top of page

45. nedēļas atskats

Ir pagājusi vēl viena nedēļa, kurā ir notikušas dažādas aktivitātes, un notikumi. Sākot no muzikāliem jaunumiem, līdz pat dažādiem interesantiem pasākumiem. Iespējams šī ir bijusi viena no klusākām nedēļām, bet iespējams, tā sākotnēji var tikai šķist.


Muzikālie jaunumi


Ar ko tad iesākās pagājusi nedēļa no muzikālajiem jaunumiem. To atklāja izpildītājs XRL. Šis izpildītājs nāk no Jelgavas, un jau ilgāku laiku strādā pie savas mūzikas un to atrāda arī citiem. Pagājušā nedēļā varējām iepazīties ar skaņdarbu - # 8MILE.

Turpinājumā cita Zemgales pilsēta – Dobele. No turienes nāk Hotroom Studio, kurā darbojas un ierakstās jau zināmi izpildītāji – KNOPS; RZX; Jānis Bumburs; Dubovs un citi. Un tagad sevi piesaka izpildītājs Corners ar dziesmu Bailes.

Tie, kas klausās mūsu interneta radio, noteikti ir pamanījuši, ka ik pa laikam var dzirdēt arī latgaliski neskaitāmi, labus skaņdarbus, un tam ir savs pamats. Jo Latgales pusē ir vēsturiski bijuši vairāki izpildītāji, kas sevi oriģināli piesaka. No tās puses nāk arī, iespējams, spēcīgākā meiteņu repa izpildītāja - ŪGA. Nedēļas noslēgumā varēja dzirdēt MKH41 pirmo video no albuma “Latgaļīšu Reps”Intro. Tikai nedaudz pacietības, un viņi sevi pieteiks ar labi daudz spēcīga materiāla, jo top albums. Prieks klausīties, ka tajā pusē, ir spēcīgi un radoši izpildītāji.

Un tur pat nedēļas beigās, informāciju par jaunu izpildītāju, vismaz ar nezināmu skatuves vārdu – Wikus, ar diez gan interesantu, un dziļu domu pilnu skaņdarbu. # musdienupadauza. Zem dziesmas ir arī vārdi, kurus var lasīt, skaitīt, dziedāt līdzi. Šim noteikti ir potenciāls uz priekšdienām, radot ko šādu.

Un tad notika tas, ko mēs, hiphopnolv, gaidījām jau ilgāku laiku. Tie kas seko līdzi, jau zina, ka Liepājā ir mega daudz reperi. Un nevar teikt, ka viņi ir līdzīgi, jo katram ir savs raksturs, skanējums, pieeja saturam. No šīs pilsētas nāk arī tāda grupa/apvienība kā 3PK. Šī grupa ne tikai spēj izdot superīgus skaņdarbus, visi kopā un tos prezentēt ar super jaudu, bet arī katrs atsevišķi ir unikāli labs. Un ar lielisko vārdu spēli prezentēja sevi – Sprūds. Ar lielisku darbu – Dzīvs. Bīts ļoti labi iederās šajā skanējumā, un tam ir jāsaka paldies 1s kas toties nāk no Ventspils. Uzliec uz loop, un klausies šo, vai arī klausies mūsu interneta radio. Paldies Tev, par šo iespēju, šo svaigumu pievienot mūsu radio playlist.

Vēl noteikti ir jāpiemin interesants stāsts, skanējums ko piedāvāja, retums mūsu paltumu grādos, bet ceram, ka tas ir tikai uz šo brīdi. Soundcloud izvēlētais vārds ir – JoL, jeb Jolanta Stricka. Ar skaņdarbu – viss labi. Ievērtējat arī jūs - links uz skaņdarbu.


Atgādinām par iespēju iesūtīt savus skaņdarbus pie mums, lai tie aizpildītu radio playlist skanējumu tik tālu, ka dzirdēt varētu tikai un vienīgi jaunradītos.

Tamdēļ sūtam uz hhnolv@gmail.com un paldies Sprūdam, kas no šīs pagājušās nedēļas jaunumiem to jau ir izdarījis.


Citi jaunumi


Lai arī muzikālie jaunumi nav bijusi bagāti raibi ar masu, kā daudzumu, tad ir bijuši pietiekoši spēcīgi un sevi pieteikt spējīgi.

Kā jau esam pieraduši visi, nedēļai ir jāsākas ar Karsts Karsts podkāstu. Un sākam ļoti stipri nervozēt un uztraukties, ja tas nav pieejams. Un te ir jāsaka, mega paldies šiem puišiem, ka rada šādu materiālu.

No malas jau škiet – kas gan tas ir, ierakstīt vienu podkāstu, pie ieslēgtas kameras? Tīrais sīkums. Tas ir tik pat liels sīkums, kā pamēģināt uzrakstīt atskatu. Bet tik maldinošs tas izskatās tikai no malas. Ne atskata veidošana, ne intervijas, kur nu vēl podkāsti, nav 5min darbi. Tie aizņem laiku, enerģiju. Un redzot ar kādu enerģiju un kvalitāti pieiet šim jautājumam Jenots ar Abru, tad var teikt, cepuri nost un vēlam attīstīties un pilnveidoties. Un lai labāk saprastu, kā var palīdzēt, tika izlaists video.

Jums tak patīk tas ko viņi dara! Tad kāpēc nepalīdzēt mēnesī, kaut vai ar minimāli iespējamo palīdzību 2$. Tas nu dien nav daudz. Un ne velti puiši saka. Ja visi tie, +/- 500, kas jau šobrīd skatās dažādās platformās, iespējas darboties vēl aktīvāk un interesantāk palielinātos. Mūsuprāt, tas nu dien nav daudz, bet par šo mazumiņu, viņi spēj sarūpēt mums daudz patīkamu brīžu.


Un līdztekus šim informatīvam video bija arī jau iemīļotais Karsts Karsts pokāsts, un šajā reizē tas bija kopā ar Punkts uz I un Toms Rings.

Mūsu platuma grādos ir viens izpildītājs, kas ir spējis Arēna Rīga, dabūt pilnu ar saviem atbalstītājiem, faniem un mūzikas mīļotājiem, un tas ir neviens cits kā MESA. Un mums tiek dota iespēja ieskatīties aizkulisēs, topoša mēģinājumā, skaņas un citos knifos, kas ir gaidāmi tuvākā laikā koncertā.

Pagājušā gada beigās bija super varens pasākums. Biļetes tika izpirktas ļoti ātri, un daudzi palika ar gariem deguniem. Un tas bija PKI koncerts. Tas notika Noliktava Nr.3. Šai apvienībai savākt pilnu Noliktavu bija ļoti vienkārši. Tagad, ir zināms, ka kādi no viņiem centīsies izdarīt ko trakāku, un piepildīt Palladium pilnu ar saviem atbalstītājiem. Un šķiet, ka šim izpildītājam tas varētu pat sanākt. Un tas ir visiem zināmais – ansis. Novēlam veiksmi un izdošanos, un tiksimies jau nākamā gadā tajā pasākumā. Tev noteikti tur ir jābūt.

Vēl pagājušā nedēļā iznāca 371 organizētā pasākuma batls, un redzams rounds, kurā dalību ņēma Irsis un Dzenis.


Pasākumu atskats


Pagājušajā nedēļā notika dažādi pasākumi, koncerti, prezentācijas. Bet mēs šajā reizē apskatīsim pasākumu sērijas turpinājumu, kas notika 7.novembrī Tims Mints – Hip Hop Jam VI.


Hip Hop Jam VI


Šo pasākumu no sākta gala piedāvā IPRS. IPRS ir vairāku aktīvistu, reperu, interesentu grupa, kuriem interesē reps, brīvrunu, un jam būtība kopumā. Šo pasākumu atklāja un vadīja Artūrs Brants. Mēs varētu teikt, ka viņš ir IPRS menedžeris un cilvēks, kas organizē un vada šo visu kopumu.

Šoreiz notika jau 6o reizi, šajā gadā, viņu veidotais pasākums, un varam teikt, ka šis noteikti bija viens no labākajiem pasākumiem, kuros mums ir bijusi iespēja būt.

Lai arī aiz loga bija pelēks, gluži kā šodien, un nedaudz līst, Tima Minta viesmīlīgās telpās saradās dažādi cilvēki, lai baudītu underground pasākumu, jo tāds tas arī ir. Pirms pasākuma varēja dzirdēt atsauksmes no V JAM pasākuma, kas bija noticis mēnesi pirms tam. Cilvēkiem tas bija paticis un arī IRPS bija pacilāti par to atmiņās esot.

IPRS ir radies pavisam nesen, 2019 gada pavasarī. Un radās, jo Emanuels atskārta, ka nav tādas vietas rīgā/Vecrīgā, kur varētu aiziet un parepot, ierīmēt, satikt līdzīgi domājošos. Un tā radās šie Hip Hop Jam pasākumi.


Vakara noteikumi ir divi:

1. Ja Tev patīk tas, ko dzirdi un redzi, esot uz vietas, necel roku, bet sit plaukstiņas.

2. Pilnīgi noteikti, filmē, Fotogrāfē, laid live un tago IPRS.


Tie ir galvenie noteikumi pasākumam. Viņiem ir divas devīzes, kas pavada šo pasākumu:

1. Galvenais ir nemīzt

2. Galvenais ir piedalīties.

No IPRS rindām, šoreiz dalību ņēma trīs: Emanuels; Trippy Marks un Olafs. Šis trio, un katrs atsevišķi, ir gana stipri un spēcīgi, lai varētu ieinteresēt atnācējus ar savu tehniku un pieeju tēmām un notikumiem.

Pēc Artūra, uz skatuves nāk visi trīs dalībnieki un prezentē sevi. Šajā reizē bija dzirdama gana labi sagatavots prezents, katram no dalībniekiem.

Pēc tam seko Fresstyle – tēmas katrs pats izdomā, un izsaka tos mikrofonā, un uz vietas puišiem ir jārada tēmas saturs. No malas jau šķiet, ka tas tak ir viegli. Bet salikt vārdus tā, lai tie skan un būtu vēl ideja, nav nemaz tik viegli. Un to pasākuma beigās var izmēģināt visi.

Vēl vēlāk ir tēmas, no avīžu slejām, kas ir interesanti – paklausīties, kā puiši tiek galā ar šādām konkrētām tēmām.

Un protams, pasākuma beigu daļā, jau minētā iespēja, zālē esošiem kāpt uz skatuves, un vai nu vieniem pašiem censties sevi pierādīt, uz kādu no bītiem, vai arī sacensties ar kādu no trim galvenajiem dalībniekiem.


Pasākuma beigās, kad jau ir afterparty, tika griezti vairāk vai mazāk hiphop izpildītāju skaņdarbi, pie kuriem varēja trakot, dejot un dziedāt līdzi. Šis formāts, noteikti ir retums, jo dzirdēt tīri LV hip hop, pie kura iegriezt kādu deju? Nu dien nevar bieži. Un novēlam, šādu pasākumu noslēgumu, atstāt, jo tas ir oriģināli un patīkami, kā pasākuma turpinājums.


Un noteikti pieminēšanas vērts ir DJ. Kurš gan šoreiz darbojas pie Mix, Remix? Tas bija neviens cits kā lieliskais Kriss Vaider. Lieliskas darbības pie DJ pults. Var just, ka nav pirmo reizi pie pults, un tik patīkami pārslēdz vienu bītu uz citu. Šādiem pasākumiem nu dien lielo artavu sniedz tieši DJ spēle un darbība pie pults. Un šī izvēle noteikti bija laba.

Varam vien novēlēt kopumā IPRS puišiem – turpiniet veidot šādus pasākumus. Visai kultūrai tie ir nepieciešami, un cilvēkiem arī. Un gaidām jau jaunu Hip Hop JAM turpmāk.


Pasākumi drīzumā


Šī būs viena trakota nedēļas nogale ar super daudz dažādiem pasākumiem, kas notiks paralēli.

Ieejot mūsu kalendārā, kas ir mājas lapas sākumā: www.hiphopnolv.com ir redzams, ka 5dien notiek 5i pasākumi, un 6dien vēl 4i.

Un tie pasākumi savstarpēji ir raibi un interesanti dažādām publikām.

Ieej , izvēlies, un apmeklē. Tik vienkārši tas viss darbojas.


Dalies ar draugiem ar šo rakstu, un ar jebkuru citi, kas Tev patīk.


Ja ir kādas idejas, vēlme nākt mūsu komandā un iesaistīties dažādos darbos, vai vēlies padalīties ar savu mūziku, vnk raksti mums: hhnolv@gmail.com


Esam aktīvi visās iespējamās platformās: Facebook; Instagram; Twitter; Reddit.


Seko, dalies un komentē.


Lai visiem veiksmīga nedēļa un tās nogale!

Viena mīlestība!

bottom of page