top of page

14. un 15. nedēļas atskats

Daudzi no jums zina, ka dažādi neparedzēti apstākļi mēdz apstādināt paredzētos procesus un ieviest savas korekcijas uz kādu laiku.

Arī mūs apciemoja savi neparedzētie apstākļi, liekot apstādināt daļu procesus attiecībā pret projektu un nu jau ierasto iknedēļas atskatu pārcelt uz nākošo nedēļu. Viss ir veiksmīgi atrisināts un esam atpakaļ ar divu aizritējušo nedēļu atskatu paku.



14. nedēļa



13. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

graafs - Pīpauze


2.vieta

Z0DIAKS - Viss būs labi, es apsolu.


3.vieta

3PK - XTRA SLOW SAG



13. nedēļas TOP3 Bīti

1.vieta

thundaa x kabeh - Ashtrays and Heartbreaks


2.vieta

Thomas Haze - Station


3.vieta

PANAMA - 100K




14. nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā



Reinis Kapone izdod otru studijas albumu “Dvēseles Aptieka”. Albums visu deviņu dziesmu garumā ir balstīts uz paša Reiņa cīņu ar saviem dēmoniem, par mentālo veselību, atkarībām un dažādo notikumu ietekmi uz viņu kā personību. ĻOTI spēcīgs albums, kuru būtu uzmanīgi un vairākas reizes jānoklausās katram, neskatoties, esi repa cienītājs vai nē. Albums, kurš bez garām diskusijām un pārdomām nonāk “ik pa brīdim jānoklausās” listē.

Reinim novēlam izturību un veselību. Tikai uz augšu!


"Dvēseles aptieka" ir konceptuāls un dziļi personisks albums, kas vienlaikus ir ceļojums dvēseles ārstēšanas līdzekļu meklējumos. Albumā iekļautas deviņas dziesmas un divi skiti (audiālas piezīmes).

Visu albuma dziesmu bītu (muzikālo pavadījumu) autors ir Latvijas lielākās hiphopa apvienības “Kreisais Krasts” biedrs un bītmeikers Trakamelodija. Ieraksts veikts “Kreisā Krasta studijā”. Albuma ierakstu un pēcapstrādi veicis Kaizers, apvienības “Kreisais Krasts” mūzikas producents. Atsevišķās dziesmās piedalās arī izpildītāji Sudrabu sirds un Brokss (no repa apvienības “Rīmdari”). Vāciņa dizainu veidojis atzīts grafiti mākslinieks Tron Karton.

Albuma nosaukums atspoguļo dvēseles dziedināšanas meklējumus. Vārds "aptieka" asociējas ar vietu, kur iegādāties līdzekļus, lai ārstētu savas vainas, taču līdzekļi dvēseles sadziedēšanai katram var būt dažādi – kādam antidepresanti, trankvilizatori, citam narkotikas un alkohols. Albuma ievada dziesmā mākslinieks piesauc repu kā terapiju. “Dvēseles aptiekā” atspoguļota bohēma, dzīves rutīna, panikas lēkmes, cīņa ar bailēm, pārdozēšana, psihoterepeita apmeklējums u.c. notikumi un sajūtas, kas saistītas ar paša mākslinieka piedzīvoto.

“Nāku no vides, kur runāšana par šāda veida problēmām tiek uzskatīta par vājumu. Izpratni par garīgo veselību man pašam sniedz iespēja lasīt, klausīties, skatīties citu stāstus. Saprast to, ka neesi viens ar šādu problēmu, ka tā nav tikai izlaidība vai vājums, ka tas var piemeklēt ikvienu. Jāsaka, ka saskatu arī gaišo pusi, jo, izdzīvojot trauksmi un bailes, spēju izaugt savā personībā un garā.

Ceru, ka mans stāsts spēs kādam palīdzēt atrast mieru, apzināties, ka tas ir process mūsu garīgajā izaugsmē,” - Reinis Kapone.

Albums pieejams populārākajos straumēšanas servisos. Vietnē “Bandcamp” to ir iespējams iegādāties digitālā formātā, tādā veidā atbalstot mākslinieku.




Normis Simpsons saruna ar ChaulaTV par savu jauno EP “Vēsā Mierā”.




AZĪMĒJAM KALENDĀROS!!!


23.-25.JŪLIJS “GHETTO GAMES FESTIVĀLS” ⁣VENTSPILS

Ghetto Games festivāla Ventspilī 13.sezonas plāns!⁣

Plānā ir 3 varianti A, B un C! ⁣

A - Festivāls notiek ar skatītājiem, ievērojot visus valstī noteiktos drošības pasākumus;⁣

B - festivāls notiek dalībniekiem ar ierobežotu skatītāju skaitu, ievērojot visus valstī noteiktos drošības pasākumus;⁣

C - festivāls notiek TIKAI dalībniekiem, bez skatītājiem un mēs ievērojam visus valstī noteiktos drošības pasākumus.⁣

Esiet gatavi jeb kuram scenārijam! ⁣

2021.gada GGFEST sporta veidi! ⁣

1. Ghetto Football ⁣

2. Ghetto Basket ⁣

3. Ghetto florball⁣

4. Ghetto Fight ⁣

5. Ghetto Dance ⁣

6. BMX freestyle⁣

7. Skateboard⁣

8. Inline ⁣

9. SUP ⁣

10. Scooter freestyle⁣

11. Ielu vingrošana ⁣

UZ TIKŠANOS VENTSPILĪ!⁣




“Ghetto Faktors” 2021 šogad piedāvāja pieteikties arī jaunajiem, daudzsološajiem reperiem, dodot lielisku iespēju sevi pierādīt daudz lielākai publikai un cīnīties par galveno balvu 2000 € un garantētu uzstāšanos Ghetto pasākumos vasaras sezonā.

Novēlēsim veiksmi un izturību dalībniekiem un žūrijai, jo pieteikumi ir samērā daudz un dažādi.

Ghetto Raptors 2021 Pieteikumi




Savs laiks pagāja un Tripple Sex savus nepacietīgos fanus iepriecināja ar jaunu relīzi “Da Wenom Tape Vol.2”. Domājams, ka faniem neliks vilties un labi pabaros izslāpūšas dzirdes kārpiņas.

“Tripple Sex atgriežas pie klausītājiem ar otro Wenom Tape. Kā parasti visi bīti nāk no mistiskā Wenom, bet par tekstiem parūpējušies Slinkays Acs, Da Suuds un Pīķa Dāma. Šis esot ansamļa labākais albums diskogrāfijā līdz šim. Vai varbūt tikpat labs kā iepriekšējās. Spriediet paši.” - Tripple Sex




3PK artis dziemu apkopojuma 3. sērija. Ar šo sēriju Artis noslēdz savu dekādes ceļojumu, dodot mums iespēju hronoloģiskā secībā dzirdēt nedzirdētus un jau labi zināmus gabalus.

Ceram, ka šādu dekāžu seriāli nākotnē būs vēl un vēl. Tik uz augšu.




15. nedēļa



14. nedēļas TOP3 Dziesmas


1.vieta

Rons Ronins - Cēlonis un sekas


2.vieta

Reinis Kapone x Sudrabu Sirds x Kaizers - Dvēseles Aptieka


3.vieta

Reinis Kapone x Sudrabu Sirds x Kaizers - Dvēseles Aptieka

(REMIX BY JMBEATS & KAIZERS)



14. nedēļas TOP3 Bīti


1.vieta

NiklāvZ - ICY


2.vieta

Thomas Haze - Gloom


3.vieta

Pre'set - 2001




Aizritējušās nedēļas notikumu atskats Latvijas Hip-Hop’ā




Saruna ar Ghetto Raptors žūrijas pārstāvi - Kristapu Strūbergu jeb Sushi TakeOut.




KIWIE aiziet jaunā līmenī. Tagad Fat Monster ir redzams un pieejams ne tikai uz ielām, posteriem, krekliem un privātajās kolekcijās kanvu formātā, bet arī kriptomākslas digitālajā formātā - NFT (non-fungible token).

KIWIE kā savas darbības mērķi nākamajiem gadiem ir izvirzījis mākslas darbu radīšanu visās pieejamajās 195 pasaules valstīs. Katrā valstī radot aptuveni piecu dažādu izmēru krāsojumus, kas tiks izlaisti blokķēdes sistēmā. Projekta ietvaros kopumā ir plānots izveidot 1001 unikālu mākslas darbu.

Katru NFT darbu papildinās īpaši veidota virtuāla 3D animācija, kurā fiksēts reālais aerosola gleznojums tā reālajā atrašanās vietā, norādot arī tā ģeogrāfiskās koordinātas.

Ar 13. aprīli vienā no lielākajām digitālā tirgus platformām Rarible ir publiskota pirmā KIWIE NFT darbu sērija, kas sastāv no sešiem darbiem. Nākamo darbu sērija tiks izziņota tuvākajos mēnešos.

Apsveicam KIWIE ar jauniem radošuma izpausmes apvēršiem. Lai dzīvo Fat Monster!!!

Pievienojies KIWIE Discord un uzzini pirmais pat tuvākajiem plāniem un notikumiem KIWIE pasaulē.




Karsts Karsts Interviju arhīvu papildina saruna ar Jāni Krūmiņu (daudziem zināms kā Mazais Zaļais). Jānis Krūmiņš starp visiem Latvijas reperiem izceļās ar melodiskumu savās un kā viesmālsiniekam piedaloties citās dziesmās. Sarunas laikā Jānis izved cauri savai muzikālai karjerai, sākot no skolas kora līdz Kreisajam Krastam un sadarbību ar Krasta biedriem.




Rons Ronins par savu nesen izdoto EP “Studiju Gadu Ideālisms” sarunā ChaulaTV.





Aizvadītājās nedēļās mums bija vairāki jubilāri


Dainārs

Zirnis

Kiwie

Oriole

Funky DJ Elegant

Daudz Laimes Jums pagājušajos svētkos!




Seko mums, dalies ar jaunumiem, sev tīkamu saturu un meklē jaunāko informāciju kādā no mūsu platformām:


Izsaki savu viedokli, diskutē ar citiem sekotājiem, uzzini jaunumus vai meklē papildus info kas tev ir svarīgs, tad droši dodies uz mūsu komūnas čata kanālu Discord:


Ja vēlies iesūtīt savu mūziku, kļūt par daļu no komandas vai vienkārši uzrakstīt kaut ko, ko vēlies, lai mēs izlasām/publicējam/saglabājam arhīvos, droši raksti uz e-pastu:


Vēlies atbalstīt projektu finansiāli, tādā veidā ieliekot savu artavu projekta tālākā attīstībā. To vari izdarīt ar ziedojumu projekta PayPal kontā:


Liels paldies par Tavu atbalstu, par to, ka seko līdz tam, ko mēs daram un mums ir liels prieks par to, ka spējam turpināt darīt un apzināmies, ka mūsu darbs tiek novērtēts!



Viena Mīlestība!

bottom of page