top of page

40. nedēļas atskats

Ir pagājusi nedēļa pēc pēdējā atskata.

Ķeramies klāt, kas tad tāds notika pagājušā nedēļa un kā pirmais, ieskatāmies muzikālajos jaunumos, jo šajā nedēļā tie ir bijuši daudz. Mēs saskaitījām 14 skaņdarbus. Divus skaņdarbus sarūpēja – Šaks, un veselus trīs - Sudrabu Sirds. Kopumā, šajā nedēļā ir interesanti skaņdarbi, ar atšķirīgu skanējumu un muzikālo pienesumu. Nu ko, ķeramies klāt!


Muzikālo jaunumu atskats

Nedēļa iesākumā Fakts saviem klausītājiem sniedz skaņdarbu – Kas Tu Esi.


Liepāja, arī šajā nedēļa sniedz saviem klausītājiem un faniem muzikālo jaunumu. Un par to parūpējas neviens cits kā Denijs x Reņģe – Katrs savā pusē.

Šaks – Īstenība (Pārmāsterāts)

Šis ir viens no diviem skaņdarbiem ko Šaks piedāvāja saviem klausītājiem.

Nelietis – Pilnas sirdis. Liels prieks redzēt, ka arī šis mākslinieks darbojas, rada jaunus skaņdarbus, kurus mums visiem kopā vērtēt un baudīt. Citi teiks, nekas īpašs, citiem gribēsies likt uz repeat šo skaņdarbu. Un te prieks, ka mums ir tik liela izvēle, ko izvēlēties klausīties vai nē.

Pēc ilgāka laika, ir iespēja dzirdēt Trakais Latvietis izdoto skaņdarbu. Kādi jau ir izteikušies, ka nav labs, citiem atkal iet pie sirds. Lielais vairums, šo izpildītāju atpazīst pēc viņa veidotā Blogu – Trakā Uzkoda. Trakais latvietis – Tu putnus neredzēsi (pied. Diona Liepiņa).


Pēdējā laikā, ir dota iespēja izbaudīt dažādību, ko spēj un var piedāvāt Kreisais Krasts. Tā kā viņu sastāvā ir liels pulks ar mūziķiem, kas arī individuāli, katrs ir personība, mēs varam iepazīties ar katra spēju pasniegt savu domu, izpildījumu un kopējo izaugsmi kopumā. Noteikti neaizmirstam, ka mēneša beigās 25. oktobrī būs Kreisā Krasta mega koncerts. Tev tur noteikti ir jābūt. Bet tikmēr varam klausīties - Ivans Baigais – TinJaTuTin.

Tūnats – 6klubs9. Šis ir vairāk vai mazāk, no jaunās skolas izpildījuma. Un šis noteikti nav tas sliktākais, ko var klausīties.

Pirmais skaņdarbs pagājušā nedēļā no Sudrabu Sirrds – No Manis (2017).

No vecās skolas pārstāvis Misters jau ilgāku laiku darbojas apvienībā – Nospiedumi. Šis ir viens no tiem izpildītājiem, kas ļoti piedomā pie skanējuma un satura. Ir patiesi prieks un bauda klausīties, arī pagājušās nedēļas jaunumu, ko viņi bija radījuši kopā ar LEILAI. Ja arī kokles elements Latvijas hiphop ir bijis izmantots jau iepriekš, tad plašāka publika to noteikti saista ar šo apvienību. Nospiedumi – Uguntiņa pied.LEILAI

Sudrabu sirds – Jaunība. (pied. Edgars Borkāns) Šis ir otrais skaņdarbs no pagājušās nedēļas piedāvājumi. Patīkams skanējums. Prieks klausīties.

Šaks – Samierinos. Šis ir otrais skaņdarbs no izpildītāja Šaks, un gribētos piekrist kādam no komentētājiem, kas bija izteicies youtube. Pilnībā piekrītam. Labākais no pēdējiem.


DREFF – Sev kā piemērs. Šis ir interesants skaņdarbs, un laba doma tajā izteikta.

Sudrabu Sirds – PiF un Pow. Šis ir trešais skaņdarbs. Kā saka, trīs lietas, labas lietas. Un paldies par šis nedēļas aktivitāti.

OlafsHooda prikols. Šis ir viens no IPRS apvienības dalībniekiem, un noteikti var teikt, ka šim mūziķim ir liels potenciāls un iespējas nākotnē. Prieks klausīties. Un tā tik turēt.

P.S. Tie ir muzikālie jaunumi, kurus esam atraduši mēs. Tavuprāt, te nav viss? Raksti mums uz FB: @hiphopnolv vai arī e-pastu: hhnolv@gmail.com

Nu ko, turpinām.


Citi jaunumi

MESA – par gaidāmo koncertu Arēnā Rīga. Šeit tiek pastāstīts, par niansēm, ar gaidāmo jaunā gadā gaidāmo koncertu. Ko ņemt vērā un kā tas viss izskatīsies. Šis ir diez gan noderīgi.

371 Battle: ELVIS LV vs Kjuumanis (2 sezonas atlase). Beidzot bija iespēja noklausīties, vienu dueli, par kuru arī mēs savā atskatā bijām minējuši. Noteikti var teikt, mjā, Kjuumanis ir spēcīgs pretendents ikvienam, kas viņam stāsies pretī.


STPES Podkāsts “Karsts Karsts” #32 Arī mēs katru nedēļu, gaidām šo podkāstu, lai varētu dzirdēt ko jaunu. Un sākas mini stress, ja tas vēl nav iznācis. Citiem patīk to klausīties vakaros, citi izmanto iespēju ķerties tam klāt, tikko tas parādās online. Un tiem, kam patīk šis formāts, noteikti iesakām atbalstīt viņus. Iespēja, kā to izdarīt? Spied uz linka.



Tik tālu ir dziesmu un citu aktivitāšu jaunumi, tālāk aplūkojam atskatus no pasākumiem, koncertiem, kas tad bija pagājušajā nedēļā.


Pasākumu atskats


HipHop Jam V


Jau piekto reizi šajā gadā, notika HipHop Jam. Šo rīko un organizē IPRS. Ja par iepriekšējo pasākumu bijām izteikuši savu kritiku un pārdomas, tad šis pasākums ar izpildījumu un lielo atsaucību parāda, ka šādus pasākumus vajag. Uz šo pasākumu bija interesi izrādījuši gan cilvēki no Valmieras, Salaspils, un cik dzirdēts, tad arī no Ventspils.

Uz to varam teikt, ka noteikti ne tikai mēs, bet arī visi pārējie gaidām nākamo reizi. Kā saka Emanuelsgalvenais ir piedalīties. Un šie ir precīzi vārdi. Šādi pasākumi ir noderīgi priekš visiem. Gan klausītājiem iespēja vnk paklausīties un pavērot izpildītājus, un vakaru pavadīt hiphop noskaņā, kas attiecīgi izpildītājiem dod vērtīgu pieredzi atrasties uz skatuves, kur ir klausītājs. Tam tomēr ir mini drudža piesitiens. Bet ja nekāpsi uz skatuves, nekad nespēsi ne to sajust, ne uzzināt kā ar to cīnīties.


StreetFood Halle


Kontrabandas tūre Liepāja


Noliktava Nr.3 – Afu-Ra

Jāsaka LIELAIS PALDIES organizatoriem, par iespēju baudīt, patiesi baudīt Latvijas platuma grādos. Pie mums lielas vai mazākas ārzemju zvaigznes nemaz tā neraujas braukt, līdz ar to mums ar vien vairāk būtu jāpalīdz organizatoriem, ar atbalstu un tas viss, kas no mums prasās, ir doties uz šādiem pasākumiem klātienē. Uz šo mega pasākumu, ieeja bija tikai 5i eiro, kas ir vnk ļoti zema cena.

Arī mūsu komandai izdevās apmeklēt šo pasākumu. Un varam ar prieku teikt, ka pasākums kopumā ir ļoti baudāms. Tā iesākumā b-boys/b-girls, pie dažādiem bītiem, ko atskaņoja AG, iemēģināja deja soļus.

Pēc tam uz skatuves kāpa dažādas vietējās slavenības, un zināmie izpildītāji. Tādi kā Kjuumanis; Kaizers; Nātre.

Un tad jau arī viss beidzot Afu-Ra.

Pievienojam pāris bildes; video, no saviem iespaidiem ar pasākumu.





Tik pat iespaidīgi tie pasākumi bija gan Liepājā, gan Rēzeknē.

Skill Deal 2019


Pasākumi drīzumā


Kontraflovs Rēzeknē


Apofeoz - Cosmos


Fono klubam 11. Edavārdi un Fono DJ team


Nātre & Tablis – Jelgavā



Prusax albuma A+ prezentācija



Kontraflovs Alūksnē


Jacques of S'T'A – Jelgavā


Marathon@SRC Rīga


Palcies skolā – Talsi


Pagājusi nedēļa bija karsta!!!

Tā turpināt!

Lai visiem izdevusies nedēļa! Viena mīlestība!

bottom of page