top of page

49. nedēļas atskats

Šajā gadā ir pagājušas jau 49. nedēļas, un katrā no tām ir bijuši daudz dažādi notikumi. Lai arī mēs šim aktīvi esam sekojuši līdzi jau ilgi, tik no vasaras sākumā esam sākuši apkopot šo visu vienā kopējā atskatā. Un tomēr varam teikt, ka šis pusgads, kad esam izveidojuši šādus atskatus, notikumi, mūzika, albumi, EP, Mixtape, videoklipi, koncerti un vēl daudz kas cits, ir ļoti daudz, kas tikai priecē. Mēs arī redzam jūsu aktivitāti, un atbalstu, par ko mums ir prieks. Lielais paldies jau tiem grupu menedžeriem, kas mums sūta informāciju, par jaunumiem, apskatiem, preses relīzes. Liels paldies izpildītājiem, kas sūta savus skaņdarbus, lai tos ievietotu mūsu interneta radio. Liels paldies tiem, kas atsaucas uzrakstīt kādus pasākumu atskatus. Jūs visi esat vnk lieliski, un tikai kopīgi ir iespējams vēl ļoti daudz. Atgādinam, e-pasts saziņai ar mūsu komandu ir uz e-pastu: hhnolv@gmail.com


Ķeramies klāt pagājušai nedēļai. Tā bija reti karsta un pilna ar viss dažādāko notikumu gaitu.


Muzikālie jaunumi


Pagājušā nedēļa iesākās ar jaunumu, kuru pamanījām vien pāris dienas vēlāk, un tomēr varam to minēt kā pirmo pagājušās nedēļas jaunumu. Кирилл, Аввакум, Слава – Вечер. Patīkams skanējums, un prieks, ka arī šajā nišā ir jaunumi.

Prieks redzēt, ka Latvijas krievu izpildītāji ir ar vien vairāk pamanāmi un rūpējas par jaunumiem no savas puses. Un par tādu jaunu bija parūpējies izpildītājs no Jelgavas puses. O G Bastard По встречной.

Tad sekoja jaunums no izpildītāja Nalim. Viņš ņēma dalību arī nedēļas nogalē esošā pasākumā TUSS. Un jaunums no viņa bija - Каждый Новый День.

Un tad sekoja jaunums, vienam no KOHORTA puišiem – Sandis. Dziesmas nosaukums – Rauts. Šis ir spēcīgs un labs skaņdarbs. Prieks klausīties.

Par nākamo jaunumu parūpējās Nelietis – Pisaks. Var redzēt, ka šis izpildītājs meklē savu stilu un veidu, kā sevi pasniegt, un kas varētu būt pietiekami labi priekš viņa klausītāja.

Pēc ilgāka laika arī DREFF piedeva uguni jaunumu sērijai, kas parādījās pagājušā nedēļā. Skaņdarbs – FATALITY.

Vēl no jaunumu puses ir vēl viens izpildītājs, kas jau kādu laiku sevi prezentē mūsu platuma grādos. Yvan Cray - HOLY GUN JAW.

RZX ir viens no jaunumiem, ko sarūpēja mums šajā gadā sadarbībā ar KNOPS un Hotroom Studio. Un no viņu puses ar ir šis jaunums – Pie Dirsas.

Edavārdi beidzot, iedeva patīkamu pārmaiņu no savas puses, ar klasisko skanējumu. Un tam palīdzēja notikt – vīnkalns. Dziesma – Baro man.

Un tad ar patīkamu pārsteigumu parūpējās apvienība – alter. Viņiem kopdarbs ar Kurts. Ļoti patīkami dzirdēt šo izpildītāju no jauna. Viena daļa no mums jau sen gaidīja, kad kas būs. Un te dziesma – “Par daudz”. (informācija no menedžeres) --> Piesakot savu vārdu uz Latvijas mūzikas skatuves, klajā nācis jaunās pašmāju muzikālās apvienības “alter” pirmais singls “Par daudz”. Tas tapis kopā ar vienu no latviešu hip hop mūzikas žanra pionieriem reperi Kurtu no savulaik leģendārās grupas “S’T’A”.


Apvienības pirmais singls “Par daudz”, kas radīts sadarbībā ar reperi Kurtu, klausītājus aicina neviļus aizdomāties par to, cik daudz no tiem mērķiem un pienākumiem, ko nereti sev ikdienā izvirzām un uzņemamies, ir nesavtīgas sevis “sadedzināšanas” vērti. “Ikvienam no mums ir simtiem iespēju sevi realizēt, pierādīt, apliecināt, sasniegt citu vai sevis izdomātas virsotnes. Un skaidrs – jo vairāk darīsi, jo vairāk izdarīsi un sasniegsi. Tiesa, ilgtermiņā šāds non-stop skrējiens visbiežāk sniedz nevis gaidīto gandarījumu, bet gan tevi izdedzina kā kvēldiegu spuldzītē, liekot galu galā apstāties un pārvērtēt to, kas tavā dzīvē ir patiesi svarīgs un kā dēļ vispār ir vērts sevi izdzīt līdz nespēkam,” par dziesmas vēstījumu stāsta hip hop mākslinieks Kurts. “alter” un Kurta kopīgais singls “Par daudz” tapis ierakstu studijā “DFE”. Singlu producējis mūziķis Mārtiņš Gailītis jeb Marka no grupas “Double Faced Eals”.

Tad no jaunajiem izpildītājiem - $irmai$ izdeva skaņdarbu – Visiem Tusēt.

Un tad nedēļas noslēgumā MESA – Tas bij stulbi.


Vai tas ir viss, kas ir atrodams pie muzikālajiem jaunumiem? Nē. Ir vēl, un tas viss noticis ir pagājušajā nedēļā.


No jaunumiem, kas līdz mums nonāca ir izpildītāja Wazzik veikums, pavisam nesenā vēsturē. To var atrast soundcloud.


Bītmeikeris Oporio ir sarūpējis kādu laiciņu atpakaļ – Elon Musk (instrumental)


Izpildītājs BURS no Latgales puses, sarūpēja patīkamu jaunumu PUORI VYSAM


Tomb Ray izlaida dziesmu – snova



Toties Trap Love, kuru varēja dzirdēt arī podkāstā, izdeva skaņdarbu – Solīju Mātei


Kā saka ŪGA, vecā dziesma jaunās skaņās ar videoklipu. LG ir HH

Bruno Reiss – cilvēks kas organizē un darbojas par un ap 371 izdeva dziesmu – Nepietiek Laika.


Vēl bija arī Denijs ar dziesmu Uztin Vēl Vienu, bet šobrīd ir uz pārstrādi, un kad būs gatavs, būs atkal pieejams arī visiem citiem.


Pie tāda jaunumu biruma, iespējams, kaut kas ir palaists garām, bet vai tas ir viss kas notika pagājušajā nedēļā? O nē. Ejam cauri pārējam, kas notika pagājušajā nedēļā.


Citi jaunumi


Kā jau ik nedēļu, pierasts ir Karsts Karsts, un šajā reizē bija Sudrabu FAM – Sirds un Aifs. Patīkami dzirdēt, ka Sirds ir pietiekami paškritisks par uzstāšanos Ozola koncertā un to, kā un kas notika tur. Respect.

Jau labu laiku Ozols mūs lutina ar izgriezumiem no saviem koncertiem un pasākumiem. Un te ir Klints Īstvuds no Siguldas koncerta. Tie kas tur bija uz vietas, teica, ka tur bija vnk super.

Pirmais podkāsts “Mēs esam Talsi” ir saruna kopā arī TRAP LOVE, kurš arī palaida savu jaunumu.

5. decembrī hiphopa izpildītājs un mūzikas producents SANDIS, īstajā vārdā Sandis Kalniņš, izdeva savu debijas EP “SEV”. "EP koncepcija, nosaukums un tituldziesma “SEV” runā par laika posma noslēgšanos, kas nav ļāvis doties tālāk un mesties jaunos izaicinājumos. Savā ziņā tas simbolizē viedokli, kas iekšēji tirda, bet paliek cilvēkos. Lai arī kas notiktu, pēc negaisa vienmēr būs saule.” stāsta SANDIS.

“SEV” ir SANDA pirmais mazā izmēra albums, kas tapis 2019. gada rudenī. Tajā iekļautas 4 dziesmas, tostarp singls "Rauts". Albums pieejams straumēšanas servisos "Spotify", "Deezer","iTunes", kā arī citos.

SANDIS līdz šim sadarbojies ar tādiem mūziķiem un mūziķu projektiem kā KOHORTA, Dzelzskalns, Puriic, Grafomāns, Strauts, Retrace My Life, Harta un citiem. <-- (info no menedžera)


TVNET, savus klausītājus lutināja īpaši, un varēja iepazīties tuvāk par un ap Prusax izdoto albumu. Ja Tev nav 18, pie raksta klāt netiksi.


Karsts Karsts # ArhivosIr

Toties DJ Martin Birch, piedāvā ievērtēt savu sniegumu pie platēm.

Nātre, ir gatavs atgriezties 371, un meklē sev pretinieku.

Panda Battle piedāvāja redzēt cīņu starp diviem – Rassel Person (LV) vs GRN (EST)

Un 371 piedāvāja redzēt cīņu starp Cīgu Pārdevējs vs Dainārs

New Wavy Lielkoncerta atskata video

Vēl LSM bija sarūpējis diskusiju, kurā dalību ņēma arī Ozols.


Ko mēs varam uz šo visu teikt – CRAZY nedēļa. Trakoti daudz dažādu jaunumi, gan mūzikas, gan notikumi kā tādi. Jums šķita, ka reperi un hiphop kultūras cilvēki ziemas laikā dodas ziemas miegā? Nekā. Viņi mūs apber ar daudz dažādiem jaunumiem. Kā arī citi mēdiji ir sākuši izrādīt interesi par šo kultūras daļu, un aicina uz dažādām diskusijām, raidījumiem, pasākumiem.


Turpiniet mums sekot



Viena mīlestība!

bottom of page