prezentē daļu no saviem jaunumiem ir Kruminsh. Pagājušā nedēļā bija dzirdami veseli 3īs bīti. Vairums no tiem Trapam. Tā kā, ja ir interese, noteikti varat ar viņu sakomunicēt un sarunāt sadarbību, ja tas ko dzirdi Tev patīk un interesē.

KIWIE pēdējā laikā dod iespēju vērot, darbībā viņu un to, kā top vairāki viņa veidotās kompozīcijas un darbi. Ar kādu rokas veiklību viņš tos rada.


Noteikti jāpiemin ir Arturs Skutelis. Kāpēc? Tāpēc, ka beidzot, ilgi gaidītā Lavīna ir ārā. Cik esam dzirdējuši atsauksmes no publikas, tad šo gribas atkal un atkal klausīties. Iesakām noteikti iegādāties katram šo albumu.


Nedēļa ir bijusi bagāta ar dažādo piedāvājumu, no dažādiem izpildītājiem un māksliniekiem. Ceram, ka tāda aktivitāte arī turpināsies un saglabāsies. Bet tālāk ejam atskatā uz pasākumiem, kas bija pagājušās nedēļas beigās.


Pasākumu atskats



Pagājušajā nedēļas nogalē notika dažādi pasākumi, un kādos no tiem arī mūsu komandai izdevās būt klāt, un tajos piedalīties, kā skatītājiem. Bet ejam visam cauri pakāpeniski.


371 Battle - 20.12 - Grupu Etaps (Trešā Kārta)



Pagājušajā piektdienā, 20.12., Kaļķu vārtos, notika Trešā Kārta, kurā tika noskaidroti finālisti, kas jau tālāk cīnīsies par galveno balvu.


Aiz cieņas pret 371, neminēsim, kurš vinnēja, vai kurš zaudēja, un kas šobrīd ir finālā, bet varam teikt, ka šis bija super karsts pasākums. Jo visi, kas bija ieradušies, bija gatavojušies. Kādiem no dalībniekiem izdevās viss, kādiem nekas no tā ko bija domājuši, bet šoreiz 5i eiro ieeja pilnībā atmaksājās. Tāpēc iesakām, sekot līdzi, kad tiks izlikts Youtube šī etapa video. Jo esot uz vietas viena otra cīņa bija tik līdzīga un intensīva, ka gribētos dzirdēt vēl un vēl, lai saprastu, vai rezultāti tieši tādi arī sanāk no ieraksta klausīšanās puses. Kādi no mūsu favorītiem tiek tālāk.


Patīkami bija vēort arī tiesnešus, jo šajā reizē dalību pirmo reizi ņēma – Arturs Skutelis. Un viņš nu dien spēja pateikt pareizu vērtējumu un savu redzējumu, pie katra no izpildītājiem, par plusiem un mīnusiem, jo šis ir viens no tiem retajiem Latvijas repa izpildītājiem, kas ļoooti skrupulozi pieiet savu skaņdarbu radīšanai, līdz tie tiek publiskoti, līdz ar to arī analizēt spēj pavisam no cita skatu punkta, un emocijas nolikt malā. Vēl bija labs novērojums no viņa, attiecībā uz publiku un aizrādījums no viņa puses, kas tika izteikts. Un te, cepuri nost. Jo nereti tieši šādu auksto dušu atnākušajiem vajag saņemt, lai spētu sevi savākt laicīgi.


Ja iepriekšējās reizēs bija sašutums, ka nevar filmēt un fotogrāfēt cīņas karstumu, tad šajā reizē tas pat neradīja īpašu problēmu atnācējiem. Ja kāds ko centās, tad apsargi atgādināja par to, ka vajag cienīt organizatorus, un neviens šī iemesla dēļ ārā netika izlikts.


Iesakām sekot līdzi turpmāk, ko 371 no savas puses publicēs un kad notiks jau kārtējais pasākums.


EikshO (Kreisais Krasts) - 20.12 – Koncerts



Pēc 371 Grupu Etapa trešās kārtas, notika EikshO solo koncerts. Un bija prieks redzēt, viņa sarūpēto materiālu. Jo ja pareizi sapratām, tā bija viņa pirmā šāda veida pieredze vienam. Pati uzstāšanās bija kopumā laba, un bija prieks dzirdēt jau tos jaunumus, kas ir bijuši dzirdami mums šogad. Pagājušās nedēļas jaunums – Gājiens ar Zirgu; Pierādi; Nav Slinkums Ēst; Sliktākajai Versijai un vēl citi skaņdarbi. Lielākā daļa no mūzikas šiem skaņdarbiem ir radīti kopā ar trakamelodija. Ceram redzēt vēl kādu koncertu no EikshO puses. Lai arī viņš izteicās, ka necerēja redzēt tik daudz klausītājus tieši uz savu solo koncertu, kopumā gribētos teikt – fuij publikai kas bija nākusi uz 371, bet nepalika uz EikshO koncertu, jo savi 90% vnk ņēma un aizgāja. Bet varam teikt, ka tie kas bijām, varējām izbaudīt šo koncertu pilnībā. Paldies Tev EikshO, par šādu gada noslēgumu no Tavas puses. Respect.


TONIGHT - YL_365.zip



Aizvadītājā nedēļa, mēs savā Instagram kontā saņēmām informāciju par šo pasākumu. Lai arī nebijām pārliecināti, ka varēsim uz to ierasties, mēs bijām klāt tam karstumam, kas tur notika, ja ne pilnā laika apmērā, tad vismaz daļēji noteikti.


Cilvēki, bija ļoti daudz, un telpas – Tu jau zini kur, bija diez gan pilnas, salīdzinot ar citiem pasākumiem uz kuriem esam bijuši aizvadītajā gadā, ja protams neskaita mega koncertus, tādus kā Kreisais Krasts un tamlīdzīgi. Pirmo reizi klātienē varējām dzirdēt Prusax uzstāšanos, un varēja redzēt, cik labi viņš kā izpildītājs spēj sarunāties ar zālē atnākušajiem, un kā ir jāpiestrādā pie šova, no savas puses. Viņu šajā atbalstīja Beāte pie DJ pults, Steps un vēl daudzi citi kas bija uz skatuves.


Tas ko noteikti var mācīties, no šāda pasākuma, ir šova elementi un attieksme pret klausītājiem, atnācējiem. Varbūt nav gluži tā mūzika, ko mēs klausāmies ikdienā, bet koncerts kopumā bija interesants. Un novēlam arī turpmāk veidot šādus pasākumus, jo gados jaunākiem tieši šis ir tas, kas ir vajadzīgs un atbalsta savus izpildītājus godam.



Pasākumi drīzumā





Iesakām visiem, kam vien ir iespēja un vēlme, izbaudīt lielisku FreeStyle svētkus un zapti, atnākt 28.12 uz Timu Mintu, kur IPRS, un vēlāk arī DJ Martin Birch centīsies uzrīkot fantastisku Hip Hop ballīti.




Gads kopumā ir bijis vnk wow. Katru nedēļu berot ārā kaudzēm muzikālo jaunumu, pasākumu biežums un daudzums, un vēl daudz kas cits.


Arī mēs pacentīsimies gada sākumā izdot atskatu uz to, kas ir noticis visa gada garumā, no mūsu skatu punkta, ko mēs esam spējuši pamanīt, ieraudzīt, uzzināt.


Ja Jums ir kādas vēlmes, idejas, ko vajadzētu noteikti šajā atskatā pieminēt, rakstiet mums, un dodat ziņu. Jo šī mājas lapa un aktivitātes FB, ir bijušas vien no aprīļa sākuma, un iespējams, esam kaut ko palaiduši garām. E-pasts ir nemainīgs: hhnolv@gmail.com


Turpiniet mums sekot



Viena mīlestība!

bottom of page