top of page

38. nedēļas atskats

Ir iestājies rudens. Ja vēl pagājušā nedēļā, bija brīdis, kad saule parādījās, tad pārsvarā, katru dienu bija daudz, daudz lietus, un mitrs, un nepatīkams, tad šī nedēļa ir iesākusies ar īstu aukstumu, kas tiem, kam nav apkures liek vilkt vairākas kārtas, lai kaut kā dabūtu siltumu.


Tomēr hiphop kultūra kopumā turpina uzturēt patīkamu temperatūru, ar dažādiem pasākumiem un notikumiem. Nu tad par tiem nedaudz vairāk:


  • Jau kādu laiku plašākai publikai tika nodots muzikālais jaunums no Dzelzkalns, ar nosakumu tam “Varbūt”.

Dzelzskalns ir ļoti aktīvs repa spēles spēlētājs, fotogrāfs, video filmēšanas un montāžas eksperts, kā arī uzņēmējs, kurš paralēli saviem solo darbiem ir repa grupas “KOHORTA” dalībnieks. Savulaik debitēja arī repa festivālā "Ritms un plūsma".


“Varbūt” ierakstu veicis un apstrādājis Sandis Kalniņš, kas arī darbojās repa grupā "KOHORTA". "Singls vēsta par pārdomām, izmaiņām savā dzīvē un rīcībā, kā arī par varbūtību kaut ko mainīt, lai arī cik neloģiski tas pašiem nešķistu.", tā autors. Mūzikas video singlam "Varbūt" ir pirmais vēstnesis nākamā gada sākumā gaidāmajam Dzelzskalna albumam.

Vairāk informācijas par Dzelzskalnu atrodi viņa sociālajos kontos:


  • Nedēļas vidū varēja sastapt Abru uz Loop Timā Mintā, un šķiet ka vieta un izpildītājs tā it kā būtu savās mājās. Jo tieši tur pirmo reizi darbībā hiphopnolv redzēja šo izpildītāju.


  • Nedēļas beigās savu koncerta tūri uzsāka Kontraflovs. Iesāka to 5dienas vēlā vakarā Talsos, un 6dien jau bija Ogrē. Redzot atsauces soctīklos, publikai abi šie koncerti ir gana patikuši. Pēc šīs tūres centīsimies apkopot visu tūri kopumā ar kādu atskatu par to.




  • Nedēļas vidū parādījās informācija, ka bū-š dod iespēju, saviem faniem tikt pie diska: "Sēdies Krēslā". Arī mēs izmantojām šo iespēju, savu krājumu papildināt ar šo CD matricu, un aprunāties ar izpildītāju dzīvē. Tas bija fantastisks mirklis.




  • Toties Skutelis atgādināja visiem mums, ka viņa albumam “Manī mīt”. 20. septembrī apritēja tieši 10 gadi. Wow. Apsveicam.



  • Vēl bija Slīmests Slaists darbības pie pults Local House.



  • Un nevar nepieminēt unikālu pasākumu Funk Freestylers Local Jam Session Vol.3 – Daugavpilī. Liels prieks, ka tajā pusē arī notiek pasākumi, un dod iespēju publikai vēl vairāk iemīlēties šajā visā, kas mums visiem patīk.




Neskaitāmi jaunumi. Tajā skaitā Muzikālā Bankā daudzie HH izpildītāji. Ieraugot svētdienas jaunāko TOP15, var teikt, apsveicam Singapūras Satīns, bet aicinām arī pārējos nemest plinti krūmos un balsot par saviem favorītiem. Sarakstu ar tiem meklē te.



Nebūtu slikti piemēram Kreisais Krasts ierindot augstāk, ne?

Par to, vai vispār Latvijas Radio 2 veidotā raidījumā vajadzētu ņemt dalību,

diskusija ir te.


Arī mūsu interneta radio, mēs neguļam, un atjaunojam ar muzikāliem jaunumiem. Un tie ir:


Denijs - Katrs savā pusē (pied. Reņģe)

Vilis - 5G mixtape

Teilors - Panda (remikss)

- Par vēlu (pied. Grafomāns)

- Pierādījums

- Viņi jautā (pied. Santa Lamé)

- Viena bedre

Zeļģis - sākums

#alexfoxz & Micha (south95) - Demo (ft. Bruolāns (MKH41))

Bruolāns - MKH staceja

MKH41 - O

Jukušais & Bruolāns - Pahmeļnais

Jukušais & Bruolāns - Pahmeļnais v2.0

Bruolāns & Alvo – Vuorkova


Un iedrošinām ikvienu, Ja Tu apmeklē pasākumus un Tev tā vien gribas par tiem uzrakstīt apskatu, recenziju, vai pārdomas, kuras vēlak varētu atainot šeit?

Raksti mums uz hhnolv@gmail.com un iespējams, spēsim sadarboties ilgtermiņā.


Tā pat mums vari sūtīt ja Tev ir muzikālais jaunums, esi atradis kādu vecāku skaņdarbu savā datorā, vai zini par kādu pasākumu, kas plānojas.

bottom of page