top of page

47. nedēļas atskats

Gads ar lieliem soļiem tuvojas noslēgumam, un to var just arī aktivitātēs, kas notiek mūziķu pusē. Pēc pasākumu daudzuma un regularitātes, to pateikt noteikti nevar. Katra nedēļas nogale, skatoties pēc mūsu mājas lapas kalendāra, ir pilna ar super lielu dažādību. Pasākumi nenotiek tikai Rīgā. Tie notiek ar citās Latvijas pilsētās, un par to var tikai priecāties. Lielāks klusums ir no muzikālajiem jaunumiem, un tas nav nekas neparasts, jo vairāki mūziķi ir teikuši, ka rudens/ziema ir tas periods, kad tie strādā pie sava jaunā materiāla, un ir vien šad un tad pamanāmi kādā pasākumā, bet tā darbs, darbs, darbs. Par ko mums, klausītājiem ir tikai prieks. Jo spējam viņu ieguldīto darbu, novērtēt, apmeklējot pasākumus, pērkot biļetes, albumus, merchu, visu ko spēj piedāvāt mūziķis vai apvienība.


Cik šobrīd ir informācija, tad Arstarulsmirus strādā pie materiāla un gada sākuma mēnešos būs ārā. Tā pat pie pilnīga jauna FRESH strādā ansis, vēl arī puiši no Latgales MKH41. Arī mēs strādājam pie tā, lai Jums būtu vēl vairāk informācijas ko lasīt nākamā gadā! Arī mums ir padomā viens otrs papildinājums, bet par to jau tuvāk laikam.

Bet pirms ķeramies klāt jaunumiem, pakavēsimies pie pirmās nedēļas dienas.


Pagājušajā nedēļā, pirmā diena nedēļā bija 18.novembris. Tas ir nozīmīgs datums, gan tiem, kas ir uz vietas Latvijā, gan tiem, kas ir ārpus Latvijas. Šī ir viena no nozīmīgām dienām, jo tie ir mūsu svētki, kad 1918.gada 18.novembrī tiek proklamēta mūsu valsts. Un mēs lūkojamies savā arhīvā, vai mums ir tādi skaņdarbi, kuros būtu patriotiska pieskaņa, noskaņa, teksts, un vai vispār Latvijas HipHop kultūrā ir kas tāds atrodams.


Un te jāsaka paldies Reikam, ka viņš pirms 3im gadiem bija jūtami piestrādājis, lai mums būtu tāds skaņdarbs. Un tas ir # ParLatviju. (2016.g. 10.nov)

Vai tas ir vienīgais skaņdarbs, kuru Reiks ir sarūpējis Latvijai un mums? Nē. Pirms gada, dienu pirms svētkiem, plašākai publikai tika prezentēts vnk skaņdarbs ar nosaukumu – Latvija. Un prieks, ka šis izpildītājs, neskatoties uz visu, spēj un grib radīt skaņdarbus, kas uzmundrina visus. Paldies Tev par to. (2018.g. 17.nov)

Un tad mūs sasniedza ziņas, ka ir vēl kāds skaņdarbs, kas ļoti labi iederas un ir atrodams arhīvos. Tas ir izpildītājs Nakts. Arī viņš ir radījis, skaņdarbu - Vienīgā, kas liek aizdomāties, padomāt, un novērtēt to vērtību, kas mums ir. Sava valsts. (2018.g. 9.dec)

Lai arī tas bija muzikālajos jaunumos pagājušajā nedēļā, šis skaņdarbs arī iederas pie patriotisma un lepnuma par valsti, līdzcilvēkiem. Un to radījis ir Nakts Varoņi.

Ielūkojoties vēl mūsu arhīvos, atrodam šādu skaņdarbu, kurš ir vēl senāks, par iepriekš minētajiem. Pie tā piestrādājuši ir Intars Logins | R.2.R.S. Šiem puišiem ir labi zināms, ko nozīmē iestāties par valsti, un to aizsargāt, un cik ļoti ir svarīgi tas visiem kopumā. Un skaņdarba nosaukums – Latvijai Kas Mūsu. (2014.g. 6.marts)

Ja turpinām tematiku patriotisms, un mūsu valsts, mūsu valoda, varam pieminēt arī šādu skaņdarbu, par kuru parūpējās savulaik Rays – Par Latvisku Latviju. (2012.g. 12.februāris)

Un uz beigām piemiņai, par Latviju, gribētos ielikt vecāko skaņdarbu, kas ir atrodams arhīvos. Tas ir izpildītājs, kuru pašā sākumā visi iepazina ar vārdu – Gacho. Vēlāk kā Gatis Irbe, un šobrīd kā MESA. Bet kas ir tas skaņdarbs? Mūsuprāt, tas ir skaņdarbs, kurš pa šiem gadiem ir atskaņots neskaitāmus milijonus ja ne miljardiem reižu. Tas ir, var teikt, pirmais patriotiskais skaņdarbs, kuru mēs atceramies un zinām. Mēs domājam, ka Jums arī ir skaidrs, kas tas ir par skaņdarbu. Sprīditis. (2009.gads)

Paldies visiem, ka mums ir šīs mājas, ka varam kopā dzīvot, varam būt draudzīgi, aizstāvēt savas mājās, savus tuvākos un pastāvēt par šo.


Noteikti iedrošinām izpildītājus, radīt vēl vairāk skaņdarbus, kas ir par Latviju, par šo zemi, patriotiska rakstura. Mēs protams, gribētu, lai uz nākamo gada 18. novembri, šādi skaņdarbi būs vēl vairāk, bet lai ko tādu rakstītu, ir jābūt tai mazajai uguntiņai sirdī. Un jādomā, ka tāda uguntiņa ir katrā no mums. Varbūt noklausoties šos skaņdarbus, atkal, tā atkal mūsos iedeg.


Bet tagad ejam cauri tiem muzikālajiem jaunumiem, kas tad bija mūsu ausīm saklausāmi un atrodami.


Muzikālie jaunumi


Jā, pagājušā nedēļa iesākās ar 18.novembri. Kas ir lielākai daļai brīvdiena un iespēja sajust ne tikai brīvdienas sajūtu, bet ko īpašu. Un ja arī mēs izteicām vēlmi, kaut būtu vairāk patriotisko skaņdarbu, tad par šādu pārsteigumu parūpējās KRI$ - Dziļi Sirdī. Paldies, par unikālo iespēju, mums šo iekļaut mūsu interneta radio. Un šī dziesma jau ir apritē.

Izpildītājs XRL ir palaidis savu merchu pieejamu citiem, jau kādu laiku, un piedāvā jaunu skaņdarbu no savas puses – SliktasMeitenes.

Un tad par video jaunumu parūpējās izpildītājs, kas nedēļas beigās organizēja milzīgu koncertu, noslēgumu sāgai. Šis skaņdarbs ir atrodams albumā – Neona pilsēta, pašās beigās. Tātad Ozols – Mūžība.

Un tad protams nāca ārā Kreisais Krasts. Viņi ir super pastrādājuši pagājušajā gadā, un piedāvā mums, nedaudz citā skanējumā jaunumu. LEGENDS. Paldies viņiem par šo.

371 šajā gadā notiek dažādi notikumi, un paši iesaistās dažādos projektos, par ko prieks, pašā battlā arī ir šādi un tādi negaidīti pavērsieni. Bet par to visu runāsim, no savas puses pēc sezonas. Šajā gadā, zem maskas un it kā citiem nezināms ir izpildītājs – Cīgu pārdevējs. Puisim labi sanāk, un daudz strādā pie tā, lai būtu interesanti. Un līdz ar to, viņš ir sarūpējis muzikālo jaunu no savas puses. Nelaiž vaļā.

Un tad pie nedēļas beigām bija dzirdams jaunums no Šaks – Par visu un neko 11.19 Neliels īss darbs, ar domu plūdumu no savas puses.

Un tad par jaunumu parūpējās Puriic, un nelielā informācija no menedžera, kas darbojas šajā visā iekšā ļoti aktīvi:

Puriic, gatavo jaunu relīzi un liecina, ka viss iet straujiem soļiem uz priekšu. Paralēli saviem solo darbiem ir repa grupas “KOHORTA” dalībnieks. Savulaik debitēja arī repa festivālā "Ritms un plūsma".

“Lai tiktu tuvāk” ierakstu veicis un apstrādājis Sandis Kalniņš, kas arī darbojās repa grupā "KOHORTA". "Singla vēstījums ir kavēšanās atmiņās par piedzīvotiem košiem laikiem, kad attiecīgā situācijā bija jāveic izvēles, bet stāsta varoņi par šādiem soļiem nav bijuši vienis prātis.", tā autors. Mūzikas video singlam "Lai tiktu tuvāk" ir pirmais vēstnesis nākamā gada sākumā gaidāmajam "Puriic" relīzei. Par video parūpējies Artis Dzelzskalns. Pavadījumu veidojis pats Mārtiņš Purmalis un uzlabojumus palīdzējis veikt Noitro, jeb Edgars Trops no apvienības "Misters un Nospiedumi".

Tev ir muzikālie jaunumi? Vēlies, lai par tiem uzzina pēc iespējas vairāk cilvēki, lielāka publika? Tev ir dota tāda iespēja.


Raksti mums uz hhnolv@gmail.com


Citi jaunumi


Ir pirmdiena, ir Karsts Karsts, un šajā nozīmīgajā datumā, ir leģendāra saruna, jo šis mūsuprāt, ir viens no labākajiem DJ, kāds ir mums. Tas ir kaifs, redzēt kā spēj darboties pie pults, un kā viņš to brīvi dara. Par to mēs varējām paši pārliecināties dažādos pasākumos, kuros bijām šajā gadā. Un kas gan ir šī leģenda? Mixmaster AG.

Un tad par jaunumu kopumā parūpējās Tripple Sex, izlaižot ārā savu EP. Meklē visos iespējamos straumēšanas vietās, šo jaunumu. Viens no skaņdarbiem, no šī EP ir – Zils un Sarkans.

Ar mini ieskatu, kas notiek studijā, kā jūtas izpildītāji, padalījās cita leģenda, kas ir mūsu platuma grādos. Rey cepuri nost, ka spēj sevī saglabāt to enerģiju joprojām, pa šiem gadiem. Un ir tikai audzis savā izpildījumā.

Jau vairā kā gadu, youtube ir pieejams projekts, kurā dalību ņem dažādi Dj, no dažādām vietām Latvijā. Tas saucas Breathe. Kas tajā notiek? Dj rāda savu prasmi un māku samiksēt, dažādus skaņdarbus un tas viss notiek izmantojot veco, labo vinilu. Un ir pieejama jau 83 epizode, kur dalību ņem DJ un vnk lieliska personība no Rēzkenes – DJ Valns. Kā viņam sanāca un ko viņš samiksēja, var dzirdēt šeit.

Viens no MKH41 apvienības, ir Pluto. Jau iepriekšējos gados dažādos pasākumos, kas ir bijuši rīkoti Vecrīgas apkaimē, ņēma aktīvo dalību un sevi parādīja, kā augsti potenciālu izpildītāju. Un ir sarūpējis nelielas rīmes, pārdomās par to kas notiek Rīgas pusē.


Pasākumu atskats


Pagājušajā nedēļā bija vairāki pasākumi, bet viens, par kuru arī mēs gribam līdzdalīt savas domas un novērojumu, emocijas, ir Ozola koncerts Neona Pilsēta – Sāgas noslēgums. Koncerts notika Rīgā – Dzelzceļnieku muzejā. Šī vieta ir populāra ne tikai kā muzejs, kurā var aplūkot unikālus eksponātus, bet arī notiek daudz, dažādi pasākumi. Un šis koncerts bija nozīmīgs visādā ziņā. Gan ar to ka apritēja gads, kā ir izlaists šis albums, gan arī tāpēc, ka Ozols ir spējis sev apkārt pulcēt daudz un dažādus izpildītājus, kā arī atbalstu sniedz daļai no jaunās skolas izpildītājiem.


Koncerta sākums, pēc biļetes – 19.00. Bet tā ir laikam latviešu repa scēnas klasika, ka tas ir ieejas laiks, nevis pasākuma sākuma laiks. Kas protams ir skaidrs, ņemot vērā, to cilvēku masu, kas bija atnākuši uz šo koncertu. Apmeklētāju rindās bija ne tikai jauni cilvēki, un Ozola vienaudži, bet bija arī ļoti daudz ģimenes ar bērniem. Tas iedeva savu šarmu kopējajai pasākuma apmēklētāju ainai.



Pasākumu iesildīja jau solītais mākslinieks ar saviem draugiem. Un tas bija Sudrabu Sirds. Šim izpildītājam ir daudz labi skaņdarbi, kurus ir bauda klausīties ierakstā, bet uz vietas bija jūtams, enerģijas trūkums, ar ko sevi prezentēt, patiesi lielai publikai. Jo dienas sākumā Ozols bija paziņojis – ka visas biļetes ir izpārdotas. Tātad – pārpildīta zāle, kas tā arī bija. Apjautājāmies vairākiem, kas bija ieradušies uz vietas, un klausījās koncertu kopumā, kāds ir bijis šis sākums, tad klausītāji bija visnotaļ iejūtīgi, pret Sudraba Sirds uzstāšanos, jo viņš ar savu komandu iepriekšējā vakarā bija sevi izlicis ārā Talsos esošajā pasākumā. No visas komandas gribētos uzteikt – Sudraba Aifs. Viņš iedeva vajadzīgo enerģiju no savas puses klausītājiem. Tāda enerģija pietrūka kopumā iesildīšanā. Un ne velti, atsaucība no publikas ar skaļiem saukļiem diži nebija. Novēlam, uz priekšdienām, sagrupēt savus spēkus, pa dienām, lai klausītājs varētu vairāk izbaudīt pasākumu.



Sudrabu Sirds ar savu komandu, uzstājās līdz aptuveni 20.45. Un visi bija ļoti noilgojušies redzēt un dzirdēt Ozolu, bet viņa iznācies bija vien pēc vairāk kā pusstundas. NiklāvZ pie DJ pults centās izklaidēt publiku, bet kopumā visi bija diez gan saguruši, gaidot mākslinieku, kam par godu bija sanākuši. Un uz aicinājumiem saukt Ozolu, atsaucība ar katru nākamo aicinājumu samazinājās.

Smaidu izraisīja, zālē esošā publika, kas tā vietā, lai sauktu Ozols, izpildīja jau mūsu iepriekš pieminētā statusa slaveno skaņdarbu – O Z O LS. Šo mazo skaņdarba epizodi atnācēji izpildīja ar uzcītību un vairākkārtīgi.


Lai arī īsi, pirms, nāca pats vakara vaininieks, publikā bija jūtams panīkums, līdz ar Ozola ierašanās uz skatuves, bija jūtams, ka klātesošie sāka pamosties no miegainā ievada. Un līdz pat pasākuma beigām publika bija ļoti uzlādēta, ar neticami daudz, pozitīvām emocijām. Šādas emocijas spēj sniegt tikai tie, kas zina kā ar publiku strādā un kā sevi pasniegt. Un Ozols to prata pilnvērtīgi.


Žēl bija, to vecāku un bērnu, kuri nespēja noklausīties koncertu līdz galam un nācās doties prom ātrāk, vai tos kuri gribēja noķert vilni ātrāk, bet visā kopumā pasākums bija labi pārdomāts un interesants. Kā jau ikvienā pasākumā, neiztikt bez kādiem brāķīšiem, kas kādai ausij varēja šķist kā defekts, bet bez tiem brīžiem pārējā komanda kas rūpējas par pasākumu kopumā nespētu mācīties un sevi pilnveidot.



Seko līdzi mums



Viena mīlestība!

bottom of page